Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΦΡΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Καταναλωτικά δάνεια «με το σταγονόμετρο» δίνουν πλέον οι τράπεζες, καθώς ο φόβος των επισφαλειών έχει κλείσει για τα καλά τους κρουνούς της ρευστόστητας.


Σε αντίθεση με το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πλέον έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχυ στις χορηγήσεις κόβοντας σχεδόν 8 στις 10 νέες αιτήσεις καταναλωτικών δανείων.





Ειδικά στις περιπτώσεις χορηγήσεων για ποσά άνω των 5.000 ευρώ- που πριν από την κρίση δίνονταν αφειδώς, απλώς με την αστυνομική ταυτότητα του ενδιαφερομένου- οι τράπεζες περνούν πλέον από κόσκινο τους υποψήφιους πελάτες, καθώς θέλουν να είναι πλήρως εξασφαλισμένες για την πιστοληπτική ικανότητά τους.

Γι΄ αυτό ακριβώς βαθμολογούν πολύ πιο αυστηρά τους υποψήφιους πελάτες τους, τόσο με βάση τα στοιχεία που παίρνουν από τη «λευκή λίστα του Τειρεσία» όσο και με βάση τα δικά τους συστήματα, ανάλογα με την ηλικία, την επαγγελματική κατάσταση και το εισόδημά τους. Στόχος τους είναι να δανειοδοτήσουν εκείνους τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν αποδείξει σε βάθος χρόνου ότι είναι καλοπληρωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου