Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Σκέψεις περιορισμού δραστηριοτήτων και συγχώνευση καναλιών στην δημόσια τηλεόραση   εξετάζει ο αρμόδιος υπουργός  Παύλος Γερουλάνος.
Το σχέδιο θεωρείται επιτακτικής ανάγκης λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και  απο το γεγονός ότι οι συχνότητες που θα μείνουν ελεύθερες θα πωληθούν ή θα ενοικιαστούν με στόχο την άντληση εσόδων. Εκτός από τα 3 εθνικής εμβέλειας κανάλια -ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 με ειδικό καθεστώς- λειτουργούν επίσης 3 επίγεια ψηφιακά κανάλια - τα ΠΡΙΣΜΑ+, ΣΙΝΕ+ και ΣΠΟΡ+-και , 2 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί -της Πάτρας και του Ηρακλείου- και το διεθνές δορυφορικό πρόγραμμα ERTWorld.
Ακόμη η ομπρέλα της ΕΡΤ έχει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, 2 ραδιοφωνικούς σταθμούς διεθνούς εμβέλειας και 6 ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, καθώς επίσης 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ-3, εκ των οποίων οι δύο είναι τοπικής και ο ένας διεθνούς εμβέλειας. Στις δραστηριότητες του φορέα, περιλαμβάνονται επίσης και 4 μουσικά σύνολα -3 ορχήστρες και 1 χορωδία- και βέβαια το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση».

1 σχόλιο: