Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ

Με την παροδοχή ότι η πολιτεία ευθύνεται για την επί σειρά ετών μη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, από την πλευρά του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, άρχισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα την Ψηφιακή Τηλεόραση.


Από την πλευρά των καναλιών ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Digea, εκτίμησε ότι η παραδοχή αυτή είναι προς τη θετική κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι η πολιτεία διαχρονικά στο κομμάτι ΜΜΕ έβλεπε ευκαιρία διασφάλισης του επικοινωνιακού περιβάλλοντος από την εκάστοτε εξουσία, αντιμετωπίζοντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς, κάθε άλλο παρά ως επιχειρηματική δραστηριότητα που σχετίζεται με άυλες αξίες και με την παραγωγή μιας σειράς αγαθών τηλεοπτικών.
Έιμαστε νόμιμοι και αντλούμε την νομιμότητα μας από τον ισχύοντα νόμο, επισήμανε ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, αναφέροντας παράλληλα ότι ο ισχύων μεταβατικός χάρτης συχνοτήτων, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να αρχίσει τη μετάβαση, δίνοντας ίσα δικαιώματα σε όλους τους σταθμούς εθνικούς και περιφερειακούς.  Πρέπει η αγορά να λειτουργήσει με όρους κοινής λογικής. Χωράει συγκεκριμένους παίκτες και το μόνο έσοδό της είναι μια πίτα 450 εκατ. ευρώ, όταν η ΕΡΤ έχει ένα ανατάλλαγμα 350 εκατ ευρώ, με συμμετοχή στην διαφημισιτκή πίτα και με έκτακτες εισφορές από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Θα πρέπει να γίνει το αυτονόητο στην Ελλάδα και να οριοθετηθεί επιτέλους το τηλεοπτικό πεδίο. Πολλές φορές κάνουμε λόγο για το περιεχόμενο, ωστόσο θα πρέπει να αναλογιστούμε ποιο θα ήταν το περιεχόμενο σε ένα οριοθετημένο περιβάλλον. Τα ΜΜΕ οφείλουν να παίξουν το διακριτό τους ρόλο και να ασκήσουν τον δημοσιογραφικό έλεγχο και να εμπλουτίσουν το δημόσιο διάλογο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου