Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΤΤΑΣ; (2)

Η στρατηγική που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην διακαναλική συνέντευξη εμπεριείχε πολύ  μεγάλο ρίσκο.
Πρώτον ξεκίνησε με τον "εκβιασμό" για πρόωρες εκλογές από την αρχή εκτιμώντας ότι κάποιοι θα παρακολουθούσαν μόνο για λίγα λεπτά. Οι θυμωμένοι ψηφοφόροι του κόμματος δεν συγκινούνται από αυτές τις κινήσεις του πρωθυπουργού. Αφενός γιατί θεωρούν ότι το Πασοκ έχει μετακινηθεί ιδεολογικά ( κυρίως υπουργοί που είδαν το μνημόνιο είτε ως χρυσή ευκαιρία για να περάσουν εξαιρετικά δύσκολες ρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά το εργασιακό στάτους στη χώρα είτε ως μοχλό για να εφαρμόσουν πρακτικές απαγορευμένες στο κίνημα ).Αφετέρου γιατί είναι μάλλον εγωιστικό και κοντόφθαλμο πολιτικά να αλλάζεις προς το χειρότερο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και να απαιτείς να μην εκφράσουν την δυσφορία τους.

 Δεύτερον χάθηκε η στρατηγική του δεύτερου γύρου ενώ μια μεγάλη ήττα θα ερμηνευτεί πλέον ως κατάρρευση.
Τρίτον δόθηκε η ευκαιρία να επανέλθουν στη μνήμη των πολιτών όλες εκείνες οι ακραίες και άσχημες συμπεριφορές των στελεχών του κόμματος που ακολούθησαν την νίκη του περασμένου Οκτωβρίου.
Τέταρτον για μία ακόμη φορά φάνηκε ότι πάνω από την ουσία μπαίνει η επικοινωνία..
 Οσοι από τους υπουργούς συμφώνησαν με την ακολουθούμενη τακτική μάλλον ήθελαν να κρύψουν τις ευθύνες τους για τα χάλια ενός χρόνου. Στην οικονομία η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει.Τα όποια μέτρα γελοιοποίησαν ακόμη περισσότερο τους έντιμους και συνεπείς (περαίωση) Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι φορτώθηκαν ξανά όλες τις απώλειες..Στην εργασία η αγωνία για την επόμενη μέρα χτυπά κόκκινο και οι εργασιακές σχέσεις είναι νέο ανέκδοτο.  Η σύνταξη έγινε είδος πολυτελείας με μέτρο και σπάνια
Στην επικοινωνία παρά τις προσπάθειες του Χυτήρη σε ένα χρόνο δεν μαζεύονται τα ατέλειωτα λάθη και οι ερασιτεχνισμοί μιάς χρονιάς.
Στην ασφάλεια η κατάσταση μοιάζει κάθε πέρσι και χειρότερα. Αν δεν πιστεύετε ρωτήστε τον Κούνδουρο.
Στην υγεία η κατάσταση έφτασε σε σημείο που μαθαίνουν οι νέοι και θυμούνται οι μεγαλύτεροι με αναλώσιμα που θυμίζουν έντονα δεκαετία 80...
Τώρα για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά όλο το κόστος της προσαρμογής πόσο συγκινήθηκαν από το δίλημμα Παπανδρέου περί ήττας και εκλογών θα το δούμε στις 7 Νοεμβρίου απλά μόνο μην το δίλημμα γίνει θηλιά και μπούμεραγκ στους εμπνευστές του..

    
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου