Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΊΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ

Είναι άξιο απορίας εάν κάποιος στην κυβέρνηση έχει καταλάβει πως μια από τις λιγοστές  κοινωνικές ομάδες που δεν επωφελήθηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια από το πάρτυ που τελειώνει στην Ελλάδα, οι μισθωτοί οδηγούνται ολοταχώς στο 1950.

Μάλιστα όχι μόνο οι μισθωτοί του δημοσίου που είχαν κάποια πλεονεκτήματα αλλά του ιδιωτικού τομέα που για κάθε δραχμή που κέρδισαν έπρεπε να την πληρώνουν με αίμα. Στήριξαν τα ασφαλιστικά ταμεία (και όχι μόνο τα δικά τους) το κράτος (οι μόνοι που πλήρωναν εφορία) και πίστευαν ότι στην Ελλάδα ισχύουν οι νόμοι και  κάποια ηθική.
Αλλά ήταν  μάλλον μια ομαδική ψευδαίσθηση  από αυτές που εξαπατούν τα πλήθη.Κάτι σαν τα αεροπλανάκια της γειτονικής Αλβανίας. Ξαφνικά η ισχυρή οικονομία της Ελλάδας ( πόσες φορές άραγε το έχουμε ακούσει αυτό) καταρρέει και μαζί της κάθε λογική.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση με το φορολογικό πιέζει ακόμη περισσότερο όσους δεν έχουν τη δυνατότητα φοροδιαφυγής. Αυξάνει καθώς δεν έχει άλλη επιλογή  έμμεσους και άμεσους φόρους. Βάζει τα ίδια τεκμήρια και σε όσους γνωρίζει ότι δεν έχουν δυνατότητα φοροαποφυγής.
Στο ασφαλιστικό ένας υπουργός - performer αναλαμβάνει να μηδενίσει τις υποχρεώσεις του κράτους με τερτίπια και πολιτικαντισμούς  καταφέρνει να ανοίξει το ασφαλιστικό που η προηγούμενη κυβέρνηση  το είχε κλείσει με δυσμενείς όρους για μια δεκαετία.
Με το σκαρίφημα -του μπακάλη,  αύξηση χρόνων εργασίας σε επίπεδα απλησίαστα για τους πάρα πολλούς, μείωση συντάξεων για όλους, και απελεύθερωση του κράτους από τις υποχρεώσεις του δίνει τη λύση.
Πραγματικά άξιος ο μισθός του .Αν και υπάρχουν και καλύτερες και λιγότερο οδυνηρές πλήρης κατάργηση !!
  Εκανε μάλιστα και μια απέλπιδα προσπάθεια να μην στεναχωρήσει και την εκλογική πελατεία τους νυν ή των επόμενων ετών συνταξιούχους αλλά τον πρόλαβε το ΔΝΤ..
Χρεοκοπία μεν για τα ταμεία αλλά για μόνο για τις επόμενες γενιές. Θα δουλεύουν σκληρά με χαμηλά μεροκάματα, χωρίς ελπίδα ώστε οι σημερινοί συνταξιούχοι που οι περισσότεροι παίρνουν υψηλές συντάξεις( για τις εισφορές και τα χρόνια που εισέφεραν) χωρίς να έχουν πληρώσει να απολαύσουν άνετα τις συντάξεις τους και να θυμηθούν στην κάλπη τον γαλαντόμο υπουργό.
Και το κερασάκι στην τούρτα η αφαίρεση της τελευταίας προστασίας των μισθωτών την αποζημίωση που ουσιαστικά είναι ένα αντικίνητρο για το εργοδότη να απολύσει έναν μεγαλύτερο σε ηλικία και αποδοχές εργαζόμενο. Η απάλειψη των αποζημιώσεων μετατρέπει αυτομάτως το παλιό μισθωτό σε Ελ Ντοράντο κέρδους για τον επιχειρηματία. Ποιός θα αντισταθεί στον πειρασμό να προσλάβει ένα νέο, χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα ισοπεδώνοντας το εργατικό κόστος.
Αρα μισθωτός 50 ετών με 30 χρόνια προυπηρεσίας βλέπει ξαφνικά τα πάντα να διαλύονται γύρω του επειδή οι επιχειρηματίες έκλεβαν το κράτος, οι πολιτικοί ήταν ανίκανοι και πολλές κοινωνικές ομάδες πλιατσικολογούσαν τα κρατικά ταμεία.
Οδηγούνται λοιπόν οι  μισθωτοί με συνοπτικές διαδικασίες στον Καιάδα της ανέχειας και της εξαθλίωσης ληστεύοντας τους κανονικά και με το νόμο  απλά γιατί ετσιθελικά δεν γίνεται αλλιώς και οι υπόλοιποι από την ζεστασιά των κλοπιμαίων τους υπόσχονται ότι στο  μέλλον θα είναι απολύτως εντάξει.
 Ολα καλά λοιπόν και εάν καταστραφούν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί απλά ήταν κάποιες χαμένες γενιές  της κρίσης. Ας χάσουν τη ζωή τους, την περιουσία τους , την οικογενε΄λια τους . Ατύχησαν.Η χώρα χρεοκόπησε αλλά μόνο για αυτούς.
Απλά , καλό θα είναι να θυμούνται όλοι οι υπόλοιποι πως  όταν η απελπισία και η αποκτήνωση φωλιάσουν στην καρδιά των ανθρώπων- πειραματόζωων  που δεν θα έχουν πλέον να τίποτε να  χάσουν  τότε ίσως  και να δουν και οι ίδιοι να  καταστρέφεται και τα δικά τους δημιουργήματα τόσο εύκολα όσο δύσκολα δημιουργήθηκαν...!!  
        
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου