Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ερωτήματα, σχετικά με βασικές παραμέτρους της, αλλά και ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, λόγω του περιεχομένου της που «απειλεί» τον σκληρό πυρήνα του κυβερνώντος κόμματος, προκάλεσε, από την επόμενη μέρα της κατάθεσής της, η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝ0ΜΙΑ

Η πρόταση της Πειραιώς πυροδοτεί ανακατατάξεις στην αγορά
Την πρώτη μεγάλη κίνηση σε μια σκληρή παρτίδα πόκερ ριζικών αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα έκανε η Τράπεζα Πειραιώς υποβάλλοντας στο Δημόσιο πρόταση εξαγοράς του 77,31% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έναντι 701 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση της τράπεζας Πειραιώς, ακόμα και αν δεν τελεσφορήσει, δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιτάχυνσης των αλλαγών στον τραπεζικό χάρτη για τις οποίες προτρέπουν κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος το τελευταίο διάστημα, κάνοντας ήδη τους υπόλοιπους τραπεζίτες να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τριπλή συγχώνευση με Αγροτική, ΤΤ, Τράπεζα Πειραιώς προωθείται με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Είναι η πρώτη κίνηση για τη θωράκιση των τραπεζών εν μέσω κρίσης. Λιγο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται για σήμερα η διαπραγματευση των μετοχών των τριών τραπεζών ενώ στις 11.30 παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μ. Σάλλας

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

NOYMEΡΑ ΚΑΙ... ΔΕΛΤΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Ή ΠΑΡΙΖΑ;

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Δέκα κλειδιά που οδηγούν ενωρίτερα σε έξοδο από τον εργασιακό βίο με βασικό όχημα τον πλασματικό χρόνο εργασίας (έως 7 έτη) με ή χωρίς εξαγορά μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ασφαλισμένοι.
Διευκρινίζεται ότι όσα πλασματικά έτη εξαγοράζονται θα είναι για την προσαύξηση της σύνταξης και όσα δεν εξαγοράζονται για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Χρήση πλασματικού χρόνου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όσοι έχουν πάνω από 12 συντάξιμα πραγματικά έτη.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

"ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2011"

Ικανοποίηση για την ανταπόκριση που είχε η έκδοση εξάμηνων έντοκων γραμματίων εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές για δανεισμό το 2011.

ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Υπό επιτήρηση και επισήμως αναμένεται να τεθεί σήμερα η οικονομία της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin), που συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΕΣΤ

Κρίσιμη είναι η σημερινή δημοπρασία των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων. Η αγορά προεξοφλεί επιτόκιο πέριξ του 5%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο που είχε σημειωθεί στην αμέσως προηγούμενη δημοπρασία στις 13 Απριλίου ήταν 4,55%. Η σημερινή δημοπρασία είναι η πρώτη μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟ ΝΕWSTIME.GR

Το Μάη του 2009, μία ομάδα δημοσιογράφων ξεκινήσαμε το newstime.gr. 14 μήνες μετά, αναστέλλουμε τη λειτουργία του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους αναγνώστες μας για τη στήριξη σας. Τι πετύχαμε ως τώρα. Γιατί ο Χρόνης λέει αντίο... 

Με μια αναλυτική αλλά άκρως περιγραφική για τον χώρο των ΜΜΕ ανακοίνωση ο αρχισυντάκτης του Νεwstime.gr ενημέρωσε τους αναγνώστες για την ολοκλήρωση μιας από τις αρτιότερες και πιο επαγγελματικές προσπάθειες στο διαδίκτυο. Δυστυχώς η κρίση χτυπά κυρίως τα ΜΜΕ ιδιαίτερα όσα δεν  αποσκοπούν στο γνωστό παρασιτικό βόλεμα πίσω από το άρμα ενός  ισχυρού της οικονομίας ή της πολιτικής. Ελπίδα μας η επιστροφή του Χρόνη σύντομα στο διαδίκυυο   

ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ


Ευκαιρία υψηλών και αφορολόγητων αποδόσεων, κοντά στο 5%, για ιδιώτες αποταμιευτές αποτελεί η έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας στην οποία προχωρά αύριο το Ελληνικό Δημόσιο ζητώντας από την αγορά συνολικά 2 δισ. ευρώ. Από σήμερα και έως την Τετάρτη, όσοι έχουν χρήματα για επένδυση και δεν... βλέπουν εφιάλτες χρεοκοπίας του Δημοσίου το προσεχές εξάμηνο, μπορούν να εγγράφονται σε τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες με μέγιστο όριο ανά φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΑΓΚΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ REPORTΕR .GR
Πολλοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούν ότι είναι οι αδικημένοι του μνημονίου και της κυβέρνησης (σε αυτήν τα ρίχνουν και όχι στο μνημόνιο) και η αλήθεια είναι ότι αυτοί επλήγησαν περισσότερο από άλλες τάξεις. Οι απώλειες στις αποδοχές τους ήταν βαριές και δεν είναι παράδοξο που οι ίδιοι το φέρουν βαρέως, καθώς μάλιστα φοβούνται ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Όχι ότι έχουν κάτι συγκεκριμένο υπ’ όψιν τους, αλλά το δημόσιο είναι ένας χώρος όπου οι χαλαρές γενικά συνθήκες εργασίας  επιτρέπουν τις αέναες ζυμώσεις και την παραγωγή ή αναπαραγωγή φημών και διαδόσεων.

ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;