Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΣΦΠ

«O Ολυμπιακός πάντα με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει, γι αυτό θα τοποθετηθώ επίσημα όταν ακούσω μια συγκεκριμένη πρόταση από τον κύριο Κόκκαλη με την επιστροφή μου απο το εξωτερικό
Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, είναι θρύλος, γι αυτό δεν πιστεύω σε "αποτιμήσεις μετοχών", σε "κερδοφόρες ΠΑΕ", σε "οικόπεδα-φιλέτα" και σε παζαρέματα για την αγορά τους.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Τουλάχιστον οκτώ άτομα επέζησαν από την συντριβή του Boeing 737 της Air India, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με την οποία στο αεροσκάφος επέβαιναν 160 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος. Νωρίτερα, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV είχε μεταδώσει εικόνες τριών επιζώντων: ενός άνδρα, μίας γυναίκας και ενός παιδιού.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ:ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Σφοδρή επίθεση στο σάπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, όπως το χαρακτήρισε εξαπέλυσε πριν από λίγο από το βήμα της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της MIG ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Όπως είπε η εταιρεία δέχεται επίθεση από περιθωριακές εφημερίδες, ανώνυμα blogs, πολιτικούς παλαιάς κοπής και επιχειρηματίες-υπόκοσμο.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ Η ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ;

"Κουράστηκα να βάζω μόνο εγώ χρήματα", φέρεται να είπε ο εκνευρισμένος Σωκράτης Κόκκαλης στα μέλη του ΔΣ και συνέχισε: "Δεν θέλω να βάλω άλλα. Όποιος θέλει να πάρει την ομάδα, ας έρθει. Και εσείς αν ξέρετε κάποιον, μπορείτε να ενεργήσετε. Στον Παναθηναϊκό, εκτός από τους τρεις, τέσσερις που είναι γνωστοί, υπάρχουν και πέντε ακόμα που βάζουν από 1.5 εκ. ευρώ. Κάναμε τόσα για τον Ολυμπιακό και φτάσαμε στο σημείο να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να ακούμε... το πώς καταντήσαμε τον Ολυμπιακό”

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟ ΔΝΤ


"Δεν είναι μέρος του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης και συμφωνούμε με την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν χρειάζεται να επιβληθούν περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα", δήλωσε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Καρολάιν Ατκινσον, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ αν το ΔΝΤ ζητεί την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα.

ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ


Δέσμη ευνοϊκών μέτρων, με στόχο τη διευκόλυνση των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων πελατών της στην αποπληρωμή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων και οφειλών τους από πιστωτικές κάρτες της, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εθνική Τράπεζα.

JUNK TV ΜΕ LOW BUDGET

Αλλαγές στον προγραμματισμό των τηλεοπτικών σταθμών φέρνουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η οικονομική κατάσταση της χώρας, επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο τον τρόπο παραγωγής και εξ αυτού και τον είδος των προγραμμάτων που θα γεμίσουν το χρόνο της μικρής οθόνης.

NΤΟΜΙΝΟ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

Λίγες ώρες πριν την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση διάλεξε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος για να ανακοινώσει περικοπές από 10 -20% στους μισθούς των εργαζομένων για να παραμείνει βιώσιμη η εφημερίδα ΒΕΤΟ.
Μετά το star είναι η επόμενη εκδοτική επιχείρηση που ανακοινώνει επίσημα περικοπές. Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε στους συναδέλφους του περικοπή 10% των μισθών στους μικρομεσαίους και 15-20% σε εκείνους που αμοιβή τους ξεπερνά τα 3000 ευρώ. Οι πληροφορίες λένε πως τις επόμενες ημέρες η πρακτική αυτή θα πάρει διαστάσεις ντόμινο σε όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ που βλέπουν δραματική συρρίκνωση των εσόδων τους.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Διαψεύδουν κάθε πιθανότητα για παραίτηση της Αννας Διαμαντοπούλου στενοί συνεργάτες της, είτε για επερχόμενο δημοσιεύμα Σαββατιάτικης εφημερίδας ,είτε για να προλάβει τον ανασχηματισμό. Σε ερώτηση για όσα γράφονται και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο η απάντηση ήταν μονολεκτική και σαφής " φαντασιώσεις"

ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ

Κατάλογο με τα ονόματα 300 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου έχει στα χέρια της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έδωσε εντολή για τη διενέργεια άμεσων ελέγχων και διασταυρώσεων ώστε να δοθεί σύντομα και αυτή η λίστα στη δημοσιότητα.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

TO ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει σε πέρας τους επόμενους μήνες το μεγαλύτερο και δυσκολότερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων των τελευταίων εξήντα ετών στη χώρα .

Δεν είναι, όμως, σαφές αν το έχει πραγματικά αντιληφθεί η ίδια, σε όλες του τις διαστάσεις. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός πως ο πρωθυπουργός συνεχίζει τα μη ζωτικής σημασίας ταξίδια, ότι δεν υπάρχει ένα σφικτό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου που να συντονίζει αυτό το πρόγραμμα και πως προφανέστατα ανεπαρκείς υπουργοί παραμένουν στις θέσεις τους.

Το στοίχημα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και η αποτυχία του προγράμματος θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα στη χρεοκοπία. Η συνέχιση της κυβερνητικής ρουτίνας είναι βέβαιη συνταγή παταγώδους αποτυχίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΛΗ

Η ΑΝΤΖΕΛΑ "ΠΛΗΡΩΣΕ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΛΗ

ΑΠΟ ΤΟ NEWSTIME.GR
Την παραίτησή της υπέβαλε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου,  μετά το θέμα που ανέκυψε με δημοσιεύματα για οφειλές του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου στην Εφορία , η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

Ενα βήμα από τον γκρεμό βρίσκονται τα κανάλια σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες  και τους διευθυντές. Μετά τον Πάνο Κυριακόπουλο του star και την επιστολή προς τους εργαζομένους όπου ανακοίνωνε την νέα εποχή των οικονομικών του καναλιού ήρθε και ο Σταμάτης Μαλέλης για να ανακοινώσει μέσω συνέντευξης την περικοπή κατά 30% των μισθών των στελεχών επί ποινή απόλυσης.

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μείωση δόσεων μέχρι και 50% προτείνουν, συντονισμένα οι ελληνικές τράπεζες σε όσες επιχειρήσεις και ιδιώτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εμπρόθεσμη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το πιστωτικό σύστημα

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Τα οικογενειακά εισοδήματα θα μειωθούν κατά 20% περίπου στον δημόσιο και ίσως περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα. Είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ο κύριος όγκος του πλησιάζει σιωπηλά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές που θα συγκλονίσουν το μοντέλο διακυβέρνησης και το μοντέλο της επιχειρηματικότητας. Η αρχιτεκτονική του πολιτικού αλλά και του επιχειρηματικού τοπίου, πριν λήξει η διάρκεια της συμφωνίας με το ΔΝΤ και την Ευρώπη, θα έχει γίνει αγνώριστη. Ο βίαιος εκσυγχρονισμός που πυροδοτήθηκε, στην ολοκλήρωσή του δεν θα έχει αφήσει λίθο επί λίθου από το σημερινό οικοδόμημα.

MHNYMA ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Μήνυμα προς τις αγορές ότι είναι αποφασισμένοι να προωθήσουν την οικονομική διακυβέρνηση, αλλά και να αναγάγουν σε πρώτη προτεραιότητα τη δημοσιονομική εξυγίανση, θα επιχειρήσουν να στείλουν απόψε από τις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.