Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟ TROKTIKO


Δεν άντεξε τελικά το troktiko την  απώλεια του Σωκράτη Γκιόλια. Λιγες ώρες μετά οι διαχειριστες συνεργάτες είτε υπό το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης είτε λόγω άλλων προβλημάτων ανέστειλαν οριστικά την λειτουργία του. Ηταν μια από τις πιο επιτυχημένες  προσπάθειες παγκοσμίως  που ξεκίνησε ως blog αλλά τους τελευταίους μήνες αποτελούσε φορέα ενημέρωσης. Αίσθηση προκαλεί μια απο τις τελευταίες  αναρτήσεις των συνεργατών που σαφώς περιγράφει νέες απειλές και πιέσεις (!!!!) που αναγκάζουν τους ιθύνοντες  να διακόψουν την λειτουργία του Blog...    

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Να παγώσει με νόμο όλες τις αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα που δόθηκαν ή θα δοθούν φέτος μέσω των κλαδικών συμβάσεων εργασίας- με επίκληση του μνημονίου και της Εθνικής Γενικής Σύμβασης Εργασίας- σχεδιάζει ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος.
Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε χθες ότι.πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση αποφάσεων της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνουν για φέτος μισθολογικές αυξήσεις 1,5% και 3%. Σημειώνεται ότι ανάλογο μέτρο είχε ληφθεί στη διετία 1985- 1987 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών που οδήγησε στη διάσπαση της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ). Μια τέτοια παρέμβαση πάντως εκτιμάται ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αφού θα σημαίνει κατάργηση των ελεύθερων διαπραγματεύσεων για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΠΕΣ

To σκηνικό της πόλωσης που στήνεται από τον κυβερνητικό μηχανισμό δείχνει όλο και πιο καθαρά το εκλογικό σχεδιασμό που αναπτύσσει το ΠΑΣΟΚ. Η προσπάθεια επαναφοράς στο προσκήνιο του Κώστα Καραμανλή και όσο είναι εφικτό της οργής των πολιτών είναι ένα από τα προαπαιτούμενα   για να σταματήσει ο δημοσκοπικός κατήφορος. Ηδη έχει προηγηθεί η επίθεση Πάγκαλου προς το ΚΚΕ, ενω ακολουθεί η επικοινωνιακή αντεπίθεση Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Αρκούν αυτά; μάλλον όχι  αλλά το σχέδιο θα ξεδιπλωθεί με την επιστροφή από τα μπάνια του λαού..  

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ


Δικαστικός λειτουργός προσέφυγε στο Μισθοδικείο κατά του ελληνικού Δημοσίου για τις περικοπές μισθών και επιδομάτων που επέβαλε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για εφέτη των Διοικητικών Δικαστηρίων, που ζητά να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες μειώθηκαν τα επιδόματα των δικαστικών λειτουργών και μειώθηκε η πάγια αποζημίωση ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών που λαμβάνουν.

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗ...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΚΙΑ

Φουντώνει η μάχη στις προθεσμιακές καταθέσεις με τα επιτόκια να φθάνουν ακόμα και το 5% για μεγάλα ποσά. Στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ρευστότητα, οι τράπεζες δίνουν «γην και ύδωρ» στους καταθέτες, καθώς οι πόρτες του δανεισμού από τη διατραπεζική αγορά παραμένουν ακόμα κλειστές. 

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Στο δρόμο προς τις κάλπες οδεύει το ΠΑΣΟΚ παρά τις αντίθετες εισηγήσεις που γράφονται καθημερινά. Τρεις είναι οι λόγοι που επισπεύδουν την απόφαση.
Πρώτον το σύνδρομο Καραμανλή. Στην κυβέρνηση δεν ξεχνούν πως όταν ξεκίνησε η φθορά του πρώην πρωθυπουργού η όλη κατάσταση επιβαρυνόταν καθημερινά εξαιτίας της αναβλητικότητας με αποτέλεσμα την κατάρρευση.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ...

 Το άκουσμα της είδησης για την ενέδρα θανάτου στο Σωκράτη Γκιόλια προκαλούσε  ένα πάγωμα στην σπονδυλική στήλη για τον αποτρόπαιο θάνατο του δημοσιογράφου. Το σοκ ακαριαίο για όλους. Ακόμη και οι αντίπαλοι του λύγισαν..
  Γρήγορα όμως ξύπνησαν άλλες μνήμες για τότε που σήκωναν τους ανθρώπους  από τα κρεβάτια για να τους εκτελέσουν...

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ
Τέτοιες ώρες είναι εύκολο να κυλήσεις στον συναισθηματισμό. Είναι εύκολο να χαθείς και στο φόβο. Να φτάσεις στο σημείο να πιστεύεις πως η ασφάλειά σου είναι ο φόβος σου. Να ζεις σαν σκια που φοβάται σκιές. Αν κάνω το πρώτο θα είναι λάθος, ενώ αν κάνω το δεύτερο δεν θα σέβομαι τον εαυτό μου και το τελευταίο ρεπορτάζ του Σωκράτη Γκιόλια. Αυτό στο οποίο ο ίδιος έπεσε νεκρός.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Στο «στόχαστρο» των ελεγκτών της E.E της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του ΔΝΤ μπαίνει και πάλι από την τρέχουσα εβδομάδα η ελληνική οικονομία.
Οι ελεγκτές της τρόικας έρχονται στην Αθήνα για δεύτερη φορά, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά την πορεία εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών ώστε αμέσως μετά να συντάξουν την έκθεσή τους για να εκταμιευτεί, εάν δεν υπάρξουν «εκπλήξεις», το Σεπτέμβριο η δεύτερη δόση του δανείου από το «πακέτο» των 110 δισ. ευρώ.