Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2010, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται περαιτέρω μείωση δαπανών, επέκταση των μέτρων για τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα, επίσπευση και αυστηροποίηση του Ασφαλιστικού, αλλά και δέσμευση της Ελλάδας σε μια πολιτική λιτότητας τουλάχιστον επί μία δεκαετία, απαιτεί το... Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της συμφωνίας για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Ή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ;

Το κείμενο αυτό αναρτήθηκε στο elevengr στις 2-2-2010 καθώς τα σύννεφα έρχονταν όλο και πιο κοντά..
Φτάσαμε στο σημείο  που για πολλά χρόνια περιγράφαμε αλλά όλοι πιστεύαμε ότι είναι ακόμη μακριά. Η οικονομία δεν έχει πλέον τις αντοχές να αντισταθεί στα κερδοσκοπικά κεφάλαια χωρίς βοήθεια.Τα πελατειακά σχέδια και αντιλήψεις πολλών δεκαετιών και η άρνηση από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες να πουν την αλήθεια, οδήγησαν την χώρα στον πάτο της ανταγωνιστικότητας ενώ με την έλευση του ευρώ χάθηκε  και το όπλο της υποτίμησης.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ "ΚΟΣΤΟΥΜΙ"

Πρόσθετα οικονομικά μέτρα αναμένεται να ζητήσουν από την Ελλάδα, Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά τη σύνταξη του πολυετούς οικονομικού προγράμματος.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθεί η μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και το κλείσιμο των ζημιογόνων ΔΕΚΟ

BRING THEM BACK

8o ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΡΙ ΚΙΝΚ

Ο κορυφαίος Αμερικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής Larry King και η έβδομη γυναίκα του κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου, προκειμένου να λήξουν τον 13ετή γάμο τους.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

Μεταξύ 3-7 Μαΐου η Ελλάδα θα υποβάλλει αίτημα προς την ΕΕ και το ΔΝΤ να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης καθώς όπως διαπιστώθηκε η Ελλάδα δεν μπορεί να δανεισθεί υπό φυσιολογικές συνθήκες.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ


Στην Αθήνα καταφθάνει τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ταμείο. "Θα παρουσιάσουμε το δικό μας πρόγραμμα για την Ελλάδα, πρόγραμμα που θα είναι σύμφωνο με τις πολιτικές της Ελλάδας, της Ευρώπης και της ΕΚΤ. Εάν η Ελλάδα δανειστεί από την ΕΕ ποσό τριπλάσιο από αυτό που θα λάβει από το ΔΝΤ, το επιτόκιο θα είναι 3,26%. Θα καθορίσουμε το ποσό της βοήθειας. Ξεκινάμε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα",ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

TO ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Η μόνη λύση για να μπορέσει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της, χωρίς να χρεοκοπήσει, είναι η μετατροπή των χρεωστικών υποχρεώσεων, ώστε η απόσβεση να γίνει σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο, όπως τονίζει σε άρθρο στη "Wall Street Journal" ο  Carl Weinberg.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Αξιόπιστο χαρακτήρισε τον μηχανισμό βοήθειας προς την Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ εκτίμησε ότι ενδεχομένως να πρέπει να συσταθεί στο μέλλον από την ΕΕ ένας μηχανισμός για τη στήριξη των χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΒΝP PARIBAS: ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΡΑ..


Η λύση για την Ελλάδα είναι μόνο μία πλέον, σύμφωνα με την BNP Paribas. Η χώρα πρέπει μe συνοπτικές διαδικασίες να προχωρήσει και να ζητήσει επιτέλους τα λεφτά της ευρω-βοήθειας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΑΣΑΖ

Απαισιοδοξία επικρατεί στην Ελιτ της Ελληνικής οικονομίας  καθώς όλο και περισσότεροι εκτιμούν πλέον ότι είναι μονόδρομος η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.
Κορυφαίος πρώην υπουργός (ίσως ο καλύτερος γνώστης της κατάστασης) μιλώντας στο elevengr σχολίαζε πως η κατάσταση του ασθενή χρειάζεται χειρουργικές επεμβάσεις και δεν λύνεται με μασάζ.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ο υπουργός Γεωργίας της Κροατίας Πέταρ Τσομπάνκοβιτς πλήρωσε πρόστιμο 100 κούνα (13,74 ευρώ) διότι κάπνισε σε επιχειρηματικό συνέδριο, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.
Ο Τσομπάνκοβιτς φωτογραφήθηκε να καπνίζει στην διάρκεια συνάντησής του με τοπικό παρασκευαστή γλυκών μερικές ημέρες μετά την επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών περιορισμών για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους.
«Ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες της Κροατίας για το ότι παραβίασα το νόμο», είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους. «Θα προσπαθήσω να ελέγχω τον εαυτό μου ώστε να μην αφήσω να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».
Τουλάχιστον το ένα τρίτο του πληθυσμού της Κροατίας, που φθάνει τα 4,5 εκατ., είναι καπνιστές.
Ο νέος νόμος προβλέπει ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν την επιβολή χρηματικού προστίμου 1.000 έως 15.000 κούνα (2.060 ευρώ).

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ..

AΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Πιο κοντά έφερε την προοπτική ενεργοποίησης του κοινού μηχανισμού στήριξης, από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, η χθεσινή ημέρα καθώς τα επιτόκια δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου ανέβηκαν και πάλι, ενώ το Χρηματιστήριο υποχώρησε εξανεμίζοντας την αισιοδοξία που δημιούργησε πρόσκαιρα η απόφαση της Κυριακής. Συγκεκριμένα, τα spreads (διαφορά επιτοκίων... δανεισμού Ελλάδας- Γερμανίας) στα δεκαετή ομόλογα ανέβηκαν από 350 μονάδες βάση προχθές έως και στις 374 μονάδες βάσης, ενώ το Χρηματιστήριο υποχώρησε κατά 2,2%.

O AΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ...


Bήμα -βήμα οδηγούνται ΑΝΤ και Αplha  στο μονοπάτι του πολέμου εκεί που βρίσκονταν την εποχή της αρπαγής  της ωραίας ...Σοφίας Αλιμπέρτη..

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΕURO2DAY.GR
Το πρώτο μεγάλο στοίχημα, πλέον, είναι η άμεση χάραξη και υλοποίηση του αναπτυξιακού μοντέλου που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα. "Σαφώς το πρώτο μέλημα είναι η εξισορρόπηση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Ο μηχανισμός στήριξης προκαλεί ανακούφιση στις αγορές και δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να κάνει το επόμενο βήμα". Αυτό τονίζει στο euro2day υψηλόβαθμο στέλεχος τράπεζας. Οφείλουμε, συμπληρώνει, να αναθερμάνουμε σταδιακά την αναπτυξιακή μηχανή.

ΨΑΛΙΔΙ ΜΙΣΘΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Ο αποπληθωρισμός είναι ο μόνος βιώσιμος τρόπος για την Ελλάδα να ξεπεράσει τις μακροοικονομικές αδυναμίες της, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν σε συνέντευξη του στο αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό Profil.
Πρόσθεσε ότι αυτό έχει προταθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως είπε ο Nτομινικ. Στρος Καν ο αποπληθωρισμός θα είναι οδυνηρός καθώς θα σημαίνει χαμηλότερους μισθούς και χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο, η Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσει πίσω από το δρόμο που πήρε τα τελευταία χρόνια.
«Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τους Έλληνες από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας», κατέληξε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

H KΡΙΣΗ ΤΣΑΚΊΖΕΙ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Σε στενωπό χωρίς διαφαινόμενο τέλος εισέρχονται ολοένα και περισσότερο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ όσο και τα ίδια τα μέσα. Ολες οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά αρνητικές σε μια περίοδο που συνδικαλιστικά η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται ελέω Σόμπολου σε χειμερία νάρκη και η κρίση δείχνει πλέον τα δόντια της  δημιουργώντας  ένα τσουνάμι δυσάρεστων εξελίξεων που θα αλλάξει οριστικά το τοπίο των ΜΜΕ.

ΜΕ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

«Κανένας δεν μπορεί να κάθεται περισσότερο από δέκα λεπτά στην τουαλέτα» ήταν η σαφής οδηγία που δόθηκε στους δημόσιους υπαλλήλους από την Βρετανική Κυβέρνηση.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Την ώρα που η κυβέρνηση προειδοποιεί με διαρροές και ετοιμάζει, συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της προκατόχου της, ένα νομοσχέδιο αντιμεταρρύθμισης στο Ασφαλιστικό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις των Συνεδρίων της Ομοσπονδίας των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, αποτελούν τη στέρεα βάση των θέσεών μας σε κάθε δημόσια συζήτηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. έχει -από το Δεκέμβριο του 2009- απαιτήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για να διατυπώσει τις αρχές αυτές. Μέχρι στιγμής το αίτημα αυτό δεν έχει βρει ανταπόκριση, ενώ πληροφορίες μιλούν για κινήσεις πλήρους απορύθμισης του ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων είναι αδιαπραγμάτευτα και ότι όλες οι δημοσιογραφικές Ενώσεις βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να τα υπερασπιστούν.

ΤΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΟΥΣΕ

Μία γυναίκα στην Αυστραλία έβαλε φωτιά στα γεννητικά όργανα του συζύγου της επειδή υποπτευόταν ότι εκείνος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο της Αδελαΐδας.

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ SPREAD, ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΧΑ

Η θεαματική αποκλιμάκωση του spread κάτω από τις 350  μονάδες βάσης έφερε αλματώδη άνοδο στο χρηματιστήριο κατά 4,1% .Οι τραπεζικές μετοχές κυρίως εθνική και alpha  είναι σε ανοδική τάση περίπου στο 10%

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Από το 2011 θα ισχύσουν δύο σημαντικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό: η επιβολή μεγαλύτερου «πέναλτι» για όσους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη στο Δημόσιο, καθώς και η βελτίωση του θεσμού της διαδοχικής σύνταξης.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΛΟΓΩ ΔΝΤ

Τo κεντροδεξιό κόμμα «Ενωση Νεαρών Δημοκρατών» (Fidesz) είναι ο μεγάλος θριαμβευτής στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Ουγγαρία με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ενώ στο αντίπαλο «στρατόπεδο» οι σοσιαλιστές υπέστησαν συντριπτική ήττα.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη στροφή στην πολιτική της Ουγγαρίας. Είναι απρόσμενο σε ένα κόμμα που κέρδισε, να επιτύχει μια τόσο μεγάλη και καθαρή νίκη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της χώρας Λάζλο Σόλιομ.
Από την πλευρά του, ο επόμενος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε τη νίκη του και δήλωσε ότι οι Ουγγροι ψήφισαν «κατά της απελπισίας».

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΔΑΝΕΙΟ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ 5%

Ποσό ύψους 30 δισ. ευρώ το 2010 με επιτόκιο σταθερό περίπου 5%, για δάνεια τριετούς διάρκειας, αποφάσισαν να χορηγήσουν στην Ελλάδα τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης, όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.
Στο παραπάνω ποσό θα προστεθούν και τα δάνεια του ΔΝΤ , τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 15 δισ. ευρώ.

ΕΦΤΑΣΕ 30% ΤΟ ΡΕΑΛ -ΜΠΑΡΤΣΑ

Τρίβουν τα χέρια τους στο Νέο Φάληρο με τα νούμερα τηλεθέασης  από το ισπανικό ντέρμπι. Εφτασαν μέχρι το 30%  οι μάχες του Μέσι με τον Ρονάλντο δίνοντας μια καλή σειρά τον Σκαι  
Στην Ισπανία περισσότεροι από 5.000 οπαδοί της Μπαρτσελόνα ξεχύθηκαν στους δρόμους της Καταλονίας μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας τους επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 στο μεγάλο ντέρμπι της Primera Division.
Η «Las Ramblas», κεντρικός δρόμος στη Βαρκελώνη που αποτελεί επίκεντρο των πανηγυρισμών των φίλων της «Μπάρτσα», κατακλύστηκε από οπαδούς της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, που γιόρτασαν με την ψυχή τους την άλωση του «Μπερναμπέου», σαν να επρόκειτο για την κατάκτηση του τίτλου.

ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΤΣΑΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

Άγριο έγκλημα με θύμα μία 58χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου, και δράστη έναν 17χρονο αλλοδαπό έγινε γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα στη Σκιάθο.