Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Ολοταχώς προς την χρεοκοπία σπρώχνει τη χώρα η συγκυρία των κερδοσκόπων που επιζητούν τεχνική χρεοκοπία που θα τους αποφέρει κέρδη πάνω από 10 δις ευρώ, η αδιαφορία της Ανγκελα Μέρκελ που επιζητά μέτρα που ουσιαστικά σημαίνουν και πολιτική χρεοκοπία πέραν της οικονομικής αλλά και  Ελληνική πολιτική άγνοια που φέρνει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Ουσιαστικά, μέτρα όπως κατάργηση των δώρων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συντάξεων και μετατροπή τους σε μεγάλα προνοιακά επιδόματα, απελευθέρωση του ήδη ελαστικότατου εργασιακού με μείωση των αποζημιώσεων και απελευθέρωση των απολύσεων σημαίνει χρεοκοπία που θα φορτωθεί μόνο στις πλάτες των εργαζομένων..
Θα είναι μια συνολική χρεοκοπία που ίσως κοστίσει στην Ελλάδα περισσότερο από ότι μια οικονομική χρεοκοπία. Τα μέτρα που αγνοούν πλήρως κάθε Ελληνική ιδιαιτερότητα  θα αποφέρουν:
1.Πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος και του τρόπου διακυβέρνησης
2.Εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού και των συνταξιούχων μεταβάλλοντας τους σε δουλοπάροικους των λίγων επιχειρηματιών
3.Ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε ξένους
4.Μετατροπή της Ελλάδας σε αφροευρωπαικής χώρας .
5.Ανάπτυξη ακόμη περισσότερο της κοινωνικής παθογένειας και αδιαφορίας με την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους
Προκαλεί πάντως αίσθηση η σπουδή να φορτωθούν όλες οι αμαρτίες στους εργαζόμενους χωρίς καμία κοινωνική δικαιοσύνη και με εμφανή διάθεση να ξεχαρβαλωθεί ότι δημιουργήθηκε μεταπολεμικά. Μήπως τελικά η χρεοκοπία θα μοιράσει τα βάρη με δικαιότερο τρόπο
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου