Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ

Nέος γύρος "επικοινωνιακών μαχών" έχει ξεσπάσει με αφορμή τις υπέρογκες αμοιβές της ΕΡΤ προς μια ομάδα δημοσιογράφων. Με μοχλό την "δυναμική" του θέματος σε μια περίοδο που οι πολίτες δέχονται την μια άσχημη είδηση μετά την άλλη για την οικονομία κάποιοι επαναφέρουν διαρκώς την υπόθεση στο προσκήνιο όχι στο σύνολο της αλλά στις πτυχές που δημιουργούν εντυπώσεις και πίεση  δείχνοντας ότι τα "ξεκαθαρίσματα λογαριασμών" στον κλάδο έχουν αρχίσει  και σε λίγο θα θυμίζουν έντονα νύχτα.
Η έντονα πτωτική πορεία των ΜΜΕ και η πλήρης αποδιοργάνωση  στην αγορά εργασίας επιβαρύνει την όλη κατάσταση.
Το όλο ζήτημα θα συζητηθεί στο ΔΣ της ΕΡΤ με στόχο οι αποδοχές των παρουσιαστών και των μεγαλοδημοσιογράφων να περιοριστούν αρκετά ώστε να μην αποτελούν πρόκληση.
Την ίδια ώρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πρώην υπουργοί ανακαλύπτουν την όλη κατάσταση και θέτουν ερωτήσεις στη βουλή προκαλόντας εύλογες απορίες:
   Να ριχθεί φως στις υπέρογκες αμοιβές των στελεχών της ΕΡΤ ζητεί ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος ασκώντας κριτική τόσο στη σημερινή όσο και την προηγούμενη κυβέρνηση για την κακοδιαχείριση και τη διασπάθιση των χρημάτων των φορολογουμένων.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο ο κ. Γιακουμάτος επισημαίνει ότι οι αμοιβές στην κρατική τηλεόραση προσομοιάζουν με εκείνες των λεγόμενων «golden boys» και κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι διατηρεί σε ισχύ συμβόλαια ύψους 200.000 ή και 300.000 ευρώ.
Υπογραμμίζει, ότι αυτά τα συμβόλαια δεν εκθέτουν μόνο την κυβέρνηση αλλά και ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο προκαλώντας ερωτηματικά στους πολίτες. 
Ο κ. Γιακουμάτος ζητεί επίσης από τον κ. Γερουλάνο να καταθέσει στη Βουλή τον κατάλογο των εργαζομένων που αμείβονται ετησίως με ποσά άνω των 50.000 ευρώ και να παρουσιάσει στοιχεία για όλες τις τηλεοπτικές παραγωγές που έχουν κόστος μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου