Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟ

ΑΠΟ ΤΟ EURO2DAY

TOY ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΙΤΣΙΟΥ


                                                                                                                                                                                             Θρίλερ μερικών 24ώρων αναμένεται να επιφυλάξει στην αγορά αυτοκινήτου ο όμιλος Παζαρόπουλος καθώς σύμφωνα με πηγές από το χώρο των τραπεζών και της λιανικής αυτοκινήτου, έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση και διεξάγονται πυρετώδεις επαφές για να μην ρίξει κανόνι στην αγορά.
Πρωταγωνιστής των διαπραγματεύσεων φέρεται να είναι ο όμιλος Κοσμοκάρ, βασικός προμηθευτής του ομίλου Παζαρόπουλου, του οποίου οι απαιτήσεις έναντι της Παζαρόπουλος φθάνουν στα περίπου 6 εκατ. ευρώ. Η Κοσμοκάρ έχει υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση στην οικογένεια Παζαρόπουλου εξαγοράς του ομίλου.




Από την πλευρά τους οι μέτοχοι της Παζαρόπουλος φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να συζητούν την πρόταση με τις απαιτήσεις τους όμως να διαμορφώνονται σύμφωνα με κύκλους της Κοσμοκάρ σε υψηλά ακόμη επίπεδα.



Ο όμιλος Παζαρόπουλος, αναφέρουν έγκυρες πηγές, έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση αντιμετωπίζοντας προβλήματα ταμειακής ρευστότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος χρωστά γύρω στα 38 εκατ. ευρώ στις τράπεζες (χωρίς να συνυπολογίζονται οι συμβάσεις leasing), περίπου 6 εκατ. ευρώ στην Κοσμοκάρ καθώς και μισθούς στο προσωπικό. Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελίες πελατών καθυστερεί η παράδοση αυτοκινήτων για τα οποία έχουν ήδη πληρώσει προκαταβολές.
Κατά τις ίδιες πηγές, τα ταμειακά προβλήματα ξεκίνησαν πέρσι το καλοκαίρι όταν η Κοσμοκάρ επέβαλε μείωση των πολύ μεγάλων γραμμών πίστωσης που χορηγούσε στην Παζαρόπουλος μετά και την διαφαινόμενη μη υλοποίηση του προγράμματος απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση.



Η Κοσμοκάρ αποτελεί τον βασικό προμηθευτή της Παζαρόπουλος και προς το παρόν έχει αναλάβει την παράδοση των αυτοκινήτων σε όσους έχουν πληρώσει προκαταβολή και περιμένουν. Έχοντας, όπως φημολογείται, σημαντικές εξασφαλίσεις έναντι των απαιτήσεών της από την Παζαρόπουλος έχει τον πρώτο λόγο στην περίπτωση που το ενδιαφέρον της να εξαγοράσει τον όμιλο επιμείνει.



Μια τέτοια λύση θα «ανακούφιζε» και τις τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Παζαρόπουλου. Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2008 ο όμιλος Παζαρόπουλος είχε αναχρηματοδοτήσει μέρος του δανεισμού του με την Τραπεζα Κυπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου