Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟ... ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήνυση κατά των υπευθύνων μίας οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών στη Σουηδία κατέθεσε ένας Έλληνας ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων κορωνών, επειδή η εταιρεία σε διαφημιστικό της δημοσίευσε φωτογραφία του στη σελίδα που διαφημίζονταν τα γιαούρτια της για την τουρκική αγορά

ΠΥΡΕΤΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για τους όρους με τους οποίους η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει το μηχανισμό στήριξης από Ευρωζώνη και ΔΝΤ.
Αργά το βράδυ  ο έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 3,4% ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Η Ελλάδα θα προσφύγει στον μηχανισμό της ΕΕ-ΔΝΤ άμεσα ή θα αναμένει την αποσαφήνιση των όρων στο Ecofin. Η Ελλάδα θα προσφύγει ίσως και μέσα στο σαββατοκύριακο στον μηχανσιμό στήριξης ή θα προσπαθήσει να δανεισθεί και εν συνεχεία θα αξιολογήσει αν θα καταφύγει στον μηχανισμό στήριξης; Τα ερωτήματα αυτά είναι κυρίαρχα στην Ελλάδα και διεθνώς, επιδρώντας σε ΧΑ και ομόλογα.

ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΣΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΜΕ 15 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ

Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον, θα διεκδικήσουν οι τυχεροί της πρώτης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση του Τζόκερ, η οποία πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Απριλίου.
Χθες σημειώθηκε και νέο τζακ-ποτ στο Τζόκερ, ενώ στη 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν εννέα τυχερά δελτία, που το καθένα κέρδισε από 114.553,46 ευρώ.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Γ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Ελλάδα θα πρέπει να "κάνει το μεγάλο βήμα" και να ζητήσει βοήθεια από την ευρωζώνη, υποστηρίζει σε δηλώσεις τους στους "Financial Times" ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ,Γιάννης Στουρνάρας.Σε δημοσίευμα τους οι "F.T." υπογραμμίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις (και από τις αγορές) προκειμένου να στραφεί προς ευρωζώνη και ΔΝΤ για στήριξη, αλλά κορυφαίοι Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ...

Στα συσσωρευμένα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος, και κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επισπεύσει τις διαδικασίες για τον διορισμό του νέου διοικητή.
«Με αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι από την Πέμπτη 8/4 στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν υπάρχουν τα συνεργεία καθαριότητας, γιατί δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση με την εταιρεία, λόγω του διοικητικού κενού. Ταυτόχρονα, λόγω αυτού του κενού έχουν παγώσει οι προμήθειες του Νοσοκομείου και έτσι, σήμερα, στα εξωτερικά ιατρεία δεν υπήρχε βασικό ιατρικό υλικό, όπως πχ. σύριγγες!

KOBONTAI OI EΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ

Αναστέλλονται για το τρέχον έτος οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα Ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών της χώρας, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου.

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


AΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Σε αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων πέντε χρόνια νωρίτερα, δηλαδή σταδιακά από το 2013, προσανατολίζεται τώρα το υπουργείο Εργασίας. Oι αλλαγές θα αρχίσουν από τα ταμεία (ΔΕΚΟ - ειδικά ταμεία) που έχουν υψηλό ποσοστό αναπλήρωσης για τον υπολογισμό της σύνταξης, ώστε το 2018 να ισχύσει για όλους τους ασφαλισμένους η νέα αρχιτεκτονική των συντάξεων.

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Σε ληξιπρόθεσμα χρέη, φοροδιαφυγή και κρατικές δαπάνες εστίασαν την προσοχή τους οι 11 εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που έφθασαν χθες και θα παραμείνουν για δεκαπέντε μέρες στην Αθήνα
Τα στελέχη χωρίστηκαν σε δύο επιτροπές, εκ των οποίων, η πρώτη εξαμελής θα ασχοληθεί με τα φορολογικά, ενώ η δεύτερη πενταμελής θα επικεντρωθεί στα δημοσιονομικά.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΒRITISH AIRWAYS KAI IBERIA

Συμφωνία συγχώνευσης υπέγραψαν η British Airways και η Iberia, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους δύο αερομεταφορείς. Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2010.
Σύμφωνα με τον βρετανικό αερομεταφορέα, η συγχώνευση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η νέα εταιρεία που θα προκύψει να μπορέσει να αξιοποιήσει τις περαιτέρω ενοποιήσεις που θα γίνουν στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗΣ


Το υψηλότερο επιτόκιο δανεισμού στην Ευρώπη, ανάλογο με αυτό της Ρουμανίας,  έχει πλέον η Ελλάδα μετά την εγκαθίδρυση του spread του 10ετούς ομολόγου της σε επίπεδα άνω των 400 μονάδων βάσης.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

ΜΕGA23,2
ALTER  16,7
STAR    12,5
ALPHA  10,8
ANT       9,8
SKAI     6,8

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ...ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Toυ Γιώργου Νικολόπουλου
Από το Newstime.gr
Όλα ξεκίνησαν από το άρθρο του Market News International (MNI) το οποίο επικαλούμενο ανώνυμους "ανώτατους Έλληνες αξιωματούχους" μετέδωσε πως η Αθήνα επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη βοήθεια στην Ελλάδα, ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ και να καταστούν πιθανόν πιο ευνοϊκοί οι όροι δανεισμού. Η πληροφορία αυτή, όταν αναμεταδόθηκε από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Bloomberg και το Reuters, εξελήφθη ως ένδειξη μεγάλης αδυναμίας της Ελλάδας, και οδήγησε την Τρίτη τα περίφημα spreads σε ιστορικό υψηλό, 408 μονάδες, με το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας σε αμφιβολία λόγω του υπέρογκου κόστους, τα νέα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα να διαδέχονται το ένα το άλλο, και το Μαξίμου να προσπαθεί να κάνει damage control εκδίδοντας ανακοινώσεις διάψευσης.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΕΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Παιχνίδι των αμερικανικών τραπεζών έχει εξελιχθεί η ελληνική αγορά ομολόγων καθώς μετά τις νέες πωλήσεις εκτινάχθηκε το spread στις 401 μονάδες βάσης.

ΠΡΩΤΗ ΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η αγωνία στο ζενίθ. Ανεβαίνουν, κατεβαίνουν μένουν στάσιμα, τι θα γίνει κανείς δε ξέρει και αν το ξέρει δεν το ομολογεί αλλά κάτι ψυχανεμίζεται.
Όπως κάθε φορά κάτι κυριαρχεί στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική μας δραστηριότητα.
Σεισμοί, πυρκαγιές, επιδημίες κλπ. Καλύπτονται με ιδιαίτερο πάθος και ένταση από όλους σχετικούς και άσχετους και σε λίγο πέφτουν στην αφάνεια.
Σειρά έχει η οικονομία και τα spreads (μαθαίνουμε και Αγγλική ορολογία).
Η αλήθεια είναι μία και το «μπαστούνι» στη γωνία.

MAIMOY ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ SPREAD;

Πολύ ακριβά θα κοστίσει στην Ελλάδα η "δουλειά" της ανταποκρίτριας του Μarket news international. Δημοσιογραφικές πηγές που γνωρίζουν καλά τις  πρακτικές αλλά και επιδόσεις της συγκεκριμένης κυρίας αμφισβητούν έντονα την πιθανότητα  να έχει μιλήσει με υψηλόβαθμους αξιωματούχους ή εάν τελικά έχει  μιλήσει, να της έχουν πει τις πληροφορίες που ισχυρίστηκε..
Αλλες πηγές πάλι λένε πως ουσιαστικά της ζητήθηκε  απο το εξωτερικό να υποστηρίξει δημοσιογραφικά τις πληροφορίες που ήθελαν να δημσοιεύσουν για να προκαλέσουν αναταραχή για τιμωρία στην μόχλευση του επιτοκίου που επέβαλε η Ελλάδα στο δάνειο της μεγάλης εβδομάδας ...     

ΣΤΟ 29 % ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις χώρες που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας τοποθέτησε την Ελλάδα η Λονδρέζικη εταιρεία CMA, η οποία δημιουργήθηκε από μία ομάδα αναλυτών, ώστε να παρέχει στατιστικά στοιχεία που βοηθούν τους traders κυρίως στις αγορές παραγώγων. Μάλιστα, στα στοιχεία με τις χώρες που κινδυνεύουν με χρεοκοπία η χώρα μας αντιμετωπίζει 29% πιθανότητα χρεοκοπίας, περισσότερες πιθανότητες από το Ντουμπάι, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι δήλωσε εξάμηνη στάση πληρωμών στους πιστωτές του. Στον πίνακα, το Ιράκ, οι θεσμοί του οποίου δεν έχουν ακόμα διαμορφωθεί, μετά την ανοικοδόμηση του από τις ΗΠΑ, κατατάσσεται σε χαμηλότερη θέση από τη χώρα μας, παρόλο που το spread του είναι ελαφρώς μεγαλύτερο.

ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
Νέες αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης που συνδέονται με τα ακίνητα και περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών ώστε τα μέτρα να γίνουν πιο ήπια για τα χαμηλά εισοδήματα.

MΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

AΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Νέο απεργιακό κύκλο ανοίγουν τα εργατικά συνδικάτα κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, ενώ η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα χάσουν έως και τρεις μισθούς τον χρόνο. Εντός του Απριλίου κατατίθεται στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με στόχο να ψηφιστεί τον Μάιο.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 25
ALTER 16
STAR  13,1
ALPHA 11,1
ANT     8
SKAI   4,8
NET     4,4

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Η Ελλάδα και η κρίση βρέθηκε για άλλη μία φορά στο επίκεντρο του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις μιας τυπικής ελληνικης οικογένειας, με τίτλο του άρθρου “Ο πολλαπλασιασμός των προβάτων”. Στο γερμανικό περιοδικό μιλάει η ελληνική οικογένεια Παπαδάκη η οποία αναφέρεται στη διαφθορά που επικρατεί στην ελληνική επικράτεια και η οποία όπως υποστηρίζει το περιοδικό είναι ικανή να κλονίσει μία ολόκληρη ένωση κρατών.

EΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

ΑΠΟ ΤΟ BANKINGNEWS

Αμερικανικό πάρτι σημειώνεται στα ελληνικά ομόλογα καθώς η Citigroup , η Goldman Sachs, η J P Morgan και η Morgan Stanley πουλάνε ελληνικά ομόλογα εκτοξεύοντας το spread στις 398 μονάδες βάσης από 343 μονάδες που άνοιξε το πρωί.
Είναι προφανές ότι οι short επιδιώκουν να τεστάρουν τα όρια της αγοράς επιδιώκουν να εξακριβώσουν αν υπάρχει μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ και ταυτόχρονα ενόψει της έκδοσης ομολόγων σε δολάρια οι αμερικανικές τράπεζες απλά πουλάνε για να αγοράσουν σε πολύ καλύτερες τιμές.
Το κλίμα στα ομόλογα είναι άκρως αρνητικό και πλέον η απόδοση του 10ετούς έφθασε στο 7%.

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΩ FARMVILLE

Ο εθισμός όμως αρκετών χρηστών, εκτός απο την καθημερινότητα τους, επηρεάζει και την επαγγελματική τους ζωή.
Ένα μέλος του Δημοτικού συμβουλίου σε μια πόλη της Βουλγαρίας, απομακρύνθηκε από την θέση του όταν παρά προειδοποιήσεις να σταματήσει να παίζει Farmville κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων, αυτός συνέχιζε να παίζει το δημοφιλές παιχνίδι.

ΓΙΑΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Όσο πιο υψηλό είναι το μορφωτικό επίπεδο μιας γυναίκας, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι το ρίχνει στο ποτό, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα. Μια ανάλογη συσχέτιση ανάμεσα στην μόρφωση και την κατανάλωση αλκοόλ διαπιστώνεται και στους άνδρες, αλλά σε πολύ λιγότερο βαθμό.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες κάτοχοι πτυχίων τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ καθημερινά σε σχέση με τις λιγότερο μορφωμένες γυναίκες.

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Με το «πράσινο ταμείο» φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος στις προτάσεις για την αντιμετώπιση των παρανομιών σε ημιυπαίθριους, πιλοτές και υπόγεια, που πιθανότατα να παρουσιαστούν μέσα στην εβδομάδα.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Νέα δάνεια και μειώσεις επιτοκίων έχουν επιστρατεύσει το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες, αναζητώντας σωσίβιο στην κάθετη πτώση των χορηγήσεων στη στεγαστική πίστη. Ανάσα για τις χορηγήσεις αναμένεται να αποτελέσει και το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον» που αφορά 100.000 παλιά ακίνητα και θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 30,8
STAR   12,6
ALPHA 10,4
ALTER   10
NET       8,8
ANT       7,7
SKAI      5

Ρωμαικά όργια με ...κοκορέτσι


Ξεπέρασε και τον εαυτό της η Ελληνική τηλεόραση την περίοδο του Πάσχα. Από την Μεγάλη Τετάρτη η ροή των Ρωμαίων στις οθόνες ήταν καταιγιστική. Κάθε σειρά που είχε Ρωμαίους είχε την τιμητική της από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Μόνο παιδικά με Ρωμαίους δεν βρήκαν αλλά μάλλον κράτησαν σημειώσεις για το μέλλον.