Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ
Οι Βρετανοί για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν την παράδοση που τους θέλει μαέστρους στη διπλωματία. Και με έναν εντυπωσιακό τρόπο πέτυχαν τον διορισμό της άσημης πρώην Επιτρόπου τους, στη θέση της υπουργού των Εξωτερικών της ΕΕ.
Επιβεβαίωσαν ακόμα, ότι οι «εθνικοί στόχοι» επιτυγχάνονται όταν υπάρχει «εθνική ομοψυχία» κι όταν όλοι είναι συντεταγμένοι στον κοινό στόχο.
Κάπως, έτσι, ο «πολύς» Τόνυ Μπλερ δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να παίξει το ρόλο του «λαγού». Ο ίδιος γνώριζε πως δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα εκλογής, αλλά επέτρεψε στους συμπατριώτες του να «εκθέσουν» το όνομά του και να σέρνουν την υποψηφιότητα του για να θολώσουν τα νερά. Κι όταν πλέον εισέπραξαν όλες τις ευρωπαϊκές αρνήσεις, προώθησαν την υποψηφιότητα του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, νυν υπουργού των Εξωτερικών, για να «συμβιβαστούν» εντέλει με την Κάθριν Άστον.

Aπό το www.new-deal.gr

ΤΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ;

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να προτρέπει συνεχώς τους υπουργούς να επιταχύνουν το άνοιγμα δύσκολων και επίπονων ζητημάτων και να μην "σκέφτονται" το πολιτικό κόστος ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις για το "κλίμα" είναι σαφείς.
Η αρχική έκπληξη των οπαδών και πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει μεταβληθεί σε "μάγκωμα" που τείνει να γίνει ανοιχτή πληγή.

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ

Απόλυτα θετικός ήταν ο αντίκτυπος στο ΠΑΣΟΚ για την επιλογή της Μαρίας Δαμανάκη στη θέση της Ελληνίδας επιτρόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Οι αναστεναγμοί ανακούφισης, ήταν πολλοί καθώς οι φήμες έδιναν και έπαιρναν για την αξιοποίηση ενός ακόμη συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΚ

Μπορεί ο πόλεμος ανακοινώσεων και διαρροών στην ΑΕΚ να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ωστόσο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας συνεχίζει την προσπάθεια εξεύρεσης Ελλήνων παικτών που θα ενισύσουν την ομάδα. Ήδη σε καλό δρόμο βρίσκεται η προσέγγιση εν ενεργεία διεθνούς παίκτη για την επιστροφή του στην Ελλάδα.Η υπόθεση θα είχε προχωρήσει ακόμη περισσότερο εαν είχε λήξει θετικά το ζήτημα της αγοροπωλησίας.

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ

Και τα αγροτεμάχια θα προστεθούν στο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου.
Πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής εξαγγέλει το υπουργείο οικονομικών αλλά πόλεμος, μάλλον θα υπάρξει στις οικογένειες που κατά παράδοση κρατούν πολλά αγροτεμάχια εξ αδιαιρέτου και θα πρέπει τώρα να τα καταμετρήσουν και να τα χωρίσουν.

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ


Απο την Ελευθεροτυπία

ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

Η μεγάλη πλάκα για το οικονομικό επιτελείο είναι ότι οι "αναξιοπαθούντες" γιατροί του Κολωνακίου με τα εισοδήματα χαμηλοσυνταξιούχου θα πρέπει να ενισχυθούν με επίδομα αλληλεγγύης!

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΩΤΗ "ΗΤΤΑ" ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η στροφή 180 μοιρών που έκανε η κυβέρνηση για το πάγωμα των μισθών μετά την παρέμβαση Παπουτσή δείχνει ότι οι μαξιμαλιστικοί στόχοι του οικονομικού επιτελείου μπορούν να επιτευχθούν μόνο με ένα τρόπο .
Διεύρυνση της φοροδοτικής βάσης με ελέγχους πόθεν έσχες και ηλεκτρονικη διασταύρωση στις δηλώσεις όσων προκλητικά υποτιμούν την κοινή λογική και κλέβουν του υπολοιπους λόγω έλλειψης ελεγχτικού μαχανισμού.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ

Περίμενε εως την τελευταία στιγμή την απόφαση Παπανδρέου για τον Ελληνα επίτροπο με την κρυφή ελπίδα να παραμείνει στην ευρώπη.
Αυτός ήταν και ο λόγος που έμεινε εκτός του εσωκομματικού παιγνιδιού μέχρι σήμερα.
Τώρα μετά την ανακοίνωση για τη Μαρία Δαμανάκη, θα ταχθεί χωρίς πρόβλημα στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ
Γυναίκα θα είναι η νέα επίτροπος της Ελλάδας που θα αντικαταστήσει τον Σταύρο Δήμα.Η επιλογή είναι σύμφωνη και με την άτυπη κοινοτική "οδηγία" για προώθηση γυναικών στα κορυφαία κοινοτικά όργανα
Αναρτήθηκε από OΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ στις 4:14 πμ
Αντιδράσεις: 0 σχόλια: Ανάρτηση Σχολίου

Η παλιότερη ανάρτηση του elevengr για τη νέα επίτροπο με την έγκυρη πληροφορία για την επιλογή της Μαρίας Δαμανάκη..

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ..

ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Δεύτερο καμπανάκι για την κυβέρνηση με δημόσια παρέμβαση από κορυφαίο στέλεχος.
Μετά τον Φίλιππο Πετσάλνικο ήρθε ο Χρήστος Παπουτσής να επισημάνει σε ομιλία του στη βουλή ότι "μισθοί των 2000 μεικτά δεν είναι μισθοί πλουσίων" και "δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν εκ νέου τα ίδια κοινωνικά στρώματα τον λογαριασμό".
Η επικοινωνιακή φωτιά δεν πήρε διαστάσεις καθώς στο υπουργείο υπήρχε έτοιμο το πόρισμα ελέγχου από την εφορία σε γιατρούς από το Κολωνακι όπου "επιβίωναν" με αποδοχές χαμηλοσυνταξιούχου.
Πυκνώνουν όμως τα σύννεφα και η μπόρα δεν είναι μακριά για τις ολίγον από νεοφιλελεύθερες απόψεις της οικονομικής πολιτικής που θα ζήλευαν και οι προκάτοχοι της Καραγιώργη και Σερβίας ..

ANΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ


Στις 27 Νοεμβρίου η πρεμιέρα του Αντώνη Ρέμου..

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ


Απο την Καθημερινή

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Ενας 70χρονος ιερέας χήρος απο δεκαετίας κατέφυγε στη λύση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης για να εξασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα στη γυναίκα με την οποία συζούσε.
Η εκκλησία απαγορεύει τον γάμο σε ιερέα απο τη στιγμή που θα χειροτονηθεί.
Το συγκεκριμένο σύμφωνο συμβίωσης ήταν το δωδέκατο στην πόλη της θεσσαλονίκης για το 2009 την ώρα που πραγματοποιούνται 7000 θρησκευτικοί και 5000 πολιτικοί γάμοι ετησίως.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Έρχονται ανατροπές στο τηλεοπτικό τοπίο που θα αλλάξουν τις ισορροπίες. Το πρώτο βήμα στις 29 Νοεμβρίου..

METΡΟ

Σε επανασχεδιασμό της γραμμής 4 προσανατολίζονται στο υπουργείο υποδομών με στόχο να καλυφθούν περισσότερες πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Η νέα εισήγηση θέλει το V να μεταβάλλεται σε κύκλο περίπου στις περιοχές του δακτυλίου. Πότε θα ξεκινήσει το έργο; Για αυτό δεν υπάρχουν εισηγήσεις..

ΚΕΠ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ..ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης να ονειρεύονται την μετάβαση του κράτους στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η πραγματικότητα όμως παρμένει οδυνηρά σκληρή για τους πολίτες.
Η ιστορία είναι πραγματική. Πολίτης επισκέπτεται το ΚΕΠ Συντάγματος για μεταδημότευση.

- Πρέπει να έχετε τρία εκκαθαριστικά παρατηρεί ο υπαλληλος
Μα μου είπαν δύο από το δήμο απαντά ο αιφνιδιασμένος πολίτης.

-Δεν ξέρω τι σας είπαν ξέρω αυτό που σας λέω εμας μας ζητούν τρία !!!
- Εχω εκκαθαριστικά του 2007 και 2009 αρα τυπικά είμαι εντάξει με την τριετία, και η ταυτότητα είναι απο το τμήμα της περιοχής απο το 1998 ...

-ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ 3 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ !!!

- Μα έχω χάσει το άλλο εκκαθαριστικό ψελλίζει ο πολίτης μήπως θα μπορούσατε εσείς..
-Οχι πρεπει να πάτε στην εφορία και όταν θα έρθετε για τη μεταδημότευση να φέρετε και πρόσφατους λογαρισμούς ΔΕΚΟ για να δούμε αν μένετε εκεί που λέτε!!
Ηταν η απάντηση του υπαλλήλου του ΚΕΠ που επάξια θυμίζει τις παλιές καλές ημέρες της γνωστής δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας..
Απογοητεύμενος ο πολίτης επιστρέφει στη δουλειά του αλλά τηλεφωνεί στο Δήμο Αθηναίων.

-Τι δικαιολογητικά χρειάζεστε για την βεβαίωση κατοικίας;
- Εκκαθαριστικά 2 ετών !!
Ελλάς το μεγαλείο σου με ηλεκτρονική διακυβέρνηση !

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΕΣΗΕΑ

Στην έκδοση ανακοίνωσης που θα ασκεί πίεση προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προσανατολίζεται το μικτό συμβούλιο της ένωσης και θα ζητά άμεση λύση του ζητήματος που έχει ανακύψει ή εκλογές. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Στη σημερινή συνδρίαση οι εκπρόσωποι αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν για να καλύψουν το κενό του Δ.Σ. με την δημιουργία επιτροπών που θα εξετάσουν τις απολύσεις , τις συλλογικές συμβάσεις, και τα προβλήματα των εργαζομενων στα μέσα ενημέρωσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

Ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο με τη φωνή του «ποιητή της Ρωμιοσύνης» κυκλοφορεί με επιμέλεια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του «Έτους Ρίτσου 2009».
Πρόκειται για 31 ποιήματα από τη συλλογή «Διάδρομος και σκάλα», τα οποία γράφτηκαν την περίοδο του κατ' οίκον περιορισμού του Γιάννη Ρίτσου στη Σάμο, το 1970, και αποτυπώνουν τόσο την αγωνία του ποιητή όσο και την απογοήτευσή του από τις περιπέτειες του τόπου και της υγείας του.
Οι συγκεκριμένες ηχογραφήσεις μεταφέρθηκαν κρυφά από Γάλλο φίλο του, σκηνοθέτη Αντουάν Βιτέζ, ο οποίος τον είχε επισκεφθεί στο νησί κατά τη διάρκεια της εξορίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν και καλά νέα στα οικονομικά. Κατά 36% αυξήθηκε η online display διαφημιστική δαπάνη το α' εξάμηνο του 2009 στην Ελλάδα. Έφτασε τα 24,5 εκατ. ευρώ.
Σε μία περίοδο κρίσης για τη διαφήμιση και την επικοινωνία το internet μετατρέπεται σε διαδικτυακή διαφημιστική όαση;

ΜΠΟΜΠ ΚΟΖΩΝΗΣ

Στις 10 Ιανουαρίου θέλει να καταβάλει τα 19 εκατομμύρια ευρώ ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΚ.
Η κίνηση αυτή του Μπομπ Κοζώνη που σημαίνει ουσιαστικά την εξαγορά της ομάδας θα πρέπει να γίνει την συγκεκριμένη ημερομηνία όπως προβλεπει το προσύμφωνο που θα υπογράψει τις επόμενες ώρες με τον Νίκο Νοτιά. Κίνηση που προκαλεί εύλογες απορίες καθώς η δεκάτη Ιανουαρίου είναι ημέρα Κυριακή και οι τράπεζες θα είναι μάλλον κλειστές !!

AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Μετά τα παπαγαλάκια της Νέας Δημοκρατίας, "παπαγαλάκια" αναζητούν τώρα και στο ΠΑΣΟΚ.
Η επικοινωνιακή τακτική διαρροών "σκληρών και ανέφικτων μέτρων" που έρχονται με στόχο την τρομοκράτηση των ασφαλισμένων ώστε και να δεχθούν ευκολότερα τις αποφάσεις και να μειωθούν στο ελάχιστο οι αντιδράσεις τους φαίνεται να γυρίζει μπούμερανγκ.
Τώρα τρέχουν για να μην καταρρευσει το σύστημα.
Επιστήμονες που γνωρίζουν καλά τις στρεβλώσεις του ασφαλιστικού τονίζουν ότι σοβαρή μεταρρύθμιση χωρίς να πάψουν οι λαικίστικες κορώνες για τους συνταξιούχους δεκαπενταετίας ή τη μέση οικογένεια δεν μπορεί να γίνει..

EΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΡΤΩΝ

Άσχημα τα νέα απο τον Άρειο πάγο για τα υψηλα επιτόκια που επιβάλουν οι τράπεζες.
Η εισήγηση του αεροπαγίτη εκτιμά ότι δεν αποτελεί καταχρηστικό όρο, η δυνατότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων να αυξάνουντα επιτόκια και να επιβάλουν ακόμη και αναδρομικούς τόκους εφόσον έχουν αυξηθεί τα επιτόκια στην ευρωζώνη.Νόμιμους θεωρεί ο εισηγητής και τους τόκους υπερημερίας που ζητουν οι τράπεζες, σε περίπτωση καθυστέρησης εξόφλησης του λογαριασμού

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ

Έτοιμοι να υπογράψουν το προσύμφωνο για την παραχώρηση της ΑΕΚ είναι ο Νικος Νοτιάς και ο bob Κοζώνης καθώς λυθηκαν και τα τελευταία ζητήματα που είχαν ανακύψει.
Η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στις 10 Ιανουαρίου 2010.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Με παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό, την αναμόρφωση της φορολογίας και την διαφάνεια. Δύο είναι οι λόγοι που οδηγούν σε αυτή την κίνηση. Η ανάγκη να κατανοήσουν με σαφήνεια οι πολίτες την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και επικοινωνιακά να καλυφθούν οι υπουργοί που θα αναλάβουν την "καυτή πατάτα" των εξελίξεων.

36 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...




36 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...


36 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...


36 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...


ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πραγματικότητα το όνειρο κάθε συγγραφέα μπορούν πλέον να κάνουν οι ψηφιακές εκδόσεις "publicbook" καθώς με την εφαρμογή print on demand μπορούν να τυπώσουν κάθε χειρόγραφο ακόμα και σε ένα αναμνηστικό αντίτυπο..

ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Πάρκινγκ με πιστωτική. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά πραγματικότητα στο αεροδρόμιο Ελευθεριος Βενιζέλος.Οι οδηγοί χρεώνουν αυτόματα την πιστωτική τους αφήνοντας στο παρελθον εισιτήρια, ουρές καιταλαιπωρία. Σύντομα και σε άλλα σημεία της Αθήνας.

ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Γυναίκα θα είναι η νέα επίτροπος της Ελλάδας που θα αντικαταστήσει τον Σταύρο Δήμα.
Η επιλογή είναι σύμφωνη και με την άτυπη κοινοτική "οδηγία" για προώθηση γυναικών στα κορυφαία κοινοτικά όργανα

NEO ΔΕΛΤΙΟ 2

Ενα νέο απογευματινό δελτίο διάρκειας επτά λεπτών ετοιμάζει ο Σκάι. Ποιός θα το παρουσιάζει;

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

Με απλά λόγια, περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου εισηγούνται οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών αλλά τελικά οι προτάσεις θα οδηγήσουν σε απίστευτους περιορισμούς και κοινωνικές εκρήξεις. Τι εισηγούνται να περικοπεί; Υπερωρίες 25%, Αργίες 20%, Αμοιβές πέραν του πενθημέρου 15%,οδοιπορικά 50% και καταναλωτικές δαπάνες 25%. Αυτός είναι και ο λόγος που προκριθηκε επικοινωνιακά το άνοιγμα "σκληρών" θεμάτων όπως το ασφαλιστικό ώστε το πολιτικό κόστος να επιμεριστεί και το ένα ζήτημα να επικαλύπτει επικοινωνιακά το άλλο.

HEAVEN

Πολύ κοντά στην απόφαση να ακολουθήσουν τον Φοίβο στην επιλογή του να αποχωρήσει απο την δισκογραφική εταιρεία HEAVEN είναι ο Νίνο και η Ελλη Κοκκίνου..
Την επιτυχία πολλοί εμίσησαν τα σουξέ ουδείς !!

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ


Σύντομα στον Σκαι..

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΕΡΤ -ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


Πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις προσανατολίζεται να εκπέμψει η ΕΡΤ το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση τα έξοδα της δημόσιας τηλεόρασης θα καλύπτονται απο την κρατική επιχορήγηση αλλά και το ανταποδοτικό τέλος. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αλλάξει δραματικά το τοπίο στα ΜΜΕ καθώς θα βάλει τέλος στις στρεβλώσεις όπως η αγορα με υπέρογκα ποσά αθλητικών γεγονότων.
Στόχος θα είναι να ακολουθήσει την επιτυχημένη τακτικη μεγάλων καναλιών στην Γαλλια, τη Βρετανία και την Ισπανία. Η ΕΡΤ θα έχει ως κύριο έργο την προβολή ενημερωτικών και πολιτιστικών εκπομπών χωρίς το "φόβο" της ΑGB αλλά και να επεκταθεί σε παραγωγές για την προαγωγή του τουρισμού.
Η εξέλιξη αυτή θα φέρει βαθιές αλλαγές και στα ιδιωτικά κανάλια τόσο με την εκμετάλευση των αθλητικών γεγονότων όσο και με το διαφημιστικό πακέτο των 53 εκατ ετησίως.

ΠΑΣΟΚ -ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σκέψεις για μεταφορά του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο νωρίτερα μέσα στο 2010, επεξεργάζονται στην Ιπποκράτους για δύο λόγους.
α. Το μπαράζ των δυσάρεστων μέτρων στην οικονομία και το ασφαλιστικό που θα φέρει ενα ισχυρό κυμα απογοήτευσης και δυσφορίας ακόμα και στα στελέχη του κόμματος και
β. Οι δημοτικές εκλογές που πάντοτε αποτελούν εναν απροσδόκητο παράγοντα εξελίξεων.

ΚΑΡΙΜ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΤΖΑΜΠΑΡ


Απο λευχαιμία ανακοίνωσε ότι πάσχει ό άλλοτε σουπερ σταρ του ΝΒΑ Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι η ασθένεια είναι ιάσιμη, και ευχαρίστησε τους χιλιάδες φιλάθλους που του στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ

Φήμες για νέα λουκέτα σε ασφαλιστικές εταιρείες κυκλοφορούν και πάλι στην αγορά.
Τις επόμενες ημέρες η αρμόδια επιτροπή θα λάβει οριστικές αποφάσεις για 4 μεσαίες επιχειρήσεις.Και όλα αυτά την ώρα που χιλιάδες ασφαλισμένοι παραμένουν στο αέρα..

ΕΣΗΕΑ

Παιγνίδια χωρίς τέλος στην ΕΣΗΕΑ. Στην τελευταία συνεδρίαση για το σχηματισμό σε σώμα και την εκλογή προεδρείου τέθηκαν εκ νέου, προτάσεις για να βγει το σωματείο απο το αδιέξοδο.
Η πρώτη λύση ήταν να σχηματιστεί αντιπροσωπευτικό προεδρείο χωρίς τη συμμετοχή του Πάνου Σόμπολου. Πρόταση που την αποδέχτηκε αρχικά αλλά την εξουδετέρωσε θέτοντας όρο να εκλεγεί διαδοχος του ο Παναγιώτης Ράμμος και γραμματέας ο Αντωνης Νταβανέλος. Αποτέλεσμα; 7 μήνες μετά τις εκλογές το σωματείο παραμένει ακόμα ακέφαλο.. Νέα συνεδρίαση την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ

Κινητά τηλέφωνα χωρίς πάγιο και συμβόλαιο ρίχνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην αγορά σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τον πόλεμο των γιορτών. Η αρχή θα γίνει με τέσσερα προγράμματα που θα περιέχουν χρόνο ομιλίας και μηνύματα sms

AΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

2,5 εκατομμύρια ευρώ φαινεται ότι γλίτωσε κυριλεκτικά την τελευταία ώρα, γνωστός ποδοσφαιριστής λίγο πριν το ναυάγιο της Ασπίς πρόνοια. Δεν ήταν το ίδιο τυχερός για άλλες 500 χιλιάδες ευρώ που επανεπενδύθηκαν σε αμοιβαίο κεφάλαιο με αποτέλεσμα τώρα να περιμένει τις αποζημιώσεις..
Η τράπεζα πάντως της Ασπίς, οδευει προς τον γνωστό εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη καθώς απέτυχαν οι διαπραγματευσεις με την τράπεζα Αττικής.

ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Παλάτι στην Ακρόπολη σχεδίαζε ο Βασιλιάς Οθωνας. Είχαν μάλιστα ετοιμαστεί και τα σχέδια του που σύμφωνα απο τον Γερμανο αρχιτέκτονα Σίνγκελ. Θα περιελάμβανε αυλές, αίθρια, στοές μέχρι και πορτοκαλιές..Ευτυχώς που τελικά προτιμήθηκε ο βασιλικός λαχανόκηπος σύμφωνα την Μάρω Καρδαμίτση -Αδάμη και το λεύκωμα της "Ανάκτορα στην Ελλάδα"

ΕΚΔΟΤΗΣ...ΜΑΛΑΜΑ

Ποιόν εκδότη και δημοσιογράφο αναζητά η αστυνομία καθώς υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως απαγωγή και εκβιασμό;

ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ...


Από την Ελευθεροτυπία

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Φουντώνει ο φόβος για το σύνδρομο Γιαννίτση στο ΠΑΣΟΚ λόγω του εσπευσμένου ανοίγματος του ασφαλιστικού. Η διαρροή των κοινοτικών εκθέσεων προκάλεσε δυσφορία και στο εσωτερικό του κόμματος.Κάποιοι παλιότεροι ( και με περισσότερη εμπειρία) μιλούν για διαδικασία fast food χωρίς προεργασία. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι στο υπουργείο απασχόλησης εκτιμούν ότι τα περισσότερα υπο συζήτηση μέτρα που προτείνουν οι επιτελείς της Ε.Ε. είναι εκτός πραγματικότητας. Αν για παράδειγμα εφαρμοστεί η αναλογική σύνταξη, το 75% των συνταξιούχων θα δουν τις αποδοχές τους να προσγειώνονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 230 ευρώ. Ακόμη και εάν αυξηθούν τα όρια ηλικίας τα πρωτα αποτελέσματα θα έρθουν μετά απο εφτά χρόνια ανεβάζοντας κατακόρυφα την ανεργία τα επόμενα χρόνια..

KΛΟΠΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Στο στόχαστρο έβαλε συμμορία ληστών την κόρη πρώην υπουργού και της έκλεψαν το αυτοκίνητο αργά τη νύχτα ενω επέστρεφε στο σπίτι της απο διασκέδαση. Μετά το ανθροποκυνηγητό της αστυνομίας εντοπίστηκε ο ένας από τους δράστες. Η Παυλίνα Βουλγαράκη έπαθε σόκ ωστόσο καλείται τώρα να αναγνωρίσει το δράστη της ληστείας.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Στη φορολογία έχει επικεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενω ετοιμάζει με προσοχή ένα τριπλό χτύπημα στα ακίνητα που θα φέρουν ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία. Αύξηση αντικειμενικών αξιών κατα 30% μεσοσταθμικά απο την 1-1-2010. Επειδη θα ισχύσει απο πρώτη Μαρτίου, θα οδηγήσει πολλούς σε μεταβιβάσεις και γονικές παροχές.Κατάργηση της φοροαπαλλαγής που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση για δεύτερη ή εξοχική κατοικία. Αρα και πάλι περιθώριο μέχρι τον Μάρτιο για αγορές. Και πόθεν έσχες για όλους που "αναγκάσει" όσους έχουν "μαύρο" χρήμα σε αγορές μεγάλων αξιών και κυρίως ακινήτων με στόχο τα χρήματα να εμφανιστούν νομότυπα.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Ποιοί δημοσιογράφοι όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες στη Νέα Δημοκρατία, υποβάθμιζαν τις σχέσεις τους με τον Αντώνη Σαμαρά και ήθελαν να εξαφανίσουν τις φωτογραφίες του παρελθόντος;
Βέβαια όλα αυτά άλλαξαν τώρα και αναζητούν στα μπαούλα παλιές φωτογραφίες, για να αποδείξουν πόσο κοντά ήταν όλα αυτά τα χρόνια στον υποψήφιο αρχηγό...

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ

Η ιστορία είναι λίγο παλιά, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον. Λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ το 2004 μια παρέα με επικεφαλής γνωστό διανοούμενο, είχε έρθει σε επαφή με 4 πολιτικούς για να πραγματοποιηθεί το πείραμα της αμφίπλευρης διεύρυνσης.
Ηταν οι Μίμης Ανδρουλάκης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Στέφανος Μάνος και ο.... Αντώνης Σαμαράς.
Οι τρεις αποδέχτηκαν την πρόταση ο τέταρτος βρέθηκε πολύ κοντά, αλλά ένα μυστικό ραντεβού στη Ραφήνα και η διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές κράτησαν τον μεσσήνιο πολιτικό στην κεντροδεξιά παράταξη.
Αρνήθηκε τότε ευγενικά στον άλλοτε συγκατοικό του Γιώργο Παπανδρέου.Τη δέσμευση όμως του Κώστα Καραμανλή είχε εγκρίνει τότε- ποιός άλλος ο Κώστας Μητσοτάκης για να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για την Ντόρα Μπακογιάννη - χωρίς βεβαίως να φαντάζεται τις εξελίξεις 6 χρόνια αργότερα..