Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

«Με πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ φιλοδώρησε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στο ΜΕΓΚΑ επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για απαξιωτική συμπεριφορά έναντι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κατά την προεκλογική περίοδο στην εκπομπή των Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη.
Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «Κανάλι 10» για υπέρβαση στο χρόνο τηλεπωλήσεων και έλλειψη της προβλεπόμενης σήμανσης.
Με 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε και το Σπορ TV, καθώς διαπιστώθηκαν υπερβάσεις στις σφήνες τηλεπωλήσεων.
Με πρόστιμο 20.000 ευρώ τιμωρήθηκε και το «Star» για την «Πρωινή Μελέτη» της Ελεονώρας Μελέτη, καθώς διαπιστώθηκε έλλειψη σοβαρότητας και αισθήματος ευθύνης στην παρουσίαση θέματος το οποίο αφορούσε βιασμό και κακοποίηση ζευγαριού και παρουσιάστηκε ως «πικάντικη ιστορία». Σύσταση επιβλήθηκε στον «Σκάι TV» για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας την προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης εξήγησε ότι όντως υπήρξε χαμηλή ποσοστιαία προβολή σε ΚΚΕ (2,5%) και ΛΑΟΣ (1,6%), όμως πρόσθεσε ότι το κανάλι... ισορρόπησε τα πράγματα με τη φιλοξενία εκπροσώπων και των δύο αυτών κομμάτων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου