Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ (ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ;) ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Φαίνεται ότι τα μέτρα εκτός DNA ΠΑΣΟΚ, από αναγκαιότητα έγιναν πλέον συνήθεια.
Μέτρα που άλλοτε δεν τόλμησε ούτε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ή ο Στέφανος Μάνος που κατηγορήθηκαν ακόμη και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για άκρατο νεοφιλελευθερισμό τα τολμά τώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου  εν μέσω κρίσης εκτιμώντας πως ήρθε η ώρα να ξεθεμελιωθούν τα πάντα με τον μπαμπούλα της έλλειψης χρημάτων.
Οι αλλαγές στο φορολογικό διαπνέονται από την έλλειψη μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής πλην των τεκμηρίων. Τα μέτρα αυτά χρειάζονται δουλειά, ιδέες και ελεγχτικός μηχανισμός αντί  αυτού ο Γιωργος Παπακωνσταντίνοιυ ακολούθησε την πεπατημένη δηλαδή την άγρια φορο-επιδρομή σε μισθωτούς ή αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς πχ αγοραστές ακινήτων..
Ετσι αποφασίζει την περικοπή μιας  σειράς φοροαπαλλαγών όπως αυτή των στεγαστικών δανείων αλλάζοντας βίαια τα οικονομικά εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που πήραν το ρίσκο του δανείου με άλλα δεδομένα. Η φοροαπαλλαγή περιορίζεται πλέον στο 20 % των τόκων ανεξαρτήτως της προηγούμενης κατάστασης.Για τη μέση οικογένεια η επιβάρυνση είναι 3 με 4 χιλιάδες ευρώ ετησίως.
Για τα ακίνητα πρώτης κατοικίας  μετά την κατακραυγή για το δραστικό περιορισμό του αφορολογήτου έκλεισε κάπως την ψαλίδα.
Η μεγαλύτερη όμως ακρότητα είναι η αύξηση της φορολόγησης της αποζημίωσης  κατά την απόλυση.
Σε μια εργασιακή αγορά που θυμίζει ζούγκλα και που όποιος χάσει την εργασία του δυσκολεύεται να βρει νέα ο κατά τα άλλα σοσιαλιστής Γιώργος Παπακωσταντίνου και υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης οποίος παρεξηγήθηκε από όσα του είπε ο Χρήστος Παπουτσής αποφάσισαν να αυξήσουν το συντελεστή από 20 σε 30% ή και 40 % για την αποζημίωση του δυστυχή που χάνει την δουλειά του αφού θα έχει υπηρετήσει μια επιχείρηση   για μια ολόκληρη ζωή. Αλλά άμα δεν έχεις δουλέψει ποτέ αυτά ξέρεις αυτά αποφασίζεις...        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου