Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Την μείωση των συμβασιούχων στο μισό, τον εξορθολογισμό με  ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια της εργασίας των μονίμων αλλά και τον περιορισμό όλων των πολυδάπανων παραγωγών  που δεν συνάδουν με το ύφος της κρατικής τηλεόρασης  αλλά και την οικονομική συγκυρία της εποχής έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.
Οι σχετικές κατευθύνσεις έχουν ήδη δοθεί στους αρμοδίους και μετά το Πάσχα θα αρχίσει η εφαρμογή τους  με στόχο μέχρι το τέλος του 2010 αφενός να αλλάξει η εικόνα της ΕΡΤ αφετέρου να μειωθεί δραστικά το κόστος της.
Στο  μικροσκόπιο έχουν μπει δεκάδες παραγωγές που θεωρούνται πολύ ακριβές με βάση τα νέα δεδομένα που έφερε στην αγορά η εταιρεία παραγωγής των Γερμανών του ALPHA, στόχος είναι ο καλύτερος εξορθολογισμός και αξιοποίηση του μόνιμου προσωπικού. Εξόφθαλμα προνόμια του παρελθόντος θα περάσουν στην ιστορία και η ΕΡΤ θα κληθεί να δουλέψει σε  οργανόγραμμα ιδιωτικού καναλιού με τις εξαιρέσεις που πρέπει να έχει η κρατική τηλεόραση.
Ο αριθμός των συμβασιούχων θα περιορισθεί στους 600 και οι παραγωγές της ψηφιακής που θυμίζουν ολυμπιάδα θα εκλείψουν. Επίσης στόχος είναι να περιορισθούν  οι αργομισθίες  όσο είναι δυνατόν.
Παραγωγές τύπου Γιουροβίζιον θα εγκαταλειφθούν ενώ εξετάζεται από νέα βάση η παρουσίαση των αθλητικών γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου