Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ;

                                                                                    
ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Κλειδί» η σύμπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων και απουσιών του.
Στις «επαναστατικές» άδειες που έπαιρνε ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας από ιδιωτικό ιατρικό εργαστήριο, καθώς φαίνεται να συμπίπτουν με ημέρες επιθέσεων του «Επαναστατικού Αγώνα» ή και άλλων ενόπλων οργανώσεων, στρέφεται το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη τα ξημερώματα της Τετάρτης.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, δεσμεύεται με δήλωσή του στα «ΝΕΑ» ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ παράλληλα απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση ότι θα βάλει τέλος στα όσα «κακώς κείμενα» ταλανίζουν τον τόπο, όπως τα «ρετιρέ» και η παρασιτική οικονομία.
Δύο μόνο 24ωρα μετά τη νέα πανελλαδική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας, ο Πρωθυπουργός που επέστρεψε από Ουάσιγκτον, Παρίσι και Βερολίνο δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση. Ο κ. Παπανδρέου, που θέτει ως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης και δικό του «να σώσουμε την οικονομία», απευθύνεται μέσα από «ΤΑ ΝΕΑ» στους Ελληνες και τονίζει ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας, θέλω οι πολίτες να γνωρίζουν πως θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση να αλλάξουμε εκ βάθρων τα κακώς κείμενα».

ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Στο «στόχαστρο» του Ελεγκτικού συνεδρίου μπαίνουν η ΕΡΤ, τα άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι ΔΕΚΟ και οι ΟΤΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σχετική κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και σε καταφατική περίπτωση να επιστραφούν τα ποσά που εισπράχθηκαν παράνομα

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Σχέδιο της κομισιον για στήριξη της Ελλάδας με δύο εναλλακτικά σενάρια βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης και θα συζητηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 21,5
ALTER  12,1
ALPHA   10,3
NET       9,6
ANT      9,5
STAR    9,0
SKAI     6.0

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ

Την άμεση διεξαγωγή έρευνας για το ρόλο και τις επιπτώσεις κερδοσκοπικών κινήσεων που συνδέονται με τη διαπραγμάτευση credit default swaps (CDS) επί κρατικών ομολόγων χωρών της ΕΕ, καθώς και την εξακρίβωση τυχόν κατάχρησης της αγοράς, ζητούν η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA  23,5
ALTER   15,5
ALPHA   11,6
STAR      9,3
ANT        8,5
SKAI      5,1

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

EΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

Απεργία στην εφημερίδα “Απογευματινή” την ερχόμενη Τρίτη, 16 Μαρτίου. Η απόφαση ελήφθη την Τρίτη, μετά από συνεδρίαση του διασωματειακού του Τύπου και συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ), το προσωπικό (ΕΠΗΕΑ) και οι τεχνικοί (ΕΤΗΠΤΑ) της εφημερίδας.

ΠΑΛΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
Ρεπορτάζ ; Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος

Την άκρη του νήματος που ενδέχεται να οδηγήσει στη σύλληψη της αποκαλούμενης «νέας γενιάς τρομοκρατών» φαίνεται ότι βρήκε απροσδόκητα η ΕΛ.ΑΣ. μετά το αιματηρό περιστατικό στη Δάφνη τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σε συμπλοκή αστυνομικών με δύο αγνώστους που επιχειρούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο έπεσε νεκρός ο Λάμπρος Φούντας, ο οποίος θεωρείται με βεβαιότητα από...
την Αστυνομία ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

HTAN MIA ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ...



AΠΟ ΤΟ ΧAMOMILAKI.BLOGSPOT.COM


Κάποτε ήταν ένα παιδάκι 10 χρονών. Πανέμορφο κοριτσάκι και οι γονείς του καμάρωναν για τον καρπό τους. 
Καμάρωναν όμως πολύ, πάρα πολύ και άρχισαν να επαίρονται και μετά την έπαρση άρχισε η επίδειξη. Άρχισαν να επιδεικνύουν το κοριτσάκι, αριστερά και δεξιά. 

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ

Για καταστροφικές επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τυχόν εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στον ιδιωτικό τομέα έκανε λόγο  στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας  Γ. Κουτρουμάνης, γιατί τότε θα παρουσιαζόταν μία μαύρη τρύπα 2 δισ. ευρώ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, όσα είναι δηλαδή η συμβολή του δώρου και των επιδομάτων στο ασφαλιστικό σύστημα το χρόνο.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟ CRASH TEST ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ


Στις 29 Μαρτίου  ή στις 6 Απριλίου ακριβώς μετά το Πάσχα αναμένεται να υλοποιηθεί η επόμενη δημοπρασία ομολόγων από το ελληνικό δημόσιο με στόχο να αντληθούν από 5 έως 10 δις ευρώ. Πάντως αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό δημόσιο χρειάζεται να δανεισθεί από 10-15 δις ευρώ έως τα τέλη Μαίου οπότε δεν υπάρχει πίεση.

ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛ

Nευρική κρίση έχει προκαλέσει στον ΔΟΛ η μετάθεση πληρωμής των 15μερων  του προσωπικού κατα μία εβδομάδα. Από τη μία η υπόθεση των περικοπών προσωπικού που έχει χωρίσει τους εργαζόμενους σε δύο στρατόπεδα από την άλλη το γεγονός ότι η κρίση έφερε στην επιφάνεια καλοπληρωμένες αργομισθίες δημιουργούν μια τεταμένη ατμόσφαιρα σε έναν όμιλο που ποτέ στο παρελθόν δεν έιχε αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. Η ανακοίνωση της μετάθεσης των πληρωμών ήταν το κερασάκι στην τούρτα που προκάλεσε τον απόλυτο εκνευρισμό στους εργαζόμενους

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ


ΜΕGA 24,4
ALTER  15,7
ALPHA  11,5
STAR      9,2
ANT        7,9
NET        4,3
SKAI      2,4

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ

Oι πρόσφατες αυξήσεις φόρων που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση -με στόχο τη μείωση του μεγαλύτερου ελλείμματος προϋπολογισμού μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης- ενδεχομένως να μην αποφέρουν τόσα έσοδα όσα εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρεται σε προσχέδιο επίσημης ανακοίνωσης της Ε.Ε., το οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Eτοιμοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό των ΧΥΤΑ  σε όλη την χώρα είναι οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ καθώς παρά την προσδοκία τους οι κινητοποιήσεις δεν έφεραν το αποτέλεσμα που περίμεναν. Με την μετατροπή σταδιακά των αστικών κέντρων σε υπαίθριες χωματερές  πιστέυουν ότι η πίεση και η δημοσιότητα θα ενισχυθεί. Οι υπάλληλοι στους δήμους εκτιμούν ότι μπορεί να γλιτώσουν σημαντικό μέρος απο τις διαγραφόμενες απώλειες εαν μπουν σε ένα παζάρι με την ηγεσία του υπουργείου.

BΟΜΒΑ ΜΑΝΕΣΗ ΣΤΟΝ ANT1;

Την επιστροφή του Νίκου Μάνεση στον ΑNT και το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων επιθυμούν οι υπεύθυνοι του σταθμού καθώς οι χαμηλές πτήσεις του δελτίου, τους αναγκάζουν να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.

ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντάται σήμερα στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η οικονομική κρίση καθώς και η δράση των κερδοσκόπων και το πρόβλημα δανεισμού της χώρας μας. Ο Πρωθυπουργός αποζητά πολιτική στήριξη από τις ΗΠΑ προκειμένου να βελτιωθεί η πληγωμένη - παγκοσμίως- εικόνα τις χώρας μας.

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ταυτοποιήθηκε με εξέταση DNA η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου και όπως ανακοίνωσε επισήμως ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, η σορός που βρέθηκε χθες βράδυ στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι, ανήκει όντως στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.
Η σορός είχε κλαπεί στις 11 Δεκεμβρίου 2009 από το Κοιμητήριο Δευτεράς, μια ημέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνο του.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 20
ALTER 14,3
STAR   11,3
ALPHA  10,3
ANT       9,6
NET       5,5
SKAI     4,8


Εντυπωσιακή η απήχηση των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών στην ζώνη 10 -13 και τα τρία κανάλια που επενδύουν στην ενημέρωση ΝΕΤ,ΑLTER και ΣΚΑΙ είδαν την τηλεθέαση να αυξάνεται. Εντυπωσιακή ήταν και η απήχηση του Ραδιο Αρβύλα και του ολα 10 που ξεπέρασαν το 22%. Στα δελτία ειδήσεων ο ΣΚΑΙ κοντράρει πλέον την ΝΕΤ για  την έκτη θέση  συνολικά ή την πρώτη στη ζώνη των εννιά.

ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Την μείωση των συμβασιούχων στο μισό, τον εξορθολογισμό με  ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια της εργασίας των μονίμων αλλά και τον περιορισμό όλων των πολυδάπανων παραγωγών  που δεν συνάδουν με το ύφος της κρατικής τηλεόρασης  αλλά και την οικονομική συγκυρία της εποχής έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ



Μαζικές εφόδους αναμένεται να εξαπολύσουν τις επόμενες ημέρες κατά συγκεκριμένων ομάδων τα στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ, πρώην ΣΔΟΕ) που έχουν καταρτίσει τις τελευταίες ημέρες λίστα με ονόματα γιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, εφοπλιστών και άλλων επαγγελμάτων που δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα και ξεκινά άμεσα ελέγχους.

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 22,1
STAR   21,8
ALPHA  15,1
ANT     13
NET      8,3
ALTER  6,8
SKAI     6,8

ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Το νέο άθλιο περιστατικό συνέβη στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Οι αγροφύλακες μόλις αντίκρισαν το θέαμα πάγωσαν και υποκρινόμενοι άλλη ιδιότητα, απέσπασαν την παραδοχή του τσοπάνη ότι αυτός προέβη σ΄αυτήν την πράξη γιατί δεν επιθυμούσε στην περιοχή αυτή, που βόσκει τα πρόβατά του,  να την επισκέπτονται κυνηγοί.
Οι αγροφύλακες στη συνέχεια του αποκάλυψαν την ιδιότητά τους, τον συνέλαβαν και κρατείται στο Α.Τ. Αφάντου, όπου και θα οδηγηθεί  στον εισαγγελέα αύριο Δευτέρα για τα περαιτέρω.



ΑΠΟ ΤΟ ADESPOTO.GR

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ;


Το «σοκ και δέος» που προκάλεσαν τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να έχει και συνέχεια για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς μετά την περικοπή των μισθών έρχονται και οι μαζικές απολύσεις στο πλαίσιο της λήψης διαρθρωτικών μέτρων με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

ΠΟΙΟΙ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;


Του Γιάννη Mαυρή
ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τα περισσότερα από τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν φαίνεται να εξασφαλίζουν την κοινωνική υποστήριξη.

Η ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ


Σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της 80χρονης ιστορίας του  βρίσκεται ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, καθώς για πρώτη φορά προχωρεί σε μαζικές απολύσεις με στόχο τη μείωση δαπανών κατά 20%, δεδομένου ότι όπως είπε ο πρόεδρος Στ. Ψυχάρης σε συνάντηση που είχε τα σωματεία εργαζομένων του κλάδου και με τους  εκπροσώπους των εργαζομένων, ο Οργανισμός σημειώνει μείωση εσόδων κατά 16 εκατομμύρια ευρώ.

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 24,5
ALPHA  14,6
STAR 14,1
ALTER  11,8
ANT      11,6
NET       7,3
SKAI     3,3