Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ Η COMMERCIAL VALUE...

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Στον αέρα βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι της Commercial Value καθώς, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) στην κρίσιμη συνεδρίασή της ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη καθώς παρήλθε άπρακτη η ημερομηνία, εντός της οποίας οι Κύπριοι μέτοχοι της εταιρείας όφειλαν να προχωρήσουν σε αύξηση κατά 80 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου της Commercial Value και ενώ ταυτόχρονα δεν ευοδώθηκαν... οι προσπάθειες για εξεύρεση αγοραστή της.
Για την απόφαση αυτή ενημερώθηκε χθες το βράδυ και η διοίκηση της Commercial Value, η οποία στο τέλος του 2009 και πριν από τη δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων είχε 450.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια, μεγάλο μέρος των οποίων αφορούσε τους κλάδους αυτοκινήτου και πυρός και περίπου 50.000 τους κλάδους ζωής και υγείας.
Λουκέτο στην εταιρεία σημαίνει επίσης ότι χάνουν τη δουλειά τους οι 230 εργαζόμενοι, καθώς και οριστικό τέλος για την εποχή Ψωμιάδη στον χώρο των ασφαλειών, αφού είχε προηγηθεί η ανάκληση των αδειών λειτουργίας των δύο εταιρειών Ασπίς Πρόνοια. Μία από τις τελευταίες πράξεις του σίριαλ της Commercial Value παίχτηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν η εποπτική αρχή απαγόρευσε στην εταιρεία να συνάψει νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια, κίνηση που, σύμφωνα με το σκεπτικό, της αποσκοπούσε στη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων. Η απόφαση επιδείνωσε τις εξελίξεις στην Commercial Value, η οποία έχει ήδη υποστεί σοβαρή μείωση των εργασιών της μέσα από μαζικές ακυρώσεις συμβολαίων στον κλάδο πυρός και αυτοκινήτου, αλλά και σημαντικές εξαγορές συμβολαίων στον κλάδο ζωής.
Να σημειωθεί επίσης ότι η ανάκληση της άδειας της εταιρείας ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Αspis Βank, το 35% της οποίας ελέγχεται από την Commercial Value. Και αυτό, καθώς η διοίκηση του Ταχ. Ταμιευτηρίου είχε θέσει ως όρο για τη συμμετοχή της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αspis Βank να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν κανείς από τους παλαιούς της μετόχους, δηλαδή ούτε οι εταιρείες του ομίλου Ασπίς Πρόνοια ούτε η Commercial Value.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου