Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΔΙΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΔΡΟΥ


Τη μείωση των ενοικίων λόγω της οικονομικής κρίσης ζητούν ολοένα και περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι, που προσφεύγουν στα δικαστήρια για να «σπάσουν» τα υψηλά συμβόλαια που πληρώνουν...
Οπως πληροφορείται η «Κ», στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αλλά και στα επαρχιακά δικαστήρια εκατοντάδες είναι οι αγωγές που καθημερινά κατατίθενται με αίτημα να αναλάβει η δικαιοσύνη να ρυθμίσει σε νέες βάσεις τα ενοίκια για επαγγελματική στέγη, μια και η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα, με αποτέλεσμα συμφωνίες του παρελθόντος να είναι αδύνατον πλέον να εκπληρωθούν.

Τα επιχειρήματα που συνήθως επικαλούνται έμποροι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες στις αγωγές τους, κινούνται πάνω- κάτω στο ίδιο μήκος κύματος. Υποστηρίζουν πως ό, τι συμφώνησαν πριν από μερικά χρόνια -ως γνωστόν, οι επαγγελματικές μισθώσεις είναι πολυετείς- για ενοίκια ή προσαυξήσεις δεν μπορούν πλέον να καταβληθούν, καθώς οι οικονομικές συνθήκες έχουν μεταβληθεί δραματικά, συρρικνώνοντας τζίρους και τινάζοντας στον αέρα προϋπολογισμούς και σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου