Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Υπό επιτήρηση και επισήμως αναμένεται να τεθεί σήμερα η οικονομία της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin), που συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Το Συμβούλιο αναμένεται ότι θα θέσει σε εφαρμογή τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος για τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Δανία και τη Φιλανδία. Θα αξιολογήσει, επίσης, τα μέτρα που πήραν δεκατρείς άλλες χώρες -μέλη για διόρθωση των υπερβολικών ελλειμμάτων τους.
Το Συμβούλιο θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων για τα «τεστ αντοχής» στα οποία υποβάλλονται οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές τράπεζες. Μεταξύ των τραπεζών αυτών είναι και έξι ελληνικές, καθώς και δύο κυπριακές. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα δημοσιοποιηθούν στις 23 Ιουλίου.
Στο μεταξύ, χωρίς ουσιαστικές λύσεις για την κάλυψη της μεγάλης δημοσιονομικής «τρύπας» του 1 δισ. ευρώ, μένει, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα «Stockwatch», η κυπριακή κυβέρνηση, έπειτα από επτά σχεδόν μήνες προσπαθειών για δημοσιονομική εξυγίανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου