Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ 5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ

H έκπληξη της αλλαγής στη δημαρχία της Αθήνας 25 χρόνια μετά προκάλεσε πολλές απορίες καθώς ελάχιστοι είχαν πιστέψει στον Γιώργο Καμίνη. Ο δημοφιλής Νικήτας Κακλαμάνης ήταν για τους περισσότερους το αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Πως όμως έχασε ο απερχόμενος δήμαρχος;

Πέντε ήταν οι λόγοι που οδήγησαν το Νικήτα Κακλαμάνη στην αντιπολίτευση.
Πρώτος λόγος ήταν η εξαιρετικά άστοχη προεκλογική εκστρατεία. Πρόβαλε λίγο την καθαριότητα που δεν υπήρξε, περισσότερο την έντιμη οικονομική διαχείριση αλλά γενικά δεν πέρασε στους δημότες ότι έκανε κάτι για την πόλη.
Δεύτερον στο Β γύρο επένδυσε στην αποχή και την Χρυσή Αυγή κατάφερε όμως έτσι να ενώσει τους αντιπάλους.
Τρίτον οι κακές σχέσεις με το κόμμα του  ήταν εμφανείς και στοίχησαν ψήφους καθώς και ο δήμαρχος έκανε κομματικά παιγνίδια.
Τέταρτον άφησε τις πληγές του δεξιού παρακράτους ανοικτές δεν συγκρούσθηκε με καμία από τις μαφίες που εκμεταλλεύονται το δήμο. Δεν είχε όμως ούτε το λούστρο του Αβραμόπουλου ούτε το πολιτικό ένστικτο της Ντόρας.
Πέμπτον σχεδόν το σύνολο των υποσχέσεων της πρώτης τετραετίας πήγε περίπατο. Οι παιδικές χαρές και οι ελεύθεροι χώροι ενώ παράλληλα υπήρξε σημαντική επιδείνωση σε όλες τις λειτουργίες του δήμου.
Ολα αυτά μαζί με την πλήρη οργανωτική διάλυση του συνδυασμού που επένδυσε σε φανταχτερά ονόματα και όχι σε ανθρώπους που θα στήριζαν την προσπάθεια στο δήμο έφεραν την κατάρρευση.
Τώρα βέβαια βγαίνουν και τα σενάρια συνωμοσίας ενόψει του κόμματος της Ντόρας αλλά πλέον η ζημιά έγινε.. Ισως όμως και στη Ρηγίλλης να μην θεωρούν κακό σχέδιο μια δυνατή αυτοδιοικητική επιστροφή της Νέας δημοκρατίας σε 42 μήνες...        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου