Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η "φωτιά" που άναψε στα μέσα ενημέρωσης δείχνει ξεκάθαρα ποιο δρόμο θα ακολουθήσει ο ιδιωτικός τομέας τους επόμενους μήνες. Η μείωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων με την μέθοδο της σαλαμοποίησης και την ευκαιρία της κρίσης θα ανοίξει μεγάλες πληγές στο σώμα της κοινωνίας.

Αν τις επόμενες εβδομάδες δεν ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση για τη μείωση του ανελαστικού κόστους ζωής (Δεη,Οτε,δημοτικά τέλη) αλλά και σοβαρές προτάσεις που θα ανακουφίζουν τις επιχειρήσεις (οπως αυτή της Πειραιώς) αλλά και θα δίνουν διέξοδο στους εργαζόμενους εως ότου περάσει η κρίση τότε εύκολα ή δύσκολα θα βρεθεί η σπίθα για τη φωτιά που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια απίστευτη περιπέτεια. Ο κύκλος των απελπισμένων πρέπει γρήγορα να εκτονωθεί διαφορετικά θα δούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Πως θα γίνει αυτό. Δύο είναι οι τρόποι. Το πολιτικό σύστημα με περισσότερη υπεθυνότητα να αναλάβει να ενημερώσει τους πολίτες για την κρισιμότητα της κατάστασης και να συνάψει ένα συμβόλαιο με τους επιχειρηματίες που κάποιο κόστος θα αναλάβουν και αυτοί την δύσκολη ώρα  διαφορετικά paind black που τραγουδούσαν κάποτε και οι rolling stones...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου