Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Η ενοποίηση των 40 διαφορετικών επιδομάτων που δίνονται σήμερα σε τρία, τα οποία όμως θα προσμετρούνται στο υπολογισμό της σύνταξης, η σύνδεση των αυξήσεων με τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας είναι τα συστατικά του νέου μισθολογίου για το δημόσιο τομέα με στόχο την εξοικονόμηση 2,7 δισ. από το κονδύλι μισθοδοσίας μέχρι το 2013.

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, η γενική κατεύθυνση είναι να εξαλειφθούν οι κραυγαλέες και προκλητικές διαφορές στους μισθούς μεταξύ υπουργείων και κατηγοριών υπαλλήλων.
Το περίγραμμα του νέου μισθολογίου για το δημόσιο έθεσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης και Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην πρώτη συνάντηση για το θέμα που είχαν με την ΑΔΕΔΥ με την οποία έκαναν και μια συζήτηση για την αναδιοργάνωση και την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου προσωπικού.
Η  αντίδραση των συνδικαλιστών ήταν η αναμενόμενη με τον εκπρόσωπο των δημοσίων υπαλλήλων να μιλά για θεσμό φθινόπωρο και για το απαράδεκτο της μείωσης των αμοιβών και της αλλαγής των όρων εργασίας.
Οι δύο υπουργοί τόνισαν στους συνδικαλιστές ότι την "εντός μνημονίου" εποχή το βήμα για την όποια κίνηση δίνουν τα πολύ στενά δημοσιονομικά όρια που θέτει η τρόικα η οποία απαιτεί περικοπή του κόστους της μισθολογικής δαπάνης κατά 2,7 δισ. ευρώ το 2011 - 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου