Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΣΚΑΡΕΜΑ ΤΟΥ ALTER

Η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ” με δ.τ. ALTER CHANNEL, σε απάντηση της από 14-10-2010 επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς και της από 14-10-2010 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διευκρινίζει ότι οι οφειλές της Εταιρείας προέρχονται από:

α) Παρακρατούμενους φόρους που ανέρχονται στο ποσό των 6.889 χιλιάδων € και αφορούν περίοδο από το Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Αύγουστο του 2010. Εκ του ανωτέρω λόγου έχει δεσμευτεί το 50% των λογαριασμών όψεως της Εταιρείας.

Οι οφειλές αυτές δεν βεβαιωμένες κατά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και κατά συνέπεια δεν είναι ληξιπρόθεσμες. Η Εταιρεία προτίθεται να προβεί σε διοικητικό συμβιβασμό καταβάλλοντας το συντομότερο δυνατόν το 20% της ανωτέρω οφειλής, ποσό που απαιτείται για να αρθεί η ως άνω αναφερόμενη δέσμευση και στη συνέχεια να ρυθμίσει το υπόλοιπο σε δόσεις. Για το διάστημα που υφίσταται η δέσμευση, υπάρχει προσωρινή ταμειακή δυσκολία, η οποία όμως λόγω του προσωρινού χαρακτήρα της εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της Εταιρείας.


β) Οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία που ανέρχονται στο ποσό των 548 χιλιάδων € που αφορούν περίοδο Αυγούστου 2010 και ήταν καταβλητέο τον Σεπτέμβριο 2010. Καμία νομική ενέργεια δεν έχει γίνει κατά της Εταιρείας εκ της ανωτέρω αιτίας. Η Εταιρεία εκτιμά ότι θα καταφέρει να καταβάλει την ανωτέρω οφειλή εντός του επόμενου μήνα.

γ) Τόκους προς τράπεζες που ανέρχονται στο ποσό των 4.461 χιλιάδων € και αφορούν το Α. εννιάμηνο του 2010. Καμία νομική ενέργεια δεν έχει γίνει κατά της Εταιρείας εκ της ανωτέρω αιτίας. Η Εταιρεία συζητά με τις τράπεζες για τη διευθέτηση της ανωτέρω οφειλής.

δ) Οφειλές προς το προσωπικό που ανέρχονται σε ποσό 1.080 χιλιάδες € και αφορούν περίοδο Σεπτεμβρίου 2010. Καμία νομική ενέργεια δεν έχει γίνει κατά της Εταιρείας εκ της ανωτέρω αιτίας. Η Εταιρεία εκτιμά ότι θα καταφέρει να καταβάλει την ανωτέρω οφειλή εντός της επόμενης εβδομάδας.

Οι ανωτέρω οφειλές αποτελούν το 23,7% των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας.

Τέλος, δεν υπάρχει κάποιο γεγονός το οποίο να έχει περιέλθει σε γνώση μας και να κρίνεται σημαντικό ως δυνάμενο να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή, νομική και οικονομική διάρθρωση της Εταιρείας.

Aυτά λένε οι ιδιοκτήτες του καναλιού αλλά τα αναπάντητα ερωτηματικά είναι πολλά όπως και οι απορίες.
Δηλαδή το προσωπικό έχει αναστατωθεί γιατί συνολικά στους εργαζόμενους οφείλονται περι τα 1080 ευρώ...
Δηλαδή οι τράπεζες έχουν πανικοβληθεί για την καθυστέρηση τόκων 4461 ευρώ ή
4 εκατ ευρώ
Και το δημόσιο δέσμευσε λογαριασμούς  σε εταιρεία τύπου για οφειλές μόλις 6889 ευρώ ή 6,88 εκατ ευρώ ...
Είπαμε και το επικοινωνιακό μασκάρεμα  έχει τα όρια του...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου