Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Την εκτίμηση ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, εξέφρασε από την Ουάσιγκτον ο Ευρωπαίος επίτροπος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Με φόντο την κλιμακούμενη τρομοκρατία των spreads, η κυβέρνηση έθεσε το εκφοβιστικό δίλημμα: είτε τυφλή αποδοχή των δρακόντειων όρων ΔΝΤ και Ε.Ε. είτε επίσημη πτώχευση και εκποίηση εθνικού πλούτου αντί πινακίου φακής, με τις αθρόες απολύσεις που αυτό συνεπάγεται. Τρίτος δρόμος δεν έχει προταθεί, λένε, διότι απλούστατα δεν υπάρχει.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 24,2
ALTER  18,3
ALPHA  11,7
STAR      10
ANT        8,3
SKAI       5,9
NET        5,9

ΟΙ FT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει υποστεί παρόμοια ταπείνωση από την γέννηση του ευρώ τον Ιανουάριο του 1999. Όμως, όπως σίγουρα θα ανησυχούσε και ο ίδιος όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Οκτώβρη, η βοήθεια θα ήταν αναγκαία.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Και οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας διαρκώς αυξάνονται, σύμφωνα με τη γενική κατάταξη στην λίστα της CMA, να διαμορφώνει τις πιθανότητες της Ελλάδας να χρεοκοπήσει μόλις 3 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες από αυτές της Αργεντινής, η οποία κατέχει την πρώτη θέση εδώ και πολλά χρόνια.
 
Entity Name Mid Spread CPD (%)
Argentina 853.47 43.96
Venezuela 818.02 43.61
Greece 633.50 41.10
Pakistan 665.10 36.55
Ukraine 556.02 32.29
Dubai/Emirate of 433.48 26.10
Iraq 379.61 23.69
Iceland 373.72 22.55
Portugal 270.38 20.96
Latvia, Republic      333.98 20.85
Στις αρχές του Απριλίου η χώρα μας βρισκόταν στην έκτη θέση με 26% πιθανότητα χρεοκοπίας, περισσότερες όμως πιθανότητες από το Ιράκ, οι θεσμοί του οποίου δεν έχουν ακόμα διαμορφωθεί, μετά την ανοικοδόμηση του από τις ΗΠΑ. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η CMA θεωρεί ότι υπάρχουν 41,10% πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας μας, περισσότερες ακόμα και από το Πακιστάν, και από την Ουκρανία, η οποία σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Ιρινα Ρούντκο, ενδημεί πολύ σοβαρή οικονομική κρίση, ζητώντας επίσημα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) άλλα 12 δισ. δολάρια, με περίπου δυόμιση χρόνια "περίοδο χάριτος". Μέσα στη 10άδα και η Πορτογαλία

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Απίστευτη κατάσταση όπως αποκάλυψε το mega. 15 ελικόπτερα της πυροσβεστικής ,της αστυνομίας και του λιμενικού παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος από τον περασμένο Οκτώβριο καθώς με τά την πώληση της ολυμπιακής δεν υπάρχει φορέας για να επιβλέπει τη συντήρηση τους. Το ακόμη καταπληκτικότερο είναι πως το Ελληνικό κράτος πληρώνει 303 μηχανικούς που κάθονται και περιμένουν την μετάταξη σε άσχετους φορείς  από την πρώην Ολυμπιακή ενώ παράλληλα  αναζητά ιδιωτικούς φορείς για την συντήρηση και ελικόπτερα για ενοικίαση... Ελλάς το μεγαλείο σου

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 21,5
ALTER  15,7
ANT       10,2
STAR      10,2
ALPHA   9,1
SKAI       4,7
NET         4,6

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙ....

ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΡΑ Ή ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ


Την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κάνοντας λόγο για άμεση και ζωτική ανάγκη. Προειδοποίησε μάλιστα πως κάθε άλλη επιλογή «οδηγεί αναπότρεπτα σε εθνική πτώχευση και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».

ΠΕΡΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ...

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ δεοντολογία είναι σαφής και γνωστή. Ολες οι ειδήσεις πρέπει να δημοσιεύονται. Τα σχόλια είναι ελεύθερα, αλλά τα συμβάντα είναι ανάγκη να γίνονται γνωστά. Πρόκειται για υποχρέωση προς τον αναγνώστη.
Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στο χθεσινό της φύλλο δεν ανέφερε την είδηση ότι η αστυνομία απέκλεισε μια πολυκατοικία ερευνώντας για τον εξοπλισμό του «Επαναστατικού Αγώνα». Εξι άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί και προφυλακιστεί για συμμετοχή στην οργάνωση αυτή.

ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Κύμα φυγής στη σύνταξη- ενόψει των ανατροπών στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων- παρατηρείται στον δημοσιοϋπαλληλικό χώρο, με τις αιτήσεις για συνταξιοδότηση να είναι αυξημένες κατά 30% στο πρώτο τετράμηνο του 2010.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 22,2
ALTER 16,1
STAR  11,2
ANT    10,3
ALPHA  10
NET      4,4
SKAI    3,1

ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ..



Tην ώρα που η αξιοπιστία της χώρας καταρρέει λόγω της οικονομίας, στην κυβέρνηση μια σειρά από γεγονότα όπως αυτό με την κόντρα Βγενόπουλου -Σηφουνάκη δείχνουν καθαρά ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Σε μια περίοδο που θα έπρεπε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού να προσπαθούν με κάθε κόστος να στηρίξουν την αξιοπιστία τους έρχονται άσχετα γεγονότα που τα χειρίζονται τουλάχιστον ερασιτεχνικά για δείξουν πόσα λάθη έγιναν κατά την συγκρότηση της κυβέρνησης ειδικά σε κρίσιμα πόστα . Η συνεργασία Πεταλωτή -Σηφουνάκη και η διάψευση  τους από τον επιχειρηματία με την δημοσίευση των αποδείξεων προκαλεί πρόβλημα και δεν είναι απλά επικοινωνιακό...

OI ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ


Tης Χριστινας Κοψινη

Οι νέοι που εντάχθηκαν στην κοινωνική ασφάλιση μετά την 1.1.93, όσοι βρήκαν την πρώτη τους δουλειά μετά το 2000 ή εκείνοι που τώρα αναζητούν μια θέση εργασίας θα γίνουν οι παρίες του συνταξιοδοτικού συστήματος. Αναμφισβήτητα, όλοι θα υποστούν μια κάποια μείωση στις συντάξεις με τα νέα μέτρα, αλλά στους νέους θα είναι δραματική και θα συνδυάζεται με παρατεταμένη ανεργία.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Συγκρατημένα αισιόδοξη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την προοπτική εκτέλεσης του προϋπολογισμού, σημειώνοντας πως «ακόμα δεν έχουμε πλήρη απόδοση των μέτρων». «Μέχρι το τέλους του έτους θα έχουμε καταφέρει να είμαστε εντός των στόχων που έχουμε θέσει», εκτίμησε ο υπουργός.

Μεταξύ άλλων ο κ .Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα αναδιαρθρωσης του χρέους, ενώ επανέλαβε πως οι συνομιλίες με Ε.Ε. και ΔΝΤ «μας επιτρέπουν να είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί να κάνουμε χρήση του μηχανισμού, να προχωρήσουμε άμεσα».

H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΤΕΚΤΑΣ

Ο ιστορικός και αδιάλλακτος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς θα είναι σύμβουλος για το Κυπριακό του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαμπερνάρ».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, σημαντικό ρόλο στη διαπραγματευτική ομάδα του Έρογλου θα έχει και ο γιος του Ντενκτάς, Σερντάρ, αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο υποστήριξε τον Έρογλου.
Ο ίδιος ο Έρογλου δήλωσε στην εφημερίδα «Κίπρις» ότι έχει ήδη συγκροτήσει τη διαπραγματευτική του ομάδα, αλλά δεν αποκάλυψε τη σύνθεσή της.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Η Ε.Ε. τελικά συμφώνησε για το πρόγραμμα στήριξης, αλλά το προβλεπόμενο ράλι στα ελληνικά ομόλογα δεν έφτασε ποτέ. Μία εβδομάδα μετά τα spreads των ελληνικών ομολόγων άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση. Οι αγορές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είτε υπάρξει στήριξη είτε όχι η Ελλάδα ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει.

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:TA ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ


Στο μακρύ δρόμο των αποστρατευθέντων πολιτικών που προσπάθησαν να λύσουν το ασφαλιστικό με μόνο γνώμονα τις απάνθρωπες περικοπές αλλά τελικά βρέθηκαν εκτός πολιτικής βαδίζουν Λοβέρδος και Κουτρουμάνης.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


Παρανόμως εισπραχθέντα επιδόματα και πρόσθετες παροχές των δημοσίων υπαλλήλων βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών. Επονται αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, αλλά και νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία...

ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΌΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Νέα δάνεια, ειδικά για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, σχεδιάζουν να λανσάρουν οι τράπεζες στο άμεσο μέλλον. Στόχος τους, μετά τη μείωση των εσόδων των δημοσίων υπαλλήλων, να διατηρήσουν την πελατεία τους, να μειώσουν τον κίνδυνο επισφαλειών και να κερδίσουν πελάτες από... ανταγωνιστές τους.