Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.... ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αναπάντεχα ήταν τα αποτελέσματα του Β γύρου των εκλογών που έφεραν σε δεινή θέση τον Αντωνη Σαμαρά και τις επιλογές του. Φάνηκε μάλιστα καθαρά πως γλίτωσε την συντριβή (που θα άνοιγε πολιτικές περιπέτειες) στις πρόχειρες  πράσινες υποψηφιότητες και ότι κέρδισε την τρίτη περιφέρεια λόγω τοπικισμού και την τέταρτη για λίγες δεκάδες ψήφους.

Ετσι Κεντρική Μακεδονία και Δυτική χάθηκαν για το Πασοκ από το γεγονός ότι δεν πίστεψαν τα κορυφαία στελέχη ότι μπορούσαν να κερδίσουν.
Το Ιόνιο λόγω λανθασμένης επιλογής ενω μπορούσε να είχε "βαφτεί¨πράσινο από τον πρώτο γύρο
Στη θεσσαλία η προνοητικότητα επιλογής Λαρισινού υποψηφίου (και όχι το πρόσωπο) έδωσαν την νίκη στο γαλάζιο στρατόπεδο, όπου χάθηκαν σχεδόν όλοι οι δήμοι.( Κέρδισε την Καρδίτσα λόγω ΚΚΕ και την Λάρισα για λίγες ψήφους ο επί τετραετίες δήμαρχος χάθηκαν όμως όλοι οι άλλοι δήμοι)
Μόνη περιφέρεια που κερδήθηκε καθαρά και με άνεση παρά την ισχυρή υποψηφιότητα του Πασοκ ήταν η Ηπειρος.
Επίσης στους τρεις μεγάλους δήμους. Ο Πειραιάς έγινε ξανά μπλέ  εξαιτίας των παιγνιδιών Μίχαμε Φασούλα και Σγουρό και την Μανιάτικη συμφωνία και όχι λόγω του ρεύματος Μιχαλολιάκου.
Αθήνα και Θεσσαλονίκη χάθηκαν λόγω των τραγικών και προκλητικών επιλογών τα τελευταία χρόνια. Στην Αθήνα η στρατηγική της τελευταίας εβδομάδας ήταν να εξασφαλιστούν οι ψήφοι της χρυσής αυγής με τους μετανάστες παραβλέποντας ότι έτσι έσπρωξαν μετριοπαθείς και αριστερούς να στηρίξουν Καμίνη.
Ολη η τακτική Σαμαρα πολιτικοποίησης των εκλογών  έπεσε στο κενό αφού το κουτσό Πασοκ εμφανίζεται ξανά ηγεμόνας παρά το κλίμα οργής που υπήρχε στους πολίτες.  
Αλλά πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και το προεκλογικό δίλημμα για εκλογές   σύντομα θα επανέλθει ως πειρασμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο ώστε να μηδενίσουν το κοντέρ με τις ατέλειωτες γκάφες νεόκοπων υπουργών ...
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου