Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Ενα τοπίο εφιαλτικό αναμένεται να αποκαλυφθεί τις επόμενες εβδομάδες. Τα περιοριστικά -εισπρακτικά μέτρα που έλαβε τους προηγούμενους μήνες η κυβέρνηση όλα δείχνουν πως έπεσαν στο κενό. Τα έσοδα βρίσκονται μακριά από τους στόχους  του προγράμματος και το επόμενο πακέτο υποχρεωτικών μέτρων είναι προ των πυλών.

 Ποιά όμως θα είναι η  τακτική της κυβέρνησης; Κορυφαία στελέχη αναγνωρίζουν πως κάθε νέο μέτρο με στόχο το εισόδημα των μισθωτών ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία αλλά και βέβαιη αποτυχία των μέτρων λόγω της βαθύτερης ύφεσης και της καταρράκωσης της ψυχολογίας.
Το γεγονός ότι επί της ουσίας  ελάχιστα έγιναν για να βρεθούν νέες πηγές εσόδων από φορολογία και εισφορές στο ασφαλιστικό φέρνουν τώρα  τους κυβερνώντες μπροστά σε ένα δραματικό δίλημμα. Είτε λένε την αλήθεια για την κατάσταση και ακολουθούν μέτρα επώδυνα για όλους και κυρίως για όσους μέχρι τώρα ήταν στο απυρόβλητο ( με συνέπεια την ανατροπή του πολιτικού συστήματος από το απίστευτο πολιτικό κόστος που θα ακολουθήσει) Είτε ασχολούνται σοβαρά με τα προβλήματα που σημαίνει σε πρώτη φάση απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο νοσοκομείων και άλλων δημόσιων επιχειρήσεων σε λίγες ημέρες αλλά και σκληρά μέτρα για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.
Φυσικά υπάρχει και η μόνιμη λύση.Νέες περικοπές στις αποδοχές των μισθωτών που θα μας φέρει ένα βήμα πριν την  Αργεντινοποίηση της χώρας...  Οποια λύση και αν προκριθεί, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες ..        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου