Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

32,6 ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ το πόρισμα της εταιρίας B.D.O. για τον οικονομικό έλεγχο, με τον οποίο γνωστοποιείται ότι το ύψος των χρεών της εταιρείας είναι 32,6 εκατομμύρια ευρώ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Όπως είχαμε δεσμευθεί παραδίδουμε σήμερα στη δημοσιότητα το πόρισμα της εταιρείας B.D.O. σχετικά με την Οικονομική κατάσταση της ομάδας μας.
Το συνολικό υπόλοιπο των υποχρεώσεων σε πλήρες βάθος χρόνου είναι 32,6 εκ. ευρώ και αναλύεται ως παρακάτω:
• Γενικό Υπόλοιπο υποχρεώσεων 55,9 εκ. ευρώ
• – 21,6 εκ. ευρώ μακροπρόθεσμα συμβόλαια παικτών
• – 1,7 εκ. ευρώ τελευταίες καταβολές κεφαλαίου των μετόχων

Επεξηγήσεις
Το βραχυπρόθεσμο άνοιγμα της ομάδας μας όπως βεβαιώνεται από την B.D.O. είναι 29,4 εκ. ευρώ.
Όπως είναι γνωστό από τη λογιστική πρακτική το ποσό αυτό δεν είναι όλο απαιτητό μέχρι τις 30/06/2010 δεδομένου ότι περιλαμβάνει δάνεια και φόρους που θα διακανονίζονται σε δόσεις και μετά τις 30/06/2010. Γιʼ αυτό λοιπόν όταν επανειλημμένως αναφερόμαστε στο ταμειακό έλλειμμα της χρήσης δηλαδή τα μετρητά που είναι απαραίτητα για να βγει η χρονιά, υπολογίζουμε ότι είναι περίπου 7 εκ. ευρώ.
Όσον αφορά το υπόλοιπο των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων, ύψους 26,5 εκ. ευρώ, που κάποιες από αυτές εκτείνονται και μέχρι το 2017, αναφέρονται κατά κύριο λόγο (21,6 εκ. ευρώ) σε συμβόλαια των ποδοσφαιριστών μας και σε δόσεις σε ομάδες. Τούτο σημαίνει ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα υπάρχει ομάδα που θα έχει αθλητική δραστηριότητα, άρα και προφανώς και άλλα έσοδα που βάσει της λογιστικής πρακτικής δεν αποτυπώνονται σαν μακροπρόθεσμες απαιτήσεις (τηλεοπτικά, εισιτήρια, χορηγίες κ.λ.π.).
Επιπλέον η αξία αυτή των ποδοσφαιριστών μας όπως αναφέρεται στη σελ. 4, στη 2η παράγραφο ανέρχεται στα 29 εκ. ευρώ και βεβαίως υπερκαλύπτει τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις σε αυτούς, χωρίς δε να υπολογίζονται και ενδεχόμενες υπεραξίες από πωλήσεις παικτών.
Τέλος το τριετές ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ Τηλεοπτικό Συμβόλαιο με NETMED και ΣΚΑΪ για την περίοδο 2009-2012 ανέρχεται στο ποσό των 13-14 εκ. ευρώ για την τριετία και βεβαίως δεν έχει προεισπραχθεί και είναι μία σημαντική οικονομική παρακαταθήκη για το μέλλον της ομάδας.
Συμπερασματικά, οι νυν μέτοχοι και οποιοιδήποτε άλλοι ΣΟΒΑΡΟΙ και ΥΓΙΕΙΣ ενδιαφερόμενοι για να επενδύσουν στην ομάδα μας, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι πρέπει να ασχοληθούν με το συνολικό υπόλοιπο των υποχρεώσεων των 32,6 εκ. ευρώ όπως αναφέρεται ανωτέρω.Διαβεβαιώνουμε τέλος τον κόσμο της ΑΕΚ ότι όσον καιρό έχουμε την οικονομική και διαχειριστική ευθύνη της ΠΑΕ στα χέρια μας, λειτουργήσαμε στα πλαίσια της νομιμότητας, της τήρησης των εσωτερικών και εξωτερικών κανόνων λειτουργίας μιας Α.Ε. και με αίσθημα βαθιάς ευθύνης απέναντι στην ιστορία της ομάδας μας και σε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνεισέφεραν και συνεισφέρουν τα χρήματά τους, λίγα ή πολλά, σε αυτήν. Γιʼ αυτό έχουμε καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μας. Με τις ίδιες αρχές θα συνεχίσουμε για όσον καιρό έχουμε την ευθύνη της Διοίκησης της Π.Α.Ε.





Η ΠΑΕ ΑΕΚ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου