Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ..

Η διάσπαση του μετώπου των δημοσιογράφων έφερε τραγελαφικά φαινόμενα. Ετσι μια ομάδα συνδικαλιστών εισέβαλε στο στούντιο της ΕΤ3  χθες το μεσημέρι  μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και διέκοψε
 τη ροή του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων, προκειμένου να εκφωνήσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.
Η  Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) δεν συμμετείχε στη χθεσινή πανελλαδική απεργία καθώς είχε διαφωνήσει με την ΕΣΗΕΑ.
Στην ανακοινωσ του το ΠΑΜΕ έκανε λόγο "συμβολική δράση" σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί - όπως κατήγγειλε - τα μέσα μαζικής ενημέρωσης "έθαψαν" την απεργία.
Η διοίκηση της ΕΡΤ 3 έκανε λόγο για "εισβολή" την οποία και καταδίκασε.
Με ανακοίνωση του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι η απόφαση να μην συμμετάσχει στην απεργία ελήφθη με την αρχή της πλειοψηφίας.
Υπογραμμίζει επίσης ότι οι υποστηρικτές της άποψης που μειοψήφησε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιούν μειωτικούς ή απαξιωτικούς όρους, ούτε να καταλαμβάνουν δια της βίας τηλεοπτικό χρόνο σε δελτία ειδήσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Βεβαια η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί πάγια τακτικη του ΠΑΜΕ καθώς και στο παρελθόν στην Αθήνα έχει δημιουργήσει παρόμοιες καταστάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου