Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ....ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Προκαλεί σοκ και δέος για την αντίληψη περι σοσιαλιστικής πολιτικής που έχουν στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος και όσοι τον βοήθησαν στην σύνταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Στο τερατούργημα ανεβάζει στα ύψη τα ηλικιακά όρια για όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ( δεν επηρεάζονται αγρότες, στρατιωτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι) ενω περικόπτει σημαντικά τις συντάξεις με κόλπα είτε της αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών είτε με τα ζητούμενα χρόνια εργασίας.
Τι θα δημιουργήσει αυτό το σύστημα που χτυπά τις γυναίκες , τους συνεπείς εργαζόμενους και όσους έχουν μισθό πάνω από 1500 ευρώ; Πολυ απλά θα καταρρεύσει σε λίγα χρόνια το σύστημα καθώς δημιουργούνται σκληρά αντικίνητρα για να " μαζέψεις" ασφαλιστικά πολλά χρόνια και με υψηλότερο μισθό. Οταν δημιουργείς κίνητρα για τους ασφαλιζόμενους λίγα χρόνια ή με το βασικό μισθό κατευθύνεις τους νέους ασφαλισμένους σε μια ανάλογη ασφαλιστική στρατηγική και αυτή είναι μια πολιτική βαρβαρότητα ή μήπως όχι ;    

1 σχόλιο:

  1. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!! ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ1982 ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΟ 10500 ΣΕ 11100!!! ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή