Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ Ο ΡΕΝ

“Σοβαρά προβλήματα” για το ευρώ μπορεί να σημάνει μια πιθανή νέα καθυστέρηση της απόφασης για το πως θα βοηθηθεί η Ελλάδα προειδοποιεί ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν με δηλώσεις του στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αποφασίσει εντός της εβδομάδος για τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει την Ελλάδα, "υπάρχει ήδη η τεχνική προετοιμασία. Τώρα χρειαζόμαστε μια πολιτική απόφαση. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για την Ελλάδα για να ξέρει τι να περιμένει ", τόνισε ο Ολι Ρεν και προειδοποίησε του εταίρους:

"Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρομι. Η Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα (στο ευρώ) ή μπορούμε να πάρουμε μαθήματα από αυτήν την κρίση".

Ο Ρεν σημείωσε ότι υπάρχουν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις στο τραπέζι για την βοήθεια προς την Ελλάδα και πρόσθεσε πως δεν βλέπει να υπάρχει πρόβλημα με την παροχή βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς την Ελλάδα. "Η Ευρωπαική Ενωση είναι κοντά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είμαστε εταίροι" τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου