Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Η ΜIG ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ JAT;

'Ετοιμη να επεκταθεί στην Σερβία εξαγοράζοντας την αεροπορική εταρεία jat είναι ο όμιλος ΜARFIN.
Τη Σερβική εταιρεία που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διεκδικούν επίσης οι τουρκικές και Ρωσικές αερογραμμές. Πλεονέκτημα της ΜARFIN η ισχυρή παρουσία της στο τραπεζικό χώρο της Σερβίας

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Ο Θεόδωρος Πανταλάκης αναλαμβάνει την Αγροτική Τράπεζα στην θέση του Δημήτρη Μηλιάκου. Αντίστοιχα την θέση του Αγγελου Φιλλιπίδη στο ταχυδρομικο ταμιευτήριο η Ντίνα Λάζαρη.

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ
Εντολή να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς στην πλήρωση των ηγετικών θέσεων στα υπουργεία και τους οργανισμούς έλαβαν οι υπουργοί. Αποτελέσμα να έχουν πάρει "φωτιά" τα mail του Μαξίμου.Προτεραιότητα έχουν μεγάλοι οργανισμοί (ΙΚΑ,ΟΤΕ,ΔΕΗ) αλλά και οι τράπεζες.Η πρώτη λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα των Θόδωρου Πανταλάκη,Ντίνας Λάζαρη, Δημήτρη Χαλκιώτη.

Αυτά έλεγε η ανάρτηση του elevengr λίγες ημέρες πριν

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ

Φουλ επίθεση μέχρι τέλους είναι η στρατηγική της Ντόρας Μπακογιάννη. Παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν να κλείνει η διαφορά το επιτελείο της έκρινε ότι φράσεις όπως "ιδεολογία της ναφθαλίνης" του Αντώνη Σαμαρά θα βοηθήσουν στην μάχη της κάλπης

ΤΖΙΜΠΟΥΡ Ο ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ..

Μετά την Μπολόνια, τον Πανιώνιο τώρα και ο Παοκ φαίνεται να ενδιαφέρεται για τον αλγερινό παίκτη οποίος καίγεται να βρεί ομάδα για να πάει στο μουντιάλ της Νότιας Αφρικής...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε οριστικά και άρχισαν τα όργανα για την κυβέρνηση. Οι δηλώσεις της Τινας Μπιρμπίλη για την ΔΕΗ άνοιξε μέτωπο και με τους συνδικαλιστές. Αποτέλεσμα να στείλουν επιστολή σε γλώσσα όχι και τόσο οικολογική ανάβοντας φωτιές ..
"Η ΔΕΗ και η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι εντελβάις και ορχιδέες, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και ο ελληνικός λαός δεν είναι αγρότες που μόνοι ψάχνουν. Και από σκληρό Rock αν χρειαστεί ξέρουμε και διδακτορικό του πεζοδρομίου αποκτούμε όταν έχουμε δίκιο. The Game is over κυρία υπουργέ", καταλήγουν στην επιστολή τους οι συνδικαλιστές.. Μάλλον το παιγνίδι των συμβούλων με τα λαχανί κοστουμάκια τελείωσε και αρχίζει το σκληρό ροκ..

ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Να μείνει για πάντα στην ΑΕΚ με κανονική μεταγραφή εάν και εφόσον τα βρούν η ένωση με τη Λίβερπουλ δηλώνει ο Κριστιάν Νέμεθ.
Στις λίγες εβδομάδες που έζησε στην Αθήνα τονίζει ότι δέθηκε με την ομάδα και τους οπαδούς της.
Ο Ούγγρος άσσος μίλησε στον Σκαι για τον Μπομπ Κοζώνη, την λειτουργία της ομάδας αλλά και πώς θα επανέλθει στις επιτυχίες

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ

Tις αποφάσεις του για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας , τη στάση των ψηφοφόρων του στο δεύτερο γύρο (αν υπάρξει) αλλά και το πολιτικό του μέλλον περιγράφει στην εκπομπή του ΣΚΑΙ η ώρα της κάλπης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί στις δώδεκα το βράδυ και εκτός του νομάρχη συνέντευξη έχει παραχωρήσει και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ισχυρό πλήγμα στην κρατική αξιοπιστία προκαλεί η τακτική υπουργών όπου σε 51 ημέρες "καταδαφίζουν" κάθε απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης απλά με το κριτήριο του κόστους.
Η σκέψη της Τίνας Μπιρμπίλη για κατάργηση της γραμμής 4 του μετρό που θα εξυπηρετούσε τις περιοχές του κέντρου απλά και μόνο επειδή θα κοστίσει 2,2 δισ ευρώ προκαλεί έκπληξη αφενός για την περίφημη συνέχεια του κράτους αφετέρου για την σκοπιμότητα. Εκτός και εάν η κ. Μπιρμπίλη εκτιμά ότι στα Εξάρχεια την Κυψέλη,το Γαλάτσι,την Καισαριανή και στα Ιλισια μένουν μεγαλοεπιχειρηματίες ή golden boys άρα τα μέσα μεταφοράς δεν τους χρειάζονται ! Φαίνεται ότι τα γαλάζια παθήματα δεν έγιναν μαθήματα

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΕΣΗΕΑ: ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ

Απίστευτα παιγνίδια εις βάρος των δημοσιογράφων -μελών της ΕΣΗΕΑ παίζονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την εκλογή προεδρείου.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Πάνος Σόμπολος παρά το γεγονός ότι το σωματείο παραμένει ακέφαλο για έκτο μήνα εμμένει σε παιγνίδια τακτικής με μοναδικό στόχο να διατηρήσει την προεδρική καρέκλα αδιαφορώντας για το μέλλον των δημοσιογράφων
Παρά τις συμφωνίες που κατά καιρούς κάνει με τις υπόλοιπες παρατάξεις για εκλογή αντιπροσωπευτικού προεδρείου όταν έρθει η ώρα ευθύνης υπαναχωρεί με αστεία επιχειρήματα διχάζοντας τον κλάδο.
Στην τελευταία συνεδρίαση έφτασε να μιλήσει για πληροφορίες απο την κυβέρνηση που μιλούν για διάλυση του σωματείου και μεταφορά των μελών του στο ΙΚΑ (ξεχνώντας προφανώς τις δικές του ευθύνες) και έκανε πίσω για προεδρείο υπό την Νανά Νταουντάκη όπου ο Γιώργος Βλαβιανός θα καταλάμβανε τη θέση του ταμία.
Εβάλε μάλιστα στο τραπέζι πρόταση υπερ του Παναγιώτη Ράμμου αλλά με όρους που οι υπόλοιποι σίγουρα θα αρνούνταν.
Τελευταίο του επιχείρημα ότι η παραταξή του ήρθε πρώτη στις εκλογές και άρα θα έπρεπε να πάρει τη θέση του προέδρου ξεχνώντας προφανώς ότι την πρώτη φορά που εκλέχθηκε πρόέδρος το ψηφοδέλτιο του είχε έρθει δεύτερο αλλά και τότε έβαλε βέτο να μην εκλεγεί προεδρείο με μοναδικό στόχο την προεδρική καρέκλα...

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ...Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Πιέσεις δεν δέχεται μόνο η Ελληνική οικονομία αλλά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία.
"Απειλεί" μάλιστα ανθρώπους του περιβάλλοντος του ότι το πρωί της Δευτέρας θα μπει στην εντατική με γρίπη των χοίρων για να μην τον πλησιάζει κανείς..

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΕΡΤ

θετική στην εισήγηση για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ όσο και των εισφορών προς την ΕΡΤ εμφανίζεται η υπουργός περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.
Μάλιστα σύντομα θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο η εισφορά υπερ της ΕΡΤ όσο και η είσπραξη των δημοτικών τελών να αποσυνδεθούν από τον σχετικό λογαριασμό

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ




Η απάντηση στο κουίζ είναι ο πιτσιρίκος.
Η συγκεκριμενη φράση είναι υπέρτιτλος στο blog του..

ΒΟΜΒΑ-ΟΠΑΠ

Στην εξαγορά των δύο μεγαλύτερων βρετανικών εταιριών στοιχημάτων προσανατολίζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph.
Ποιος πρόεδρος θα υπογράψει τη σύμβαση;

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σε δύο εβδομάδες θα εκπέμψει ψηφιακό σήμα η εταιρεία των ιδιωτικών καναλιών και στη Θεσσαλονίκη σε μια πρόβα -τζενεράλε για την Αθήνα. Στόχος είναι μέχρι τα μέσα του 2010 να καλύπτεται τηλεοπτικά το 70% της χώρας

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ποιός γνωστός blogger καλεί σε μπουκοταζ της ελευθεροτυπίας;
Αυτό είναι το banner που έχει αναρτήσει στο blog του:

""Μην αφήνετε την "Ελευθεροτυπία" να αργοπεθαίνει. Βοηθήστε την να κλείσει αξιοπρεπώς. Μην αγοράζετε "Ελευθεροτυπία"".

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;


Τ0Υ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης στα σχολεία, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο καταλήψεων με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, επαναφέρει στην κυβέρνηση τις σκέψεις για πρόωρη διακοπή των μαθημάτων δεκαπέντε ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αν και προς το παρόν τα κρούσματα γρίπης στα σχολεία δεν ανησυχούν το υπουργείο Παιδείας, η συνολική κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί θα εκτιμηθεί σε ειδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Φαίνεται όμως ότι η ιδέα να διακοπεί συνολικά η λειτουργία των σχολείων μετά τις 7... Δεκεμβρίου κερδίζει διαρκώς έδαφος στην κυβέρνηση, αφού διασφαλίζει την ηρεμία στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μια περίοδο όπου και το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε να αποφύγει απρόσμενες εστίες έντασης.


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΓΡΙΠΗΣ

Παρά την διάψευση της Αννας Διαμαντοπούλου -για ευνόητους λόγους- ότι δεν θα διακοπούν τα μαθήματα στα σχολεία νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων η καλπάζουσα πανδημία της νέας γρίπης φέρνει, όλο και πιο κοντά αυτό το ενδεχόμενο. Ηδη στο υπουργείο συνεργάζονται τόσο με την ΕΜΥ όσο και με το υπουργείο υγείας. Το σενάριο της διακοπής των μαθημάτων θα ενεργοποιηθεί όταν η θερμοκρασία πέσει στα φυσιολογικά επίπεδα και θα έχουν πρόβλημα το 25% των τμημάτων. Πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται: από τις 8 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου..

Αναρτήθηκε από elevenext στις 4:23 πμ 0 σχόλια


Είναι η ανάρτηση του elevengr την προηγούμενη Παρασκευή..

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ



Αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα του και τις ενημερωτικές ζώνες του ο Σκάι απο τη Δευτέρα. Το δελτίο ειδήσεων επιστρέφει σε πιο φιλική ώρα στις 21.00 ενώ αλλάζει  η δομή και η διάρκεια του.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ

Με 3 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο επιβαρύνεται ο προυπολογισμός για τις συντάξεις πρώην πρωθυπουργών και βουλευτών.
Το συγκεκριμενο κονδύλι αυξήθηκε στα 39 από 36 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

Υποχρεωτικές συναλλαγές μέσω τραπεζών από το πρώτο ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει η κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι αγορές και πωλήσεις χονδρικής θα πρέπει να γίνονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού όψεως ή επιταγής, που θα χρεώνει τον αντίστοιχο λογαριασμό. Επιπλέον, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι υποχρεωμένοι – όταν υποβάλλουν φορολογική δήλωση – να δηλώνουν στο Ε3 για όλες τις συναλλαγές τους, τον τραπεζικό λογαριασμό, μέσω του οποίου έχουν γίνει αυτές. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί η φορολογική "αιμορραγία" από την έκδοση πλαστών ή εικονικών τιμολογίων. Η εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος θα οδηγήσει – σε δεύτερο χρόνο – στην κατάργηση των βιβλίων και την υποβολή όλων των υποχρεώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών, υποχρεωτικά μέσω του διαδικτύου.

H ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ


Έναντι 171.000 δολαρίων πωλήθηκε σε δημοπρασία μία από τις πρώτες εκδόσεις του βιβλίου του Κάρολου Δαρβίνου "Η Καταγωγή των Ειδών", το οποίο είχε ξεχαστεί επί πολλά χρόνια σε μια βιβλιοθήκη που βρισκόταν μέσα στο μπάνιο μιας κατοικίας. Η δημοπρασία που έγινε από τον οίκο Κρίστις πραγματοποιήθηκε στην 150η επέτειο από την έκδοση του διάσημου βιβλίου για την εξέλιξη των ειδών.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

NEEΣ ΙΔΕΕΣ !

Στην Ολλανδία αλλάζουν πορεία σχετικά με τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας. Απο το 2012 τα ΙΧ θα πληρώνουν 3 λεπτά για κάθε χιλιόμετρο διαδρομής. Ποσό που θα αυξηθεί στα 6,7 λεπτα μέχρι το 2018. Ολα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να εφοδιαστούν με δορυφορικό σύστημα πλοήγησης που θα στέλνει αυτόματα σήμα στο κεντρικό ταμείο για την ανάληψη χρηματων από τραπεζικό λογαριασμό. Στόχος να μειωθούν οι άσκοπες διαδρομές κατά 15% και να επιστρέψουν στον κυκλοφοριακό φόρτο του 1992

ΧΩΡΙΣ ΕΧΙT POLL ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το πάθημα φαίνεται  έγινε μάθημα στις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Μετά την αποτυχία πρόβλεψης του αποτελέσματος στην εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως στις πρόσφατες εκλογές,  οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι δεν θα πραγματοποιήσουν exit poll για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. Οι λόγοι είναι δύο: α) Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του εκλογικού σώματος, καθώς δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη χαρτογράφηση των εκλογικών κέντρων. β) Δεν είναι καθορισμένο το μέγεθος και η γεωγραφική κατανομή των ψηφοφόρων, καθώς δεν υπάρχει αρχείο.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Στόχο να εξαντλήσουν την θητεία του Δ.Σ.χωρίς να σχηματιστούν σε σώμα έχουν βάλει κάποια απο τα μέλη. Παρά τα μηνύματα που δέχονται σχεδόν απο το σύνολο των εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης αυτοί περί άλλων τυρβάζουν. Προς το παρόν παραμένει στο τραπέζι η πρόταση να εκλεγεί πρόεδρος η Νανά Nταουντάκη. Στο μικτό συμβούλιο αποφασίστηκε για να ενταθεί η πίεση προς εκείνους που βάζουν το προσωπικο και μικροκομματικο τους συμφέρον πάνω απο το συμφέρον του κλάδου  να πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις  όπου θα αποφασίζεται η αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στο Δ.Σ....

ΦΡΕΝΟ ΕΣΡ ΣΤΗ ΓΚΡΙΖΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Νέα μείωση εσόδων στα media.Φρένο στην γκρίζα διαφήμιση των χορηγών επιχειρεί να βάλει το ΕΣΡ.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου υπέδειξε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς να μην αναφέρονται τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες των χορηγών. Σκούρα τα πράγματα..

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΜΑΣ ΥΠΕΡ ΣΑΜΑΡΑ


Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009


ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ
Περίμενε εως την τελευταία στιγμή την απόφαση Παπανδρέου για τον Ελληνα επίτροπο με την κρυφή ελπίδα να παραμείνει στην ευρώπη.
Αυτός ήταν και ο λόγος που έμεινε εκτός του εσωκομματικού παιγνιδιού μέχρι σήμερα.
Τώρα μετά την ανακοίνωση για τη Μαρία Δαμανάκη, θα ταχθεί χωρίς πρόβλημα στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Με τον Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε και ο πρώην επίτροπος Σταύρος Δήμας λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση. Την επιλογή Δήμα είχε προαναγγείλει το elevengr μετά το διορισμό της Μαρίας Δαμανάκη.  

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ

Το 1979 ο τότε υπουργός Οικονομικών Αθ. Καννελόπουλος, πιεζόμενος από τη δεύτερη πετρελαϊκή κρίση και την έντονη κριτική του επερχόμενου Ανδρέα Παπανδρέου για το εύρος της φοροδιαφυγής, επιχείρησε για πρώτη φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης να επιβάλει τεκμήρια διαβίωσης για να προσεγγίσει μέσω αυτών τα διαφεύγοντα από την Εφορία εισοδήματα. Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε δώδεκα έγγαμα ζευγάρια τα οποία επιδίδονταν σε ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων, με την κατηγορία των «παράνομων σεξουαλικών σχέσεων», γράφει η συντηρητική εφημερίδα Τζομχουρί Εσλαμί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συλληφθέντες, δώδεκα ζευγάρια και ένας ανύπαντρος, είχαν δημιουργήσει μία ιστοσελίδα με τίτλο "Iran zarbdari" (Ιράν πολλαπλασιασμός) που είχε στόχο "να ενθαρρύνει παράνομες σεξουαλικές σχέσεις και ανταλλαγές συντρόφων".
Οι συλληφθέντες, διευκρινίζει η εφημερίδα, είναι στο σύνολό τους άτομα μόρφωσης πανεπιστημιακού επιπέδου και ορισμένα μάλιστα κατέχουν θέσεις στην ιρανική διοίκηση.
Εάν κριθούν ένοχοι για μοιχεία κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ 100 ΠΡΩΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ                                                                                                                     

ΠΟΙΟΣ ΧΑΡΗΣ;


Και ο γνωστός Χάρης Τομπούλογλου
στηρίζει Ντόρα Μπακογιάννη.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΗΝ NOVA

10.000 Έλληνες έκλεβαν το πρόγραμμα της Νοva μέσω μια ηλεκτρονικής πλακέτας και ενός κορεάτικου αποκωδικοποιητή. Την κομπίνα έστησαν  τρεις ηλεκτρονικοί , με "έδρα" την Αγία Παρασκευή.
Μέσω περιφερειακών καταστημάτων ηλεκτρονικών έβρισκαν πελάτες. Και πουλούσαν προς 300 ευρώ στους ενδιαφερόμενους έναν αποκωδικοποιητή που συνδεόταν με γραμμή υπολογιστή μέσω συσκευής ethernet και "έσπαγε" τους κωδικούς του συνδρομητικού καναλιού. Έτσι οι πελάτες δεν είχαν ούτε δορυφορικό πιάτο, ούτε πλήρωναν μηνιαία συνδρομή.
Η NOVA υποστηρίζει ότι μόνο τη διετία 2008-2009 έχασε από τους μαϊμού αποκωδικοποιητές 31.500.000 ευρώ, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως το κύκλωμα λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

Οι άντρες που δεν εκφράζουν τον θυμό τους όταν τους αδικούν στην δουλειά, διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, προειδοποιούν Σουηδοί ερευνητές.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 2.755 εργαζόμενους, με μέση ηλικία  τα 41 έτη, στην Στοκχόλμη διαπίστωσαν ότι όσοι εργαζόμενοι «έκαναν τα στραβά μάτια», άφηναν τα προβλήματα δίχως να λένε κάτι ή απέφευγαν πάση θυσία τις αντιπαραθέσεις, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα ή να πεθάνουν από σοβαρή καρδιοπάθεια.
Αντιθέτως, το να πονάει το κεφάλι ή το στομάχι τους από τα νεύρα, ή το να γυρνούν κακοδιάθετοι στο σπίτι δεν φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο..

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΓΡΙΠΗΣ

 Παρά την διάψευση της Αννας Διαμαντοπούλου -για ευνόητους λόγους- ότι δεν θα διακοπούν τα μαθήματα στα σχολεία νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων η καλπάζουσα πανδημία της νέας γρίπης φέρνει, όλο και πιο κοντά αυτό το ενδεχόμενο. Ηδη στο υπουργείο συνεργάζονται τόσο με την ΕΜΥ όσο και με το υπουργείο υγείας. Το σενάριο της διακοπής των μαθημάτων  θα ενεργοποιηθεί όταν η θερμοκρασία πέσει στα φυσιολογικά επίπεδα και θα έχουν πρόβλημα το 25% των τμημάτων. Πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται:  από τις 8 μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.. 

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

                    Μπορεί το ΠΑΜΕ να "μπλόκαρε"  την πρεμιέρα του διαλόγου για το ασφαλιστικό ωστόσο "οδικός χάρτης"¨των αλλαγών έχει ήδη αποφασισθεί.      Πρώτα θα εφαρμοσθούν οι ρυθμίσεις για την διαδοχική ασφάλιση που θα αποτελέσουν και ενέσεις αισιοδοξίας ,προς τους ασφαλισμένους.
Αργότερα θα έρθουν για ψήφιση στη βουλή οι αλλαγές στα βαρέα ανθυγιεινά και τέλος μετά την άνοιξη οι ρυθμίσεις που θα αφορούν είτε τα όρια ηλικίας είτε τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
Ενδιαφέρον ωστόσο έχει εαν τελικά θα συζητηθεί η πρόταση Τήνιου για αναλογική σύνταξη. Ο Πλάτων Τήνιος ήταν ο στενός συνεργάτης του καθηγητή Ιωάννη Σπράου αλλά και του υπουργού εργασίας Τάσου Γιαννίτση..   

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ΣΚΑΙ "ΕΒΑΛΕ" ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

                  400 χιλιάδες φίλαθλοι είδαν την εκπομπή του Δημοσθένη Καρμοίρη και του Βασίλη Σκουντή παίρνοντας τηλεοπτικό προβάδισμα για πρώτη φορά από την αθλητική Κυριακή. Στα νούμερα ο ΣΚΑΙ είχε 9,6% έναντι 9,2% της ΝΕΤ. Εντυπωσιακά είναι όμως τα ποσοστά τηλεθέασης και για τις μεταδόσεις του Σαββάτου ,γεγονός που βάζει σε "πειρασμό"το κανάλι να διεκδικήσει και άλλα αθλητικά γεγονότα

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εαν κορυφαία στελέχη και ειδικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να εμβολιαστούν δημοσίως ώστε να δώσουν επικοινωνιακή ώθηση στον μαζικό εμβολιασμό καθώς τις επόμενες 4 εβδομάδες αναμένεται η κορύφωση της πανδημίας.

O ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δικηγόρος είναι ο νέος γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσακσής. Σπούδασε στη Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες. Από το 1980 ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα, με σημαντικές υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, Πρόεδρος του Δ.Σ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Γενικός Γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ήταν ο ποινικολόγος, του Δημήτρη Κοντομηνά αλλά και πολιτικός φίλος του θεόδωρου Πάγκαλου..

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Aσφαλιστικό

Πρεμιέρα σήμερα του διαλόγου για το ασφαλιστικό. Ένας διάλογος που τείνει να μεταβληθεί σε διαρκή διάλογο κωφών για την εκάστοτε κυβέρνηση που με πρόσχημα την άθλια κατάσταση των ταμείων αντί να λύνει τις στρεβλώσεις που έχουν ανακύψει περικόπτει δικαιώματα.

ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΝΤΟΡΑ -ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Αποστάσεις από την απόφαση του Νικήτα Κακλαμάνη, να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στη διεκδίκηση της προεδρίας της Ν.Δ παίρνουν το ένα μετά το άλλο κορυφαία στελέχη της παράταξής του στο δήμο Αθηναίων. Την αρχή έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του δημάρχου Αθηναίων. Πρόκειται για το Βασίλη Κικίλια, πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του δήμου Αθηναίων, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά.
Από το http://www.aftodioikisi.gr/

NEΕΣ AΦΙΞΕΙΣ

Εντολή να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς στην πλήρωση των ηγετικών θέσεων στα υπουργεία και τους οργανισμούς έλαβαν οι υπουργοί. Αποτελέσμα να έχουν πάρει "φωτιά" τα mail του Μαξίμου.
Προτεραιότητα έχουν μεγάλοι οργανισμοί (ΙΚΑ,ΟΤΕ,ΔΕΗ) αλλά και οι τράπεζες.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Τον αγαπημένο του Παναθηναικό επέλεξε να παρακολουθήσει ο Κώστας Καραμανλής μετά από πολύ καιρό.
Στα επίσημα του ΟΑΚΑ κάθησε δίπλα στο προέδρο της ομάδας Νίκο Πατέρα, εμφανώς ικανοποιημένος από το βαθμολογικό προβάδισμα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Tελικά μάλλον δεν έφερε στον ΠΑΟ και πολύ γούρι..

ΙΝTΕΡΝΕΤ ΤV

Οργασμός εξελίξεων στην τηλεόραση μέσω internet. O ένας μετά τον άλλον τα τηλεοπτικά πρόσωπα δημιουργούν κανάλια, με στόχο την τηλεόραση του μέλλοντος.
Τις επόμενες ημέρες στο αέρα Γιωργος Μητσικώστας με το Mitsikostastv.gr και η Ελλη Στάη με το Ellispoint.gr.
Hδη ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει από τον Στέλιο Κούλογλου, Σταύρο Θεοδωράκη,Νίκο Ευαγγελάτο..

Ο ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

Ποιόν υπουργό οι υφιστάμενοι του τον προσφωνούν Φον Δημητράκη ;

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ EΡΤ

Οι Κ Κέκης και Τ Καλημέρης διεκδικούν την θέση του αναπληρωτή εντεταλμένου συμβούλου που θα κινήσει τη δημόσια τηλεόραση εως ότου διοριστεί ο νέος πρόεδρος.
Η σχετική προκήρυξη λήγει στις 4 Δεκεμβρίου αλλά οι πρώτες αλλαγές διευθυντών θα γίνουν νωρίτερα..

NEA ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ

Πόλο αποκτούν οι ψηφοφόροι του ΛΑ.ΟΣ. που δείχνουν να απομακρύνονται από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Οι περισσότεροι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας τον Αντώνη Σαμαρά και σε περίπτωση επιτυχούς αποτελέσματος θα επανενταχθούν στο κόμμα. Το όνομα της νέας τάσης είναι νέα πατριωτική δεξιά με σ΄΄ημα ένα κλαδί ελιάς σε γαλάζιο φόντο..

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Νέα δεδομένα στην επικοινωνία μέσω διαδικτύου αλλά κυρίως στο ρεπορτάζ αναμένεται να φέρει μιά εντυπωσιακή κίνηση που σχεδιάζει εδώ και καιρό επιτελική ομάδα υπουργείου.
Το εγχείρημα είναι αρκετά φιλόδοξο και συνάδει απόλυτα με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Τα νεότερα σε λίγες ημέρες..