Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΟΙ FT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει υποστεί παρόμοια ταπείνωση από την γέννηση του ευρώ τον Ιανουάριο του 1999. Όμως, όπως σίγουρα θα ανησυχούσε και ο ίδιος όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Οκτώβρη, η βοήθεια θα ήταν αναγκαία.


Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας ήταν σε πολύ χειρότερη απ' ότι μπορούσε να φανταστεί ο οποιοσδήποτε. Την Πέμπτη αποκαλύφθηκε ότι το έλλειμμα τελικά ήταν της τάξεως του 13.6% και ενδέχεται να είναι υψηλότερο. Οι βασικές αιτίες για όλο αυτό το χάος οφείλονται στην Ελλάδα και είναι προς τιμήν του κυρίου Παπανδρέου που δεν δίστασε να το παραδεχτεί στον ελληνικό λαό σε κάθε δημόσια εμφάνισή του. Κέρδισε τον σεβασμό επίσης των υπολοίπων Ευρωπαίων ομολόγων του όταν τον Δεκέμβρη παραδέχτηκε στη σύνοδο κορυφής ότι κύριος υπαίτιος για τα προβλήματα της χώρας του είναι η διαφθορά.



Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κύριος Παπανδρέου, αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους ειδικά σε θέματα φορολογίας, συμβάσεων του δημοσίου και προσλήψεων στον δημόσιο τομέα. Η κυβέρνησή του εφαρμόζει μέτρα λιτότητας και πλέον μπορεί να βασίζεται στην τεράστια υποστήριξη από την Ευρώπη και το ΔΝΤ. Όμως όλα αυτά θα αποδειχτούν τελείως περιττά σε περίπτωση που δεν αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες να βάλουν μια τάξη.



Η αλήθεια είναι ότι η τωρινή πρόκληση θα επηρεάσει μια ολόκληρη γενιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου