Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

Ολοταχώς στα βήματα της Αργεντινής οδεύει η Ελλάδα μετά την εφαρμογή των μέτρων που όπως όλα δείχνουν οδηγούν σε κοινωνικό διχασμό.
Παρά την προσπάθεια των αρμόδιων υπουργών να δείξουν ότι δυσκολεύουν  τα πράγματα για τους φοροδιαφεύγοντες  όλα δείχνουν ότι και πάλι επικεντρώνονται σε επικοινωνιακού χαραχτήρα παρεμβάσεις λόγω των επερχόμενων φορολογικών δηλώσεων. Μάλιστα μετά τους γιατρούς στην τσιμπίδα πιάστηκαν και εδώ (!!!) οι μισθωτοί.
Απόδειξη ότι είτε λείπει η πολιτική βούληση είτε οι δομές θέλουν αρκετό καιρό να αποδώσουν.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Toν μπαμπούλα του μνημονίου χρησιμοποιούν κατά κόρον οι υπουργοί σε μια προσπάθεια και να επιβάλλουν τα μέτρα με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος αλλά και να κερδίσουν πόντους σε προσωπικές επιδιώξεις που ίσως τελικά να κοστίσουν αρκετά.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Πλειστηριασμοί ακινήτων και κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου προβλέπεται σε κατεπείγουσα εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών με προφανή στόχο να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, που αγγίζουν τα 32 δισ. ευρώ.

ΣΤΟ 25% Η ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Καλπάζει η ανασφάλιστη εργασία, αφού όπως δήλωσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 22.000 ελέγχων του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ κατά το τρίμηνο Φεβρουάριος-Απρίλιος, το ποσοστό της φθάνει το 25%.

AKOMH ΠΙΟ ΨΗΛΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Στο 12,1%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2004, ανήλθε το Φεβρουάριο του 2010 το ποσοστό ανεργίας έναντι 9,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2009 και 11,3% τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ο ΜΠΡΑΟΥΝ ΣΤΟ ΔΝΤ;

Μετά από τρία ταραχώδη χρόνια στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, η εκλογική ήττα αναγκάζει τον Γκόρντον Μπράουν να εξετάσει το μέλλον του και ήδη υπάρχει έντονη φιλολογία σχετικά με εάν θα αναλάβει το πηδάλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗΣ

«Έφυγε» από τη ζωή χθες το βράδυ, σε ηλικία 78 ετών, ο Αντώνης Καρκαγιάννης, δημοσιογράφος και εκδότης της «Καθημερινής».
Ο Αντώνης Καρκαγιάννης είχε γεννηθεί το 1932 στη Λάρισα.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΓΕΝΝΗΣΕ ΔΙΔΥΜΑ ΣΤΑ 62 !!


Δίδυμα κοριτσάκια, τα πρώτα της παιδιά, γέννησε με εξωσωματική γονιμοποίηση μια ψυχίατρος 62 ετών στη Βουλγαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας 24 Tchassa.

«Η ηλικία δεν ήταν εμπόδιο για μένα. Ήθελα τόσο πολύ να αποκτήσω παιδιά», δήλωσε η Κραζιμίρ Ντιμίτροβα στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι τα αιτήματά της για υιοθεσία είχαν απορριφθεί από τις αρμόδιες αρχές.
«Δε θέλω να κοιτάζω πολύ μακριά στο μέλλον. Ελπίζω ότι τα κορίτσια θα πάνε καλά», δήλωσε η μητέρα, η οποία πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί.

ΡΟΥΜΠΙΝΙ:ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Η Ελλάδα καθώς και άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν βαρύτατα δημοσιονομικά προβλήματα ενδέχεται να εγκαταλείψουν τα ερχόμενα χρόνια τη ζώνη του ευρώ, δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Σε περικοπή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5% φέτος και σε πάγωμά τους από του χρόνου προχωρά η Ισπανία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Θαπατέρο. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας έλαβε τις αποφάσεις αυτές μετά από πίεση της Ε.Ε. προκειμένου να επιταχυνθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη μείωση των ελλειμμάτων.

ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ 60 ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Λουκέτο για έναν μήνα σε 60 επώνυμα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, βγάζοντας παράλληλα στη φόρα και τα αποτελέσματα των ερευνών για τους 151 γιατρούς του Κολωνακίου που δήλωναν εισοδήματα φτώχειας.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΚΕΜΠΕΛΣ

Mετά τα οικονομικά μέτρα και το μνημόνιο ήταν η σειρά του υπουργείου εργασίας να χρησιμοποιήσει το θεώρημα του Χόντζα (βάλε πολλά και δυσάρεστα και μετά άφησε λίγα για να γίνουν δεκτά) στην αποθέωση της επικοινωνίας ώστε ουδείς να ασχολείται με την ουσία αλλά με περιφερειακά ζητήματα.
Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι τι θα συμβεί η ηγεσία του υπουργείου κατάφερε να επικεντρώσει την συζήτηση στα 40 χρόνια εργασίας. Ζήτημα που αφορά ποσοστό μικρότερο του 2% αφού τόσοι είναι αυτοί που φτάνουν τα 37 χρόνια εργασίας.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ :ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ..

Μείωση συντάξεων έως 13%, κυρίως για όσους ασφαλίζονται με 20 έως 35 έτη, αλλά με ανοιχτά τα όρια ηλικίας για τις γυναίκες στο Δημόσιο περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό. Παράλληλα προβλέπονται χειρότερες κατώτατες συντάξεις, ενώ είναι άγνωστη η τύχη του ΕΚΑΣ και η παρέμβαση της
Πολιτείας (κοινωνικές μεταβιβάσεις) για την έξοδο των συνταξιούχων από την απόλυτη φτώχεια.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

F.T. KTHΝΩΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η κατάσταση μοιάζει με τα τέλη του 2008. Οι αγορές είναι τρομοκρατημένες. Αυτήν τη φορά από το χρέος της ευρωζώνης. Τότε, όπως και τώρα, οι πολιτικοί φρόντισαν να σταματήσουν την πτώση. Το μελάνι μόλις έχει στεγνώσει στη μεγαλύτερη συμφωνία διάσωσης χώρας, διάσωσης για να λυθούν τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας. Ακόμη και αν τα 110 δισ. ευρώ δεν κάλμαραν τους φόβους των αγορών για μετάσταση της κρίσης ή δεν σταμάτησαν την αιμορραγία της εμπιστοσύνης προς την ευρωζώνη, παραμένει σημαντικό να επιτευχθεί το βασικό στοίχημα: η μακροχρόνια βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας.