Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΒΟΛΕΣ ΡΕΝ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΤΑ ΜΟΟDY'S

Πυρά κατά της Moody's εξαπέλυσαν Ρεν και Γιούνκερ. Η κίνηση της Moody's να υποβαθμίσει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα κατά τέσσερις βαθμίδες, εγείρει για μια ακόμα φορά ερωτήματα σχετικά με τους οίκους αξιολόγησης, σύμφωνα με τον Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Οικονομικής και  Νομισματικής πολιτικής, 'Ολι Ρεν. "Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτή η νέα υποβάθμιση", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.Ο 'Ολι Ρεν δήλωσε από το Στρασβούργο, ότι η Moody's δεν έλαβε υπόψη της τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα.

Η χρονική στιγμή που επέλεξε ο οίκος  αξιολόγησης Moody's για να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας είναι  "αιφνιδιαστική και ατυχής", τόνισε.

Ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ από το 'Οσλο, όπου βρίσκεται, επέκρινε κι αυτός την ''παράλογη'', όπως την χαρακτήρισε, υποβάθμιση.

"Είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα δουν μέσα σε μερικούς μήνες ότι είχαν άδικο. Ερμηνεύουν με εσφαλμένο τρόπο τις αποφάσεις που ελήφθησαν", είπε, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως  "αυτές οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας δεν είναι, σε καθεμιά περίπτωση, κατανοητές και ορθολογικές. Προσωπικά πιστεύω ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές ενεργούν μερικές φορές με παράλογο τρόπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου