Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

SIEMENS: ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ C4i

Δεν έχει γίνει ακόμη έγκριση της οριστικής παραλαβής του έργου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση που απεστάλη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens.  Σύμφωνα με έγγραφο  της ΕΛ.ΑΣ.,  η συμβατική παραλαβή του έργου έγινε στις 14/11/08 με σχετικό πρωτόκολλο οριστικής ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής του συντάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή. 
Πλην όμως, η οριστική παραλαβή σταμάτησε επί θητείας του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη και το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα με συνέπεια ο προμηθευτής να έχει ήδη προσφύγει στη Διαιτησία, όπου ζητεί συνoλικά ποσό που ανέρχεται στα 70.246.683 ευρώ.
Ίδια στάση αναμονής τήρησε και ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όταν στις 27/10/2009 με νέο πρωτόκολλο η επιτροπή παραλαβής του έργου προέβη στην απόρριψη επτά υποσυστημάτων.
Κατά το ίδιο έγγραφο «εφόσον εγκριθεί η γενομένη με το από 14/11/2008 πρωτόκολλο ποιοτική και ποσοτική παραλαβή του συστήματος» από τα 36,9 εκ. που έχει να λάβει ο προμηθευτής θα παρακρατηθεί ποσό 23,5 εκ. ευρώ για αποκλίσεις και ελλείψεις του συστήματος.
ΑΠΟ ΤΟ REPORTER.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου