Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Ενα τοπίο εφιαλτικό αναμένεται να αποκαλυφθεί τις επόμενες εβδομάδες. Τα περιοριστικά -εισπρακτικά μέτρα που έλαβε τους προηγούμενους μήνες η κυβέρνηση όλα δείχνουν πως έπεσαν στο κενό. Τα έσοδα βρίσκονται μακριά από τους στόχους  του προγράμματος και το επόμενο πακέτο υποχρεωτικών μέτρων είναι προ των πυλών.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

OOSA: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, αλλά εφαρμογή όσων έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, είπε μιλώντας στο naftemporiki.gr ο οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και επικεφαλής των μελετών για την Ελλάδα Κλοντ Τζορνό.

ΣΩΣΙΒΙΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΩΣΗΣ

Tακτική ρήξης με το παρελθόν και πόλωσης με την κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει ο Αντώνης Σαμαράς σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες που βλέπει ότι θα έχει από τον  πόλεμο των εξεταστικών.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

AΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΕΞΟΔΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Νομική φόρμουλα για να οδηγηθει η υπόθεση Μαντέλη στο δικαστήριο φαίνεται ότι βρήκε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες  οι κινήσεις του επίμαχου λογαρισμού μετά το 2000 εμπίπτουν στην διακστική διερεύνηση και για αυτό του απαγορεύτηκε  η έξοδος από τη χώρα 

O MANTEΛΗΣ,Η "ΧΟΡΗΓΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η χθεσινή ομολογία του Τάσου Μαντέλη, ότι ουσιαστικά «τα έπαιρνε» από τη Siemens ως υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών, επιβεβαίωσε τις υποψίες και τα δημοσιεύματα εκείνων που τον θεωρούσαν ένοχο δωροληψίας.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ

H απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να εφαρμοστούν πλήρως οι διατάξεις του μνημονίου χωρίς καμία διαπραγμάτευση οριστικοποιεί δύο δεδομένα. Πρώτον την ηρωοποίηση του Λοβέρδου παρά τους θεατρινισμούς του καθώς ο ίδιος θα μπορεί να επικαλείται ότι δεν το άφησαν να διαπραγματευτεί μια ηπιότερη εφαρμογή του ασφαλιστικού  και δεύτερον φέρνει ακόμη πιο κοντά τη βουή των απελπισμένων.

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ














ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ


Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών διακατέχεται από απαισιοδοξία και αβεβαιότητα για το μέλλον.

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Επικοινωνία ήταν και πέρασε.
Το colpo grosso του Ανδρεα Λοβέρδου δεν έπιασε, και δυστυχώς  βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Οπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν το οικονομικό επιτελείο έχει αναγάγει σε πολιτική την επικοινωνία και όχι την ουσία.

"ΦΡΑΓΗ" ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Περίεργη υπόθεση με θύμα τον Πρωθυπουργό. Αποκαλύπτεται ότι είχε μπει φραγή εισερχομένων κλήσεων στο σταθερό τηλέφωνο του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστρί. Από τη μεριά της διοίκησης του ΟΤΕ, το πρόβλημα αποδίδεται σε λανθασμένο χειρισμό πληκτρολόγησης εκ μέρους κάποιου υπαλλήλου

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

"Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλει να πάρει λεφτά στην τσέπη για να πουλήσει τον Παναθηναϊκό που υπεραγαπά. Για να φθάσουμε μέχρι εδώ στήθηκε ένα απίθανο επικοινωνιακό παιχνίδι, από τη δήθεν αύξηση κεφαλαίου 40-50 εκατ. Ευρώ που θα κάλυπτε ο μεγαλομέτοχος και που κατέληξε στα 15 εκατ. Ευρώ, μέχρι τις αποτιμήσεις που δείχνουν ένα Παναθηναϊκό super-ζημιογόνο και ταυτόχρονα να αποτιμάται πάνω από 100 εκατ. Ευρώ, γιατί άραγε;

H EΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση με την υπευθυνότητα που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και την αλληλεγγύη την οποία εκφράζουν οι ευρωπαίοι εταίροι, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ


«Μαχαίρι» στα ποσά των συνδρομών που δίνονται σε Διεθνείς Οργανισμούς βάζει η κυβέρνηση που θεωρεί πρόκληση να δίνονται τέτοιου είδους κονδύλια όταν κόβονται δώρα και επιδόματα σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

AN ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστεί να λάβουμε πρόσθετα μέτρα, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα λειτουργήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα που ήδη εφαρμόζεται, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη του στην οικονομική εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ.....

Kαι η επικοινωνία έχει τα όρια της... Φαίνεται όχι για όλους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος μοιάζει να πιστεύει πως με την επίκληση κατά διαστήματα του κακού Ολι Ρεν θα καταφέρει να περάσει χωρίς ουσιαστικές πολιτικές απώλειες την επιδοματοποίηση των συντάξεων που ονομάζει ασφαλιστικό και την πλήρη παράδοση κάθε  δικαιώματος του εργαζόμενου (αποζημίωση) στους επιχειρηματίες. Αποκαλύπτει τώρα επιστολή της Ε.Ε. που ζητά τερατώδη πράγματα όπως την περικοπή συντάξεων από τις χήρες με παιδιά.

ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΆΣΕΩΝ

Είναι εντυπωσιακό. Ενα απο τα μεγαλύτερα  προβλήματα  της χώρας ( που καθημερινά αποδεικνύεται  όλο και περισσότερο) είναι  πως το πολιτικό προσωπικό είτε σε επίπεδο κοινοβουλευτικό ,διοικητικό ή συνδικαλιστικό είναι ανεπαρκές και απροετοίμαστο.
Μέσα στην μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα τα πενήντα τελευταία χρόνια φαίνεται καθημερινά η έλλειψη οράματος, ο πολιτικαντισμός, ο κακός και πρόχειρος σχεδιασμός κυρίως όμως η αποθέωση της επικοινωνίας έναντι της ουσίας .
Πρόσωπα χωρίς κατάρτιση και στιβαρή προσωπικότητα  ηγούνται κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή του τόπου αρκούνται σε επιθέσεις κατά του πολιτικού συστήματος είτε  εκφράζουν απλά τα στενά συνδικαλιστικά συμφέροντα. Κατώτεροι των περιστάσεων και της χώρας... Ισως αυτή η παρακμή να δείχνει και τους λόγους που φτάσαμε   σε αυτό το σημείο