Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τελικά όπως και να το δεις, όπως και να το κάνεις, είµαστε ένας λαός που δεν µας βρίσκεις πουθενά. Μα πουθενά όµως. Τη µια θέλουµε αυτό, την άλλη εκείνο, την τρίτη το άλλο και µετά πάλι από την αρχή. Μήνες τώρα, ακούω τους πάντες να βρίζουν το Μνηµόνιο και να βλαστηµάνε την ώρα και τη στιγµή που ανέδειξαν τον Γιώργο Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση επειδή (µας) πήρε τα µέτρα – τα γνωστά µέτρα. Μήνες τώρα, ακούω τον Σαµαρά να δηλώνει ότι άµα αυτός γίνει πρωθυπουργός, πρώτον θα καταργήσει το Μνηµόνιο, δεύτερον θα µηδενίσει το έλλειµµα µέσα σε ένα χρόνο και τρίτον θα ακολουθήσει έναν άλλο δρόµο (ποιο δρόµο, ακόµη να µας πει) 

για τη διάσωση της οικονοµίας και της χώρας από τη χρεοκοπία. Μήνες τώρα, ακούω και τους υπόλοιπους να υποστηρίζουν ότι τα µέτρα δεν ήταν µονόδροµος και πως υπάρχουν και άλλες επιλογές πλην της τρόικας και του ΔΝΤ. Είπα κι εγώ, ύστερα από αυτά, ότι µε το που έθεσε ο Γιώργος θέµα πρόωρων εκλογών θα πανηγύριζαν, διότι επιτέλους ήρθε η ώρα να δικαιωθούν. Αλλά δεν. Ούτε πανηγυρισµοί ούτε πάρτι ούτε σηµαιοστολισµοί.
Κάτι σκυµµένα κεφάλια είδα και δηλώσεις για την τιµή των όπλων. Μα γιατί; Αυτό δεν ήθελαν; Ο άλλος τούς το πρόσφερε. Γιατί δεν σηκώνουν το γάντι; Τι θα γίνει αν δεν µπλοφάρει;
Γιατί το «γάντι» είναι βαρύ – όπως αυτά που χρησιµοποιούσε ο Τάισον τον καιρό της παντοκρατορίας του. Ασήκωτο. Οπότε το σκέφτεται ο άλλος καλά. 

Σου λέει, εντάξει, να την κάνω τη φιγούρα, αλλά αν ο Γιώργος δεν µπλοφάρει και πάµε σε εκλογές τι γίνεται; Να σου πω εγώ τι γίνεται, αναγνώστη µου. Ο Σαµαράς που λέει στους δικούς του ότι δεν είναι ακόµη έτοιµος και ότι θέλει ένα χρόνο για να γίνει πρωθυπουργός (!!!), θα αµφισβητηθεί έντονα αν επιβεβαιωθεί ότι το κόµµα έχει ποσοστά στο επίπεδο του... ΦΠΑ. Το ΚΚΕ, στα ίδια και τα ίδια, δεν λέει να πάρει τα πάνω του. Ο Τσίπρας θα βολοδέρνει εκεί στο «µπαίνω δεν µπαίνω στη Βουλή» (µε αυτά δεν κάνεις αστεία). Και ο Καρατζαφέρης θα είναι ο µόνος κερδισµένος, αν ξεπεράσει το πρόβληµα µε τον Βορίδη (τον εν αναµονή αρχηγό του κόµµατος αφού τα ακροδεξιά τα ξέρει καλύτερα από τον Καρατζαφέρη). Γίνονται λοιπόν αστεία στη ρώσικη ρουλέτα; Δεν γίνονται, γιατί ναι µεν έχει µια σφαίρα στη θαλάµη το περίστροφο, αλλά µπορεί να είναι η δική σου αυτή τη φορά που θα τραβήξεις τη σκανδάλη. Γι’ αυτό τους βλέπεις όλους να συµπεριφέρονται ως µέλη του συλλόγου κυριών για την προστασία των απόρων κορασίδων... 

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου