Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕGA

Αίσθηση προκαλεί ο εκνευρισμός των παρουσιαστών στο mega έναντι του καλεσμένου τους Δημήτρη Ρέππα. Η λύση του ζητήματος δόθηκε από τις ερωτήσεις.. Γιατί δεν στηρίξατε τον Λοβέρδο στο ασφαλιστικό; Θέλατε να συνεχίζουν οι δεκο με τα ελλείμματα;.
Επειδή η στάση του Ρέππα δεν ήταν  υπέρ των εκλεκτών υπουργών που ξημεροβραδιάζονται τά ριξαν  στον υπουργό μεταφορών. Oχι παίζουμε.. Πως θα βγαίνει καθημερινά ο Λοβέρδος;
Αραγε ένσημα του κολλά το ΜΕGA;  

ΟΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Περισσότερη δουλειά με μικρότερες συντάξεις και ενοποίηση των κανόνων συνταξιοδότησης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι η φιλοσοφία του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Με το νομοσχέδιο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα, ΔΕΚΟ, τράπεζες, επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενους επέρχονται σαρωτικές ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Τα όρια ηλικίας αυξάνονται και για την έξοδο από την εργασία με πλήρη σύνταξη απαιτείται, είτε η κάλυψη 40 ετών ασφάλισης, είτε η συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ

Aρχίζει το ντόμινο των προσαρμογών στα ΜΜΕ. Μεγάλα ονόματα στα πλαίσια των περικοπών ίσως βρεθούν εκτός τηλεόρασης ή θα αναγκαστούν μειώσουν το κόστος των εκπομπών τους. Ηδη τα κανάλια ξεκινούν  συνεργασίες για να επιτύχουν μειώσεις κλίμακος κυρίως σε τεχνικό επίπεδο. Στον ant αποφάσισαν να σταματήσει η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου λόγω κόστους

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΜΟΥΝΤΖΕΣ

Του Δηµήτρη Μητρόπουλου
Ο ΙΔΙΟΣ δεν το διαφηµίζει, αλλά ο Δηµήτρης Ρέππας είναι το σπάνιο είδος υπουργού µε χιούµορ. Μάλιστα, ως Αρκάς, διαθέτει ένα χιούµορ στυφό και βουνίσιο – που τείνει προς το πείραγµα. Εξ ου και η ατάκα µε τα δάχτυλα του ήρθε εύκολη. «Αν κουνάµε όλη την ώρα το δάχτυλο στους εργαζοµένους», είπε, «θα µας δείξουν κι αυτοί τα ...
πέντε δάχτυλα».

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Αν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση, τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σοσιαλιστής, παρά μόνον νεοφιλελεύθερος. Το νομοσχέδιο είναι ανέντιμο πολιτικά, γιατί από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη νομιμοποιούμε στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων, με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά. Έχουμε τρελαθεί. Έχουμε τρελαθεί τελείως», παρατήρησε από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ.Σακοράφα

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΝΕΟΔΕΞΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Oι τελευταίες εξελίξεις με ασφαλιστικό και εργασιακό ξεκαθαρίζουν πολιτικές εκκρεμότητες χρόνων και δημιουργούν ένα νέο πολιτικό τοπίο.
Τρία είναι τα συμπεράσματα που μπορούν  να εξαχθούν με ασφάλεια.
1.Ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποιώντας το μνημόνιο προσπαθεί επικοινωνιακά να δημιουργήσει το προφίλ ενός στιβαρού και υπεύθυνου ηγέτη οποίος παρά τις αντιδράσεις οδηγεί την κλυδωνιζόμενη Ελλάδα εκτός κρίσης χωρίς ιδεολογικά ταμπού.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Tου Σταυρου Λυγερου




Ο Γιώργος Παπανδρέου αρχικά εμφανιζόταν σαν τον ηγέτη που έκανε τα ανθρωπίνως δυνατά για να αποφύγει το δίλημμα «μέτρα ή χρεοκοπία», αλλά δεν τα κατάφερε, επειδή ήταν αδύνατον να τα καταφέρει. Μια ματιά στους χειρισμούς των πρώτων μηνών της πρωθυπουργίας του, όμως, αποδεικνύει το αντίθετο.

KΡΙΣΙΜΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ξανά στις αγορές βγαίνει η Ελλάδα, στο πρώτο ουσιαστικό τεστ της οικονομίας μετά την σύναψη του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υπερκάλυψη της έκδοσης αλλά κυρίως το επιτόκιο δανεισμού αναμένεται να αποτυπώσουν τις πραγματικές προθέσεις των αγορών έναντι στο δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδος.

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

«Χρυσές» αποδείξεις που θα παρέχουν αυξημένη έκπτωση στους φορολογουμένους, από ελεύθερους επαγγελματίες όπως υδραυλικούς, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγους και γιατρούς, εξετάζει να καθιερώσει ο υπουργός Οικονομικών για να διατηρήσει ζωντανό το «κίνημα» των αποδείξεων και να ενισχυθούν τα φορολογικά έσοδα.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΦΗΜΕΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


Στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν χαρακτήρισε «αβάσιμες φήμες» τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο επίτροπος προτίθεται να μεταβεί στην Ελλάδα στο τέλος Ιουλίου για να ζητήσει μεταξύ άλλων από τις ελληνικές αρχές τη λήψη πρόσθετων μέτρων μέσα στο 2010.

EΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 8,1% !!


Την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος φέτος στο 8,1% εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι ο κρατικός προϋπολογισμός ήταν εντός των στόχων το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΡΓΗΣ

Tου Αλεξη Παπαχελα
Είναι χρήσιμο, στην κρίσιμη φάση που βρισκόμαστε, να ξαναθυμηθούμε μερικές βασικές αλήθειες πριν.. χάσουμε εντελώς το μυαλό μας. Το ελληνικό κράτος έχει υπογράψει μια δανειακή σύμβαση βάσει της οποίας θα δανεισθεί 110 δισεκατομμύρια προκειμένου να μπορεί να πληρώνει μισθούς, συντάξεις, τα παλαιότερα αστρονομικά του χρέη και μερικές βασικές υπηρεσίες. Αν για κάποιον λόγο η σημερινή, ή και η επόμενη, κυβέρνηση τρελαθούν τελείως και θελήσουν να καταργήσουν ολικώς ή μερικώς το Μνημόνιο, ο μόνος άλλος δρόμος είναι αυτός της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή. Αλλος δρόμος σήμερα δεν υπάρχει, και ούτε αναμένεται να ανακαλυφθεί.

ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
«Χρυσή» γίνεται η εξαγορά για τους εργαζόμενους- σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία - του πλασματικού χρόνου (έως 7 έτη) που προβλέπεται να ισχύσει από το 2011 με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Και αυτό γιατί- σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ - για τους άνδρες η
εξαγορά μέχρι 7 έτη προϋποθέτει περίπου 22.000 ευρώ και για τις γυναίκες περίπου 16.000 ευρώ.