Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ANOIΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ STAGIERS

Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανοίγει το δρόμο για τη μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνταν χρόνια στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ με stage. Με την εν λόγω απόφαση υποχρεώνεται το υπουργείο Εργασίας να διατηρήσει στις υπηρεσίες του εργαζόμενους οι οποίοι ως πρόσφατα απασχολούνταν υπό αυτό το καθεστώς.

ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

Εκμεταλλευόμενοι τη μεταβατική περίοδο μετά Οτο, ξιφουλκούν χωρίς προφανή λόγο προσβάλλοντας το εθνόσημο και διώχνοντας έμμεσα και όσους φιλάθλους έχουν απομείνει κοντά στην Εθνική. Οι ίδιοι που μετά από κάθε πρόκριση μιλούν για δικαίωση, άδειες κερκίδες και φυσικά πριμ.

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται το επόμενο διήμερο (11-12/9/2010) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-9-2010) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ιόνιου, την ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική στέρεα, τη δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στέρεα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό αιγαίο-Σποράδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

ΝΕΟ ΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


Στο 11,6% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούνιο 2010, αυξημένο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε στους 582.364, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.292.452 άτομα.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΧΟΝΤΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Στην Ελλάδα όλα τα θαύματα διαρκούν τρεις ημέρες. Ετσι λοιπόν το θαύμα του ανασχηματισμού ξεχάστηκε γρήγορα ίσως γιατί το παραμύθι δεν είχε το βασικό.
Πρωταγωνιστή. Κακό και καλό. Σχεδόν όλοι κάτι πήραν και έμειναν όλοι πλην Μπατζελή Λιάνη και κανά δυό άλλους ευχαριστημένοι.
Την ίδια ώρα όμως όλοι εισπράττουν μια γλυκιά μελαγχολία σχετικά με την πορεία της οικονομίας. Τα πράγματα δυσκολεύουν  και ολοένα και περισσότεροι κοιτούν δύσπιστα τον υπουργό που κρατά το τιμόνι. Τα καμπανάκια του Χοντζα για τα άλογα έχασαν την δύναμη τους και τώρα οι καταστάσεις αγριεύουν. Το λίπος της παραοικονομίας τρώγεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς χωρίς ωστόσο να φαίνεται κάποιο  φως στο τούνελ. Τα καλά λόγια από το εξωτερικό  δίνουν μια παρηγοριά αλλά το πλήθος περιμένει εξελίξεις. Τα εύκολα μέτρα των περικοπών στους ανίσχυρους πάρθηκαν χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις όμως τώρα οι στρεβλώσεις του κρατικού μηχανισμού προκαλούν πόνο και οι επιλογές πρωτοφανές πολιτικό κόστος.
 Παράλληλα όλο και περισσότερο εμφανίζονται άρθρα του μνημονίου που είτε εξυπηρετούν πολιτικές επιδιώξεις και απωθημένα ντόπιων πολιτικών και συμφερόντων είτε οι διαπραγματευτές  υπέγραψαν απλά χωρίς να πολυ διαβάσουν  ή να σκεφτούν τους όρους.  
Τώρα όμως είναι αργά και οι εναλλακτικές ελάχιστες . Η μελαγχολία για τις λάθος επιλογές μεταδίδεται περίπου ως επιδημία.Και καθώς η πίεση από την ύφεση αυξάνει χάνεται και η  λογική και προκύπτουν μέτρα όπως αυτό της εξομοίωσης του φόρου στο πετρέλαιο.
  Αλλωστε πάει, χάθηκε και ο ανασχηματισμός. Ηταν βλέπετε και αυτός μια κάποια λύσις...          

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΒΟΥΤΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ



Στις κατοικίες που προσφέρονται σε τιμή κάτω των 200 χιλιάδων ευρώ επικεντρώνεται πλέον το αγοραστικό ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τα οικιστικά ακίνητα, η ζήτηση για τα οποία εκτιμάται πως θα περιοριστεί περαιτέρω μέχρι τα τέλη του έτους.

Οι ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ζητούν σήμερα από τους κτηματομεσίτες να τους προτείνουν ακίνητα με κόστος που δεν υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ, χρηματικό όριο που οι ίδιοι τοποθετούσαν στις 250 χιλιάδες ευρώ στις αρχές του 2010. 

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ANANEΩΣΕ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Το ένα από τα τρία «καυτά» μέτωπα για την ΑΕΚ έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Ράφικ Τζιμπούρ συμφώνησε για την ανανέωση της συνεργασίας του μέχρι το 2013, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση. Πλέον απομένουν οι διαπραγματεύσεις με τον Νάτσο Σκόκο και τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Το συμβόλαιο του 26χρονου φορ θα έληγε το καλοκαίρι του 2011. 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ


To νέο κυβερνητικό σχήμα που έφτιαξε ο Γιώργος Παπανδρέου περιέχει πολλά στοιχήματα πολιτικά και προσωπικά. Κλείνει εσωκομματικά και ενδοκυβερνητικά μέτωπα  σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των ρυθμών και μείωσης της γκρίνιας.
Στοίχημα πρώτο: Η παραμονή των στενών συνεργατών. Προστέθηκε ο Δημήτρης Δόλης, περιορίσθηκαν οι αρμοδιότητες Μπιρμπίλη και Γερουλάνου, αναβαθμίστηκε ο Δρούτσας. Κρίνονται πολλά κυρίως για τον πρωθυπουργό καθώς οι κομματικοί ανέλαβαν τις καυτές πατάτες και οι συνεργάτες ευκολότερες αποστολές.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΕ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΙ ...ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Tελικά για την άσχημη κατάσταση της κυβέρνησης έφταιγαν η Μπατζελή και ο...Παπανδρέου. Αυτοί άφησαν μόνο τους υπουργικούς θώκους ενώ ο πρωθυπουργός με το εφεύρημα του αναπληρωτή έλυσε το πρόβλημα του. Με τον ένα ή άλλο τρόπο έδωσε σχεδον σε όλη την ΚΟ του κόμματος μια αξιοποίηση.
Προφανώς για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση , χωρίς ρευστό, εργασία, ανάπτυξη, νοσοκομειακή περίθαλψη και σχολεία φταίει η Μπατζελή..
Από τον ανασχηματισμό του Παπανδρέου προέκυψε κυβέρνηση Παπουτσή.Λίγα χρόνια πριν στο γραφείο του ήταν οι Ραγκούσης και Ξενογιαννακοπούλου ενω ο επόμενος γραμματέας του κόμματος είναι μπατζανάκης του !!!
Kατα τα άλλα ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε στις 1και 36 το πρωί όπου το βλέμμα του Πεταλωτή έδειχνε ξεκάθαρα τι είχε προηγηθεί. Οσο για την μετανάστευση η αρμοδιότητα πάει στην Αννα Νταλάρα... ( Α ρε Πανούσης που μας χρειάζεται!!)

ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέντε υπουργοί και οι επιλογές τους θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του επικείμενου ανασχηματισμού.

Πρώτον η θέση που θα λάβει ο Χρήστος Παπουτσής εάν ο πρώην υπουργός βγει ενισχυμένος τότε θα κλείσει ένα σημαντικό εσωκομματικό μέτωπο

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


AΠΟ ΤΟ REPORTER.GR
TOY AΓΓΕΛΟΥ ΣΤΑΓΚΟΥ
Στην αδυναμία της να αυξήσει τα έσοδα χωρίς να προσθέσει νέα βάρη στον γενικό πληθυσμό, αλλά και στην απροθυμία, ή και αδυναμία αρκετών από αυτούς, των μικρομεσαίων να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση. Είναι πολλοί εκείνοι που καταριούνται την Τρόϊκα γιατί πιέζει για περισσότερα έσοδα, αλλά η πραγματικότητα λέει ότι και χωρίς την Τρόϊκα θα είχε ανάγκη από περισσότερα λεφτά το κράτος. Ας έχουμε συνεχώς κατά νουν ότι ουσιαστικά του κράτος Ελλάς έχει χρεοκοπήσει και συντηρείται στη ζωή με τεχνητές αναπνοές, δηλαδή μέσω της Συμφωνίας Στήριξης και των διευκολύνσεων που κάνει στις τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


Προ των πυλών είναι πλέον ο ανασχηματισμός. Αντιμέτωπος με την ανάγκη αποφάσεων για την ανασυγκρότηση του επιτελείου του, της κυβέρνησης και του κόμματος βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου μετά τα όσα συνέβησαν με τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το στάδιο του Τάε Κβον Ντο σιωπηλός, χωρίς να δώσει κάποιο...
«ραντεβού» με τους συνεργάτες του. Μονάχα αργά το βράδυ έκανε λίγα τηλεφωνήματα και κάλεσε κάνα δυο στελέχη στο Καστρί

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Για πρώτη φορά  η λατρεία της κυβέρνησης προς την επικοινωνιακή διαχείριση φαίνεται ότι θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα. Οι " γκουρού" της επικοινωνίας αφού έπαιξαν επί μέρες χωρίς λόγο με τις υποψηφιότητες και την αναγκαιότητα του ανασχηματισμού με στόχο να πάρουν ανάσα από το σφυροκόπημα της οικονομίας τώρα βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

ΠΡΩΤΟ ΤΣΑΛΑΚΩΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Tην αντίδραση Παπανδρέου στο ανασχηματισμό περιμένουν όλοι πλέον στο ΠΑΣΟΚ μετά τις ηχηρές αρνήσεις που άκουσε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός από παραδοσιακά στελέχη του κόμματος να στρατευτούν στην προσπάθεια για την τοπική αυτοδιοίκηση .