Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕGA KAI TO ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ TRAILER

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει χαθεί και το τελευταίο φύλλο συκής για την τακτική των περισσότερων υπουργών  και κυρίως του οικονομικού κύκλου. Οι εμφανίσεις τους πλησιάζουν επικίνδυνα των δημοσιογράφων του καναλιού.Παλιότερα για τέτοιες περιπτώσεις έλεγαν "χτύπα το μπιπερ του υπουργού"
Τώρα η κατάσταση ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία, ούτε επί επάρατης στην ΕΡΤ.

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ) ΠΟΥΛΟΒΕΡ

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΒΑΙΟΥ
Η ανησυχία του (εσωκομματικού) πολιτικού ντόμινο αρχίζει να εντείνεται στο Μέγαρο Μαξίμου και στο ΠαΣοΚ, έπειτα από τις προχθεσινές διαφοροποιήσεις και διαγραφές τριών βουλευτών, της κυρίας Σοφίας Σακοράφα και των κκ. Β. Οικονόμου και Ι. Δημαρά.

ΣΙΓΑ Η ΕΣΗΕΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ
Δεν είναι μόνο οι τρεις εργαζόμενοι που δολοφονήθηκαν προχθές. Ούτε βέβαια το γεγονός ότι η αποτρόπαιη αυτή πράξη υπονομεύει την κοινωνική διαμαρτυρία ενός ολόκληρου λαού, που βγαίνει στους δρόμους. Είναι και το γεγονός ότι κάποιοι, εκτελούν εν ψυχρώ την ενημέρωση, αφού την ώρα που ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, είναι τουλάχιστον ηθικά απαράδεκτο να πνίγεται η φωνή του λαού από τους δημοσιογράφους, επειδή έτσι προστάζουν κάποια κόμματα τα στελέχη τους.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Tου Aλεξη Παπαχελα
Λένε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Στη δική μου περίπτωση η ελπίδα ήταν πως ο Κώστας Καραμανλής έκρυβε κάπου βαθιά μέσα του κάτι από στόφα ηγέτη, αυτού που οι Αγγλοσάξονες αποκαλούν statesman.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ

Σε στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξελίσσεται ο εντοπισμός και η σύλληψη των κουκουλοφόρων χούλιγκαν που ευθύνονται για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων της τράπεζας Marfin μεσημέρι Τετάρτης στην οδό Σταδίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έρευνα για την εξιχνίαση του εμπρησμού του υποκαταστήματος συμμετέχουν από κοινού η Ασφάλεια Αττικής και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

Ημέρα της κρίσης σήμερα για την Ελλάδα. Σε απόλυτα φορτισμένη ατμόσφαιρα το πολιτικό σύστημα καλείται να αποφασίσει για την επιβίωση της χώρας  αλλά και πως θα ανασυντεθεί το κομματικό σκηνικό. Την ίδια ώρα οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν εάν η Ελλάδα θα γίνει ζούγκλα  μερικών μειοψηφικών αντιμαχόμενων ομάδων  που έχουν ως μόνο και μοναδικό στόχο την πολιτική τους επιβίωση και την μόνιμη τρομοκράτηση των εργαζομένων. Η δαιμονοποίηση  των τραπεζών και η ηρωοποίηση νεαρών παραφρόνων έφερε τα χθεσινά τραγικά αποτελέσματα. Το επόμενο στάδιο είναι σαφές Ζούγκλα ή Δημοκρατία και όλοι ας πάρουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί..

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ ΧΑΟΣ;


Η τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας με το θάνατο τριών αθώων ανθρώπων  ανοίγει δύο μεγάλα μέτωπα απο την μιά  εκατονταδες χιλιάδες άνθρωποι που διαμαρτύρται για την εξαθλίωση της ζωής τους και από την άλλη οργανωμένες πολιτικές ομάδες μειψηφικού χαραχτήρα που επιδιώκουν να επικρατήσει το χάος
Αλλο η διαμαρτυρία και άλλο οι καταστροφές που όπως σήμερα μπορούν να αποδειχτούν άκρως επικίδυνες και να οδηγησουν σε τραγωδία.
Επιτέλους η επαναστατική γυμναστική δεν μπορεί να κοστίζει ζωές το 2010...

ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ 15%

Σε μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης κατά 15% στους υπαλλήλους προσανατολίζονται τα αρμόδια υπουργεία οικονομικών και απασχόλησης μετά τις αντιδράσεις που υπάρχουν. Παράγοντες των δύο υπουργείων αναγνωρίζουν ότι σε μια εξαιρετικά δύσκολη  περίοδο η όποια  μείωση  είναι ουσιαστικά ένα μήνυμα προς τους εργοδότες να απαλλαχθούν από τους ηλικιακά και μισθολογικά μεγαλύτερους εργαζόμενους.Γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση.Ενταση μεταξύ των υπουργείων έχει προκαλέσει και η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου η προαναγγελία της εκτακτης εισφοράς για τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και η πρόταση για τις αποζημιώσεις ανέβασε τους τόνους αλλά και τις διαψεύσεις δημιουργώντας νέα εστία έντασης..

TO ΔΗΛΩΣΕΙΣ ,ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

Την επιβολή φόρου στα αυθαίρετα, που θα συνοδεύεται από ανάλογη ρύθμιση του καθεστώτος τους και θα αποφέρει συνολικά έσοδα 1,5 δισ. ευρώ, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το «μνημόνιο συνεννόησης» που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΌΣΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ

Mε μπαράζ θετικών ειδήσεων σκοπεύει να αντιδράσει επικοινωνιακά η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα για να ανακόψει τόσο το κύμα αντιδράσεων που φουντώνει όσο και την ογκούμενη δυσαρέσκεια και μελαγχολία που απλώνεται στους πολίτες.

ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Έκτακτη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση τα εισοδήματα του 2009 εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ερωτηθείς για τη σύνδεση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής διευκρίνισε πως πρόκειται για κάτι που θα εξεταστεί το 2020. Αν το προσδόκιμο έχει αυξηθεί, για κάθε τρία χρονια αύξησής του, θα προστίθεται στην εργασία ένα τετράμηνο. Μέχρι τότε, όριο ηλικίας παραμένει το 65 έτος.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα, οι αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα, καθώς και στους φόρους πολυτελείας. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, ενώ σε ό,τι αφορά την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ προβλέπει ότι θα ισχύσει από την 1 Ιουλίου.
Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο οι αυξήσεις που ισχύουν από σήμερα είναι: 7,38 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη, 3,69 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, 0,06 - 0,08 ευρώ λεπτά το πακέτο στα τσιγάρα, 2,14 ευρώ ανά φιάλη σε ποτά όπως ουίσκι, βότκα κλπ, 1,7 ευρώ το μπουκάλι σε ούζο, τσίπουρο, τσικουδιά και 5,2 λεπτά στη φιάλη μπίρας. Στο ίδιο νομοσχέδιο διευκρινίζεται ότι η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΒΛΑΚΕΣ Ή ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ "ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ";

Aκόμη και τα επώδυνα νέα μέτρα εκτός από την αγριότητα  προς τους  μισθωτούς και συνταξιούχους ξεχωρίζουν για την προσπάθεια, η επικοινωνία να υπερκεράσει την ουσία.
Για μία ακόμη φορά ο υπουργός οικονομικών απέδειξε πως δύσκολα θα ξεπεράσει την μεθυστική επιτυχία του υπεύθυνου τύπου της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί οι νίκες ήταν απέναντι στη επικοινωνιακή μηχανή της τότε κυβέρνησης και η ουσία λίγο μετρούσε, σημασία είχε η νίκη.
Τώρα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο Η ουσία έπρεπε να επικρατεί της εικόνας..Σε μια προσπάθεια όμως  να καλλιεργηθεί προφίλ τεχνοκράτη και τσάρου της οικονομίας η μια γκάφα ακολουθεί την άλλη. Από την ισχυρή οικονομία που θα έδινε ένα καλό μάθημα στους κερδοσκόπους φτάσαμε να γίνουμε οι πολίτες  επαίτες του ΔΝΤ και οι υπουργοί διερμηνείς τους..