Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ;

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου η Ελλάδα θα αναζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς διατηρεί μικρές ελπίδες για βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη εβδομάδα.
Αυτό μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο “στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης” που πάντως δεν κατονομάζει.
“Συνεχίζουμε να θέλουμε μια βοήθεια στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά δεν φαίνεται πιθανή. Εάν δεν υπάρξει σαφής στήριξη στη συνάντηση στις 25 Μαρτίου, θα χρειαστεί να αποφασίσουμε προς τα πού θα στραφούμε. Υπάρχουν πολλά σενάρια στο τραπέζι, αλλά το πιο προφανές είναι το ΔΝΤ”, φέρεται να δηλώνει το κυβερνητικό στέλεχος.
Στη Γερμανία σε αντίθεση πάντως με την καγκελάριο Angela Merkel, o ισχυρός άνδρας της Deutsche Bank Josef Ackermann, θεωρεί ότι η σωτηρία της υπερχρεωμένης Ελλάδας αποτελεί μονόδρομο. «Αν δεν μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το επόμενο πρόβλημα. Το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο, αν δεν βρούμε λύση σωτηρίας», τόνισε ο Josef Ackermann χθες βράδυ σε εκδήλωση του Κέντρου Οικονομικών Μελετών στη Φρανκφούρτη. Οι Γερμανικές τράπεζες -όχι η Deutsche Bank- είπε θα χάσουν πολλά δις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου