Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΡΙΣΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Σε ένα πολιτικό σκηνικό που μοιάζει πλέον με κινούμενη άμμο λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι πετυχαίνει μια πολύ κρίσιμη νίκη.
Πρόκειται για την προσπάθεια του πολύ συνεκτικού μπλοκ των αγροτών να αναγκάσει την κυβέρνηση να αλλάξει στρατηγική και περάσει στην πολική των "δώρων¨εξευμενισμού" στις διεκδικήσεις των κοινωνικών ομάδων.Στο μαραθώνιο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση για βάλει σε τάξη το οικονομικό χάος που παρέλαβε (και που έχει ως σύμμαχο ακόμη και τον Αλογοσκούφη) η νίκη αυτή με την αποχώρηση των αγροτών από τα μπλόκα χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα είναι πραγματικά πολύτιμη.Σύντομα θα δώσει το μήνυμα και θα επιτευχθεί η απαραίτητη κοινωνική ειρήνη.Οποίος το αμφισβητεί ας θυμηθεί τη νηνεμία που ακολούθησε  στην περίοδο Σημίτη  μετά την παρέμβαση Ρωμαίου με τα λάστιχα.
Βασικός στόχος της διακυβέρνησης Παπανδρέου θα είναι πλέον η εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης των μέτρων διαφορετικά το τζάμι της κοινωνικής ηρεμίας εύκολα θα ραγίσει..
Τα τελευταία μηνύματα  ( Αγρότες,Ολυμπιακή,) δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στη νοοτροπία του κυβερνητικού στρατοπέδου και όλοι αναζητούν τρόπο να μαζευτεί το Ελληνικό κράτος πριν χρεοκοπήσει..Αρκεί το μήνυμα να δοθεί εκ νέου τόσο με το κυνήγι της φοροδιαφυγής όσο και τις περικοπές δαπανών από άχρηστες καταστάσεις μιάς άλλης εποχής . Και οι πολίτες μπορούν να καταλάβουν ακόμα και τις άσχημες ειδήσεις αρκεί να υπάρξει ειλικρίνεια και τότε μπορεί να δίνουν ακόμη και προβάδισμα  14 ποσοστιαίων μονάδων..  

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου