Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

Σε στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξελίσσεται ο εντοπισμός και η σύλληψη των κουκουλοφόρων χούλιγκαν που ευθύνονται για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων της τράπεζας Marfin μεσημέρι Τετάρτης στην οδό Σταδίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα για την εξιχνίαση του εμπρησμού του υποκαταστήματος συμμετέχουν από κοινού η Ασφάλεια Αττικής και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή, σε διπλασιασμό της (εμφανούς και μη) δύναμης που περιπολεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή των Εξαρχείων προχώρησε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε και χθες σύσκεψη των επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής υπό τον αρχηγό κ. Λευτέρη Οικονόμου.
Εκτιμάται ότι η περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης στο Κέντρο θα ανακόψει τυχόν προσπάθεια ακραίων στοιχείων να προκαλέσουν βίαια επεισόδια εκμεταλλευόμενα τις πρωτοφανούς μαζικότητας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα.
Υπό τον φόβο ενός τέτοιου ενδεχομένου, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να ενεργοποιεί εκ νέου το μοντέλο αστυνόμευσης που είχε εφαρμόσει και παραμονές της επετείου συμπλήρωσης ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τότε είχε προχωρήσει σε προληπτικές προσαγωγές διαδηλωτών (μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν 48 προσαγωγές πριν ξεκινήσει η χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα) αλλά και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών, όπως συνέβη στην περίπτωση της κατάληψης στην οδό Ζαΐμη ή αντίστοιχα τον περασμένο Δεκέμβριο στο «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι.
Σχετικά με την έρευνα για τη δολοφονική επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Marfin, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι η προσπάθεια να εντοπιστούν τα ίχνη των εμπρηστών δεν περιορίζεται στη συλλογή και επεξεργασία του οπτικού υλικού που έχει ληφθεί από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος της Marfin.
Αντίθετα, η κύρια προσπάθεια εντοπίζεται κυρίως σε πληροφοριακό επίπεδο και αφορά τη συγκέντρωση στοιχείων για τις ομάδες των νεαρών κουκουλοφόρων που ευθύνονται για τα έκτροπα της Τετάρτης, με αποκορύφωμα φυσικά την πρωτοφανή τραγωδία με τον θάνατο τριών νέων ανθρώπων.
AΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου