Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ !!


ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
«Μαχαίρι» σε φοροαπαλλαγές με ριζικές ανατροπές στις ισχύουσες μέχρι σήμερα εκπτώσεις φόρου και εισοδήματος από δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων, αμοιβές γιατρών και δικηγόρων, ασφάλιστρα ζωής, αλλά και για ταβέρνες, κομμωτήρια, γυμναστήρια και δεξιώσεις φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο.
Το οικονομικό... επιτελείο «σβήνει» όλες τις εκπτώσεις δαπανών από το εισόδημα περνώντας τις σχετικές αποδείξεις είτε σε μειώσεις από τον φόρο είτε συμπεριλαμβάνει και αυτές τις αποδείξεις στο «χτίσιμο» του αφορολογήτου. Έτσι, προκύπτουν σημαντικές επιβαρύνσεις έως και 3.200 ευρώ για όσους κατάφερναν να συγκεντρώσουν το μέγιστο όριο αποδείξεων 20.000 ευρώ από κομμωτήρια, γυμναστήρια, δεξιώσεις γάμων κ.λ.π.
Στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να εγκριθεί κατά την προσεχή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται ο πλήρης κατάλογος των δαπανών που θα οδηγούν είτε σε μείωση φόρου είτε στην εξασφάλιση του αφορολογήτου. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει οι δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων προ του 2002 που μέχρι σήμερα αφαιρούνταν από το εισόδημα να αφαιρούνται εφεξής (σε συγκεκριμένα ποσοστά) από τον φόρο.
Το αφορολόγητο
Στο νομοσχέδιο θα διευκρινίζεται ότι για τη διασφάλιση του αφορολογήτου λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδείξεις με εξαίρεση τις δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση, τηλεπικοινωνίες γενικά, για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και για όσες άλλες δαπάνες «μετράνε» για λοιπές φορολογικές ελαφρύνσεις. Το ποσό των δαπανών θα επιμερίζεται ανάμεσα σε συζύγους ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος που δηλώνεται με την αρχική δήλωση, ενώ προβλέπεται μεταφορά ποσού δαπανών από τον ένα σύζυγο στον άλλο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου