Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Tα πάντα στη ζωή έχουν όρια. Απόλυτα σεβαστή η επιθυμία κάποιων συμβασιούχων να διεκδικήσουν σε μια πολύ δύσκολη εποχή το δικαίωμα της εργασίας.
Βέβαια  τα μέσα που χρησιμοποιούν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βάζουν σε κίνδυνο τη χώρα, την πολιτιστική της κληρονομιά, ή την ασφάλεια των πολιτών.
Η πρωτοφανής κίνηση των συμβασιούχων του υπουργείου πολιτισμού να καταλάβουν τον αρχαιολογικό χώρο στην Ακρόπολη  με μαύρο πανό που θύμισε την πράξη των Γερμανών ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια διεκδίκησης ενός αιτήματος.

 Χωρίς λογική, τυφλωμένοι από το προσωπικό τους συμφέρον και ίσως την απαξιωτική στάση του υπουργού πολιτισμού  προχωρούν σε ενέργειες που αμαυρώνουν το μνημείο χωρίς να αποκλείονται και οι ζημιές προκαλώντας οργή στους Έλληνες.
 Αλλά όταν έχεις κερδίσει τη θέση με ρουσφέτι όπως  έχει συμβεί για την πλειοψηφία των συμβασιούχων τότε το θράσος περνά στην πρώτη γραμμή  και ο συμβασιούχος της ντροπής δεν υπολογίζει τίποτε παρά μόνο σε μια πολιτική παρέμβαση.. Ομως και στην γαιδουριά πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια αλλιώς φτάνουμε στον βανδαλισμό ονομάζοντας τον προφανή εκβιασμό επαγγελματική διεκδίκηση....  Και η κρίση και οι δυσκολίες δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατί αλλιώς σύντομα θα επιστρέψουμε στις συμπεριφορές της κατοχής και του 1940...      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου