Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

Ο προεκλογικός εκβιασμός του πρωθυπουργού άλλαξε δραματικά τα δεδομένα. Η επίκληση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες επέφερε τις εξής επιπτώσεις. Πρώτον ο Παπανδρέου κέρδισε την αλλαγή στάσης από τον Σαμαρά. Τον ανάγκασε να ψελλίσει ότι θέλει καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και όχι εκλογές.
Ο λόγος προφανής ο Γιώργος Παπανδρέου ουσιαστικά του θύμισε πως το στόχο του τον πέτυχε, έγινε πρωθυπουργός και μάλιστα αυτός που έσωσε τη χώρα από την χρεωκοπία. Δεν θα ήταν και μεγάλο πρόβλημα  να μετακόμιζε για κάποια χρόνια μετά από μια εκλογική ήττα σε κάποιο ευρωπαικό αξίωμα περιμένοντας να γυρίσει ως θριαμβευτής μετά την δεδομένη χρεωκοπία που θα ακολουθούσε την εκλογή Σαμαρά.. Επίσης τα κόμματα της αριστεράς χτυπούν πλέον τον Γιάννη Δημαρά καθώς φοβούνται δραματικές μετακινήσεις σε περίπτωση εκλογών.
Βέβαια δεν υπάρχουν μόνο κέρδη για το Πασοκ. Ο πρωθυπουργός ενίσχυσε το αίσθημα "πολιτικής πτώχευσης" ενώ αρκετοί βλέπουν πίσω από την διακαναλική μια δυσάρεστη εξέλιξη που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση πάντως έβαλε τη χώρα μετά το επιθετικό παιγνίδι του Σαμαρά σε ένα πολιτικό μονόδρομο καθώς δύσκολα θα αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές για νομιμοποίηση της κυβέρνησης και των επιλογών της.
Ισως επικοινωνιακά να ήταν καλύτερο κάποιοι να ενημέρωναν τον λαό για τις επιπτώσεις μιας πτώχευσης και οι σύμβουλοι του Σαμαρά για το κάζο που κινδυνεύει να πάθει( όπως και οι άλλοι της αριστεράς) εάν ο Παπανδρέου προκηρύξει εκλογές γιατί όταν ο άνθρωπος σου είναι ημιθανής αλλά σε φάση βελτίωσης  δύσκολα αλλάζεις το γιατρό που τον έφερε πίσω με τον βοηθό εκείνου του γιατρού που τον έφτασε στα πρόθυρα του θανάτου....            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου