Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΑΒΟΥΛΟΙ,ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ... ΣΤΟ ΜΕGA ΕΞΩΡΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΛΗΣΤΕΙΑ "

Μπορεί το ασφαλιστικό να φέρνει τα πάνω -κάτω για τους ασφαλισμένους καθώς επέρχεται σημαντική μείωση των συντάξεων ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΉ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  κυρίως  για τα ασφαλιστικά υποζύγια που πληρώνουν επί χρόνια υψηλές εισφορές, στο MEGA όμως συνεχίζουν τις ανώδυνες συνεντεύξεις δημοσίων σχέσεων.
Με καλεσμένο τον Υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη ενώ πριν λίγες ημέρες  είχαμε διήμερη περιοδεία του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου επιδόθηκαν σε μια ωραιοποίηση των αλλαγών παρουσιάζοντας το επερχόμενο νομοσχέδιο ως εξισορρόπηση των στρεβλώσεων του παρελθόντος. Αδιάβαστοι και χωρίς να γνωρίζουν τα βασικά  για το ασφαλιστικό οι παρουσιαστές ρωτούσαν περίπου ως παρέα στο καφενείο με ερωτήσεις του τύπου ""μου είπε ένας γνωστός μου  ή άκουσα ακόμη πως...""

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 21,6
ALTER  17,5
ALPHA 12,1
STAR     9,1
ANT       7,4
NET       5.5
SKAI    4,5

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΤΟ SPREAD ΠΕΦΤΕΙ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πέφτει στις 303 μονάδες το spread των ελληνικών ομολόγων μετά την Ευρωπαική συμφωνία.Ηδη πάντως μέτρα αναγκάζονται να πάρουν και οι υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαικού νότου  Το τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας, το οποίο προβλέπει ανάπτυξη της πορτογαλικής οικονομίας κατά 0,7% φέτος, περιλαμβάνει «πάγωμα» των μισθών για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα, μείωση των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας και καθυστέρηση των προγραμμάτων για δημόσιες επενδύσεις

ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ένας από τους μεγαλύτερους, καλύτερους και... διαχρονικούς πελάτες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler-Μercedes Βenz, που ως προς τα «λαδώματα» φαίνεται ότι ακολουθούσε τα... πρότυπα της Siemens, ήταν και το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα το υπουργείο Μεταφορών με τις πολυάριθμες ΔΕΚΟ που εποπτεύει.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΝΟ

Μετά το πάσχα οι κινητοποιήσεις των ναυτικών. Η πρόσφατη απεργία των δικαστικών υπαλλλήλων καθυστέρησε την επίδοση του εξωδίκου με αποτέλεσμα να καθίστανται παράνομες οι κινητοποιήσεις πριν πριν περάσει μια εβδομάδα. Ετσι οι κινητοποποιήσεις μεταφέρονται για μετά το Πάσχα.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

                                      MEGA 23,3
ALTER  16
ALPHA 15,5
STAR     10,5
ANT 9,2
SKAI  5,2
NET    5,1

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΘΑΠΑΤΕΡΟ


Η ισπανική προεδρία στην ΕΕ αναζητεί "μία ευρωπαϊκή λύση"στο πρόβλημα της Ελλάδας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο. "Η ΕΕ εργάζεται για μία ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας", είπε φθάνοντας στη βελγική πρωτεύουσα για την σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα κυρίως από τις φήμες ότι οι ελληνικές τράπεζες  αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας.

KOTOΠΟΥΛΟ ME 4 ΠΟΔΙΑ

Ένα σπάνιο κοτόπουλο, μια και είναι τετράποδο, ζει στην Κομοτηνή! Το κοτοπουλάκι γεννήθηκε σ’ ένα αγρόκτημα στα Σύμβολα Ροδόπης και ο ιδιοκτήτης του το χάρισε στον Νίκο Μουχτάρη, συνταξιούχο αστυνομικό που το έχει ως ατραξιόν στο κατάστημα της κόρης του.
Το κοτόπουλο προκαλεί την περιέργεια και τον θαυμασμό των επισκεπτών που το βλέπουν να έχει δύο επιπλέον πόδια, ολοκληρωμένα με φτέρωμα, δάκτυλα και νύχια.

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 21,8
ALTER  15,0
STAR     11,3
ALPHA   10,8
NET        8,2
ANT       7,6
SKAI      5.0

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 28% ;

Για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στους νέους της Ελλάδας τους επόμενους μήνες προειδοποιεί στη σημερινή του έκθεση ο ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να ανακόψει την ανοδική αυτή πορεία, καθώς η ανεργία αναμένεται να αγγίξει το 28% το 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΙ ΑΛΛΑΓΩΝ

Ακόμη πιο αυστηρά τεκμήρια για πολυτελείς κατοικίες, μικρότερη φορολόγηση της αποζημίωσης από απόλυση αλλά και επαναφορά  του καθεστώτος έκπτωσης των τόκων που ίσχυε έως το 2008, προβλέπει το τελικό  κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί να θεωρείται παράδοξο αλλά ίσως η υποβάθμιση της Πορτογαλίας, να ωφελήσει την Ελλάδα καθώς οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης διαπιστώσουν ότι αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπισθεί στην ρίζα του ώστε να μην λάβει διαστάσεις μπορεί και άλλες χώρες να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ Ο ΡΕΝ

“Σοβαρά προβλήματα” για το ευρώ μπορεί να σημάνει μια πιθανή νέα καθυστέρηση της απόφασης για το πως θα βοηθηθεί η Ελλάδα προειδοποιεί ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν με δηλώσεις του στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat.

ΤΟ "ΓΡΑΜΜΑ" ΤΟΥ ΕΣΡ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Με 15.000 ευρώ φιλοδώρησε  το ΕΣΡ την εκπομπή «στην υγειά μας» για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση του CD του Γιάννη Πάριου, τέλη Οκτώβρη μία ημέρα πριν την κυκλοφορία του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 21,2
ALTER  16
ALPHA 13
STAR     10,3
ANT      8,2
NET       3,5
SKAI    2,3

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΆΣΤΑΤΑ

Mε αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Οκανά,κάποιοι άρχισαν τα σχόλια ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με τόσο που έχει ακούσει τους τελευταίους μήνες από τους Γερμανούς και τους άλλους ευρωπαίους θα πάει στον Οκανα για υποκατάστατα...

ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ- ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ



Πολύ πιο εύκολη, αντί να τη δυσκολεύουν, κάνουν τη ζωή των εχόντων και κατεχόντων τα νέα υποτίθεται "αυστηρά" τεκμήρια διαβίωσης.
Παραδόξως, είναι τόσο «εξωφρενικά» πιο χαλαρά σε σχέση με τα υφιστάμενα,  ώστε οδηγούν όσους έχουν καθιερώσει ένα πολυτελές μοντέλο διαβίωσης σε μείωση του εισοδήματος που οφείλουν να δηλώσουν και του φόρου που πρέπει να πληρώσουν!

ΘΕΛΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Οι συνολικές ανοικτές short θέσεις στα CDS στο ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας έχει μειωθεί στην Ελλάδα αλλά δεν παύουν να υπερβαίνουν ακόμη τα 6,5 με 7 δις Με βάση έγκυρες πληροφορίες οι short θέσεις που έληγαν την προηγούμενη εβδομάδα και την τρέχουσα μεγάλο μέρους τους ανανεώθηκε , κάποιες προφανώς δεν ανανεώθηκαν αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι παραμονές της κρίσιμης συνόδου στις 25 και 26 Μαρτίου hedge funds ανανεώνουν τις short θέσεις.

ΠΡΟΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

«Λουκέτο» μπαίνει σήμερα, αύριο και την Παρασκευή στα δικαστήρια, λόγω της 3ήμερης προειδοποιητικής αποχής που πραγματοποιούν οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες, γεγονός που θα επιβαρύνει τους πολίτες κατά 21%, αφού σε αυτούς θα μετακυλιστεί το σχετικό βάρος.
Οι περισσότερες δίκες (εκτός από εκείνες όπου υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, αποφυλάκισης λόγω συμπλήρωσης 18μήνου κ.λπ.) θα αναβληθούν, ενώ θα «παγώσουν» οι κλήσεις και οι επιδόσεις, αφού τις ίδιες μέρες απέχουν και οι δικαστικοί επιμελητές.


NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 22,1
ALTER  15,6
ALPHA 12,1
STAR     11,1
ANT       9,4
NET        5,5
SKAI       3,4

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΣΕ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική οικονομία έχει πλέον εμπλακεί σε έναν φαύλο κύκλο, με μία και μοναδική διέξοδο: τη δραστική μείωση του ελλείμματος και του χρέους, την άμεση δηλαδή αντιστροφή της δυσμενούς τάσης, επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική 2009-2010.

ΜΕΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑ




ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ρεπορτάζ : Π. Γεωργάκης

Διπλό χτύπημα θα υποστούν οι συντάξεις τόσο από τα μέτρα που είναι ήδη σε εφαρμογή όσο και από αυτά που έρχονται από το 2013.

ΦΟΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΌΧΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΆΔΩΝ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΟΥ
Εκτός του (φορολογικού) νόμου υπάρχει κίνδυνος να μείνουν για άλλη μία φορά οι φοροφυγάδες, καθώς τα τεκμήρια τους οδηγούν απλώς σε λίγο υψηλότερα εισοδήματα!

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 22,4
STAR   15,8
ALPHA  12,8
NET       10,3
ANT       9,8
ALTER   9,2
SKAI      6,2
 Ερχεται νέα μπόρα μεταξύ καναλιών και ΑGB. Το φαινόμενο των "περίεργων τηλεθεάσεων" έχει αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο και σχεδόν όλοι έχουν μεγάλα παράπονα που μεγιστοποιούνται σε περίοδο κρίσης.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ

Ετοιμος να ανοίξει πολλαπλά μέτωπα στο χώρο του τύπου είναι ο Θέμος Αναστασιάδης προκειμένου να υπερασπιστεί την δυνατότητα διαχείρισης του πρώτου θέματος ή του γαλατικού χωριού όπως λέει ο ίδιος. Με μηνύματα που στέλνει μέσα από την στήλη του στην εφημερίδα καθιστά σαφές ότι όποιος  συμμαχεί με τον ιδιοκτήτη και αντίπαλο του θα έχει να αντιμετωπίσει τα φαρμακερά βέλη της σάτιρας όσο και των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων. Η μάχη φουντώνει και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες την ώρα που οι 4 εκδότες ετοιμάζονται για νέα συνάντηση ενώ ήδη ο ΔΟΛ ανακοίνωσε ζημιές 17 εκατομμυρίων ευρώ...

ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΔΙΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΔΡΟΥ


Τη μείωση των ενοικίων λόγω της οικονομικής κρίσης ζητούν ολοένα και περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι, που προσφεύγουν στα δικαστήρια για να «σπάσουν» τα υψηλά συμβόλαια που πληρώνουν...

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 22,5
STAR 14,5
ANT    11,9
ALPHA  11,2
ALTER   11,1
NET        6,9
SKAI     3,1