Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Η Ελλάδα και η κρίση βρέθηκε για άλλη μία φορά στο επίκεντρο του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις μιας τυπικής ελληνικης οικογένειας, με τίτλο του άρθρου “Ο πολλαπλασιασμός των προβάτων”. Στο γερμανικό περιοδικό μιλάει η ελληνική οικογένεια Παπαδάκη η οποία αναφέρεται στη διαφθορά που επικρατεί στην ελληνική επικράτεια και η οποία όπως υποστηρίζει το περιοδικό είναι ικανή να κλονίσει μία ολόκληρη ένωση κρατών.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια αναφέρεται στο φακελάκι στους γιατρούς του ΕΣΥ, στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης και στις μίζες για να πάρει κάποιος το δίπλωμα και στα υπερτιμολογημένα τιμολόγια. Μάλιστα, στο άρθρο γίνεται λόγος συγκεκριμένα για τους κρητικούς κτηνοτρόφους οι οποίοι δήλωναν μεγαλύτερο αριθμό προβάτων από όσο είχαν στην πραγματικότητα για τη διασφάλιση αγροτικών επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπαδάκη οι κρητικοί κτηνοτρόφοι μετά από συνεννόηση δήλωναν στους ελεγκτές και τα πρόβατα των γειτόνων τους εν γνώσει των γειτόνων, ώστε να αυξήσουν τον αριθμό τους και κατά συνέπεια το ποσό της επιδότησης.

Ο κ. Παπαδάκης πατέρας δύο κοριτσιών που μένουν στην Αθήνα περιγράφει στο πως υπάρχουν κανόνες ηθικής μέσα στην οικογένειά του, οι οποίοι όμως αλλάζουν εκτός οικογένειας, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις διαφθοράς αναφέρεται σε παραδείγματα μέσα από προσωπικές τους ιστορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου